Mierea de coriandru, remediu pentru boli de ficat și circulație deficitară

24.02.2021 | Paula Rotaru
Mierea de coriandru, remediu pentru boli de ficat și circulație deficitară

Mierea de coriandru are un gust similar cojilor de citrice, fiind o împletire de dulce, acrișor, mentolat și picant. Însă nu doar gustul este cel care face diferența față de sortimentele obișnuite de miere.

Mierea de coriandru împrumută din proprietățile terapeutice ale plantei de coriandru. Are efecte bactericide, fungicide, stomahice, antihelmintice, carminative și sedative.

Vezi mai jos ce beneficii are acest tip de miere pentru sănătatea ta!

Mierea de coriandru – cine ar trebui să o consume?

În medicina tradițională chineză se consideră că semințele de coriandru au puterea de a oferi nemurirea, atât de apreciată este această plantă.

Acest tip de miere conține din belșug vitaminele A, B, C, E și K, dar și minerale precum calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, potasiu.

Este recomandată persoanelor care:

  • au diverse probleme cu tractul gastrointestinal (balonare, constipație, flatulență, dureri abdominale, greață, vărsături, gastrită, ulcer)
  • se confruntă cu afecțiuni reumatismale
  • au diverse probleme hepatice (ficat gras)
  • vor să-și întărească imunitatea
  • suferă de diverse tulburări psihice (anxietate, paranoia, anxietate, epilepsie, atac de panică)
  • au frecvent pierderi de memorie
  • nu au poftă de mâncare și au frecvent fluctuații ale glicemiei
  • au colesterolul crescut
  • se confruntă deseori cu infecții pulmonare
  • au probleme cu circulația periferică (senzație de frig la nivelul mâinilor și picioarelor)

Se administrează dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță de miere de coriandru cu o lingură de zeamă de lămâie și 200 de mililitri de apă plată, timp de 30 de zile.

Recomandări: