Spune adio zahărului! Foloseşte îndulcitori naturali

O auzim din ce în ce mai des, însă puţini dintre noi chiar luăm măsuri să reducem consumul de zahăr, acest duşman al sănătăţii şi siluetei noastre. Multe dintre alimentele pe care le consumăm zi de zi, chiar dacă nu sub forma unor prăjituri sau bomboane, au un conţinut exagerat de mare de zahăr, care, deşi este specificat pe etichetă, nu ne atrage atenţia în mod deosebit.
25.08.2020 | Paula Rotaru

Mierea

Este un substitut extraordinar pentru zahăr, este o sursă preţioasă de vitamine şi minerale şi deţine importante proprietăţi antioxidante, antiseptice, energizante şi regenerante.

Numeroase studii ştiinţifice atestă proprietăţile antioxidante deosebite ale mierii şi concluzionează: persoanele care consumă circa 10 linguriţe de miere pe zi, timp ce cel puţin o lună, îşi reduc cu 3,3% procentul de colesterol din corp.

Cum o poţi folosi: în cazul prăjiturilor, in locul unei căni de 200 grame de zahăr adaugă trei sferturi de cană cu miere şi dă cuptorul la o temperatură mai mică.