Dietele de slăbit moderne, dar periculoase pentru sănătate

Cele mai noi planuri alimentare menite a topi kilogramele în plus nu sunt, în mod obligatoriu, şi cele mai sănătoase. Ba dimpotrivă! Specialiştii ne recomandă să fim cum mare băgare de seamă când alegem modul în care vrem să slăbim, şi să evităm astfel de diete. Iată-le pe cele mai periculoase:
  • Publicat:
Dietele de slăbit moderne, dar periculoase pentru sănătate

Cele mai noi planuri alimentare menite a topi kilogramele în plus nu sunt, în mod obligatoriu, şi cele mai sănătoase. Ba dimpotrivă! Specialiştii ne recomandă să fim cum mare băgare de seamă când alegem modul în care vrem să slăbim, şi să evităm astfel de diete.

Iată-le pe cele mai periculoase 3 diete:

1. Dieta cu grepfrut – cunoscută şi ca “dieta hollywoodiană” presupune consumul unei jumătăţi sau a sucului proaspăt de grepfrut odată cu fiecare masă. În plus, alimentaţia zilnică nu trebuie să depăşească 800 de calorii. Practic, dieta este strictă, iar pierderea kilogramelor este accelerată de enzimele pe care le conţine grepfrutul.

Experţii însă atrag atenţia că monotonia acestui regim poate induce, în viitor, obiceuri alimentare nesănătoase şi, în plus nu există dovezi ştiinţifice concrete care să ateste beneficiile grepfrutului pentru siluetă.

Ba, dimpotrivă! Grepfrutul poate interacţiona cu anumite medicamente, potenţându-le efectul şi transformând o doză normală într-o supradoză toxică pentru organism.

Aşadar, dacă suferiţi de boli de inimă, aţi trecut printr-un transplant de organe, aveţi cancer sau diverse infecţii, întrebaţi medicul înainte de a consuma acest fruct.
 

Descoperă următoarele cele mai periculoase 2 diete moderne în articolul CSID.ro: Cele mai periculoase diete moderne.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: