De ce e bine să mănânci ananas după mesele bogate în grăsimi

Fructul care ajută digestia - află ce beneficii are ananasul și ce legume trebuie evitate pentru a preveni durerile de stomac.
  • Publicat:
De ce e bine să mănânci ananas după mesele bogate în grăsimi
De ce e bine să mănânci ananas după mesele bogate în grăsimi. Foto: Shutterstock

Mişcarea zilnică este un aliat perfect dacă faci excese alimentare, iar ananasul stimulează enzimele digestive să facă faţă unei eventuale cantităţi exagerate de hrană. Să-i aflăm beneficiile!

Un exces alimentar este greu de suportat, inclusiv de un organism sănătos. Aşa că, după o masă copioasă, poți consuma o bucată consistentă de ananas.

Fructul care ajută digestia – ce beneficii are ananasul

Ananasul conţine o enzimă vegetală – bromelina (enzimă proteolitică) – care ajută la digestia proteinelor şi atunci când este consumat la mesele bogate în carne ajută sistemul digestiv să digere şi să prelucreze uşor cantităţile crescut de alimente.

Dacă aţi consumat excesiv alimente cu un conţinut mare de grăsimi, vă ajută orice legumă proaspătă. De altfel, brânzeturile, carnea grasă şi ouăle se consumă corect doar cu o salată mare de crudităţi.

Nu numai ananasul, în general crudităţile – fructe şi legume – sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar a doua zi, urmaţi o regulă. La adult, aportul proteic poate să fie aşezat în meniuri nu neapărat zilnic, poate să fie o zi de proteine, o zi de vegetale fără proteine, spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.

Aşadar, dacă aţi mâncat multe fripturi, în ziua următoare alegeţi un meniu pe bază de legume, dar şi cartofi. Însă nu sunt recomandate vegetalele care conţin proteine cum ar fi soia, fasolea sau mazărea. Şi a treia regulă: după un exces alimentar, nu staţi la televizor sau în pat, ci mergeţi la plimbare.

Mişcarea îmbunătăţeşte metabolismul bazal, îl ţine ridicat şi nu lasă ca orice mâncăm să se depună, conchide medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”