Zmeura – recomandată în cura de slăbire şi pentru creşterea fertilităţii

Zmeura este o sursă bogată de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism, iar consumul zilnic al acestor fructe ne poate feri de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Zmeura - recomandată în cura de slăbire şi pentru creşterea fertilităţii
Zmeura conţine 4,42 grame de zahăr la 100 grame de fruct

De un roşu vibrant, cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă bogată de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism. Consumul zilnic al acestor fructe ne poate feri de numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea.

Mai ales că acum e sezonul lor, profită din plin şi bucură-te de gustul delicios al acestor fructe delicioase. Află mai jos ce beneficii are zmeura pentru sănătatea ta!

Zmeura ajută în procesul de slăbire

Zmeura este săracă în calorii şi bogată în fibre, ceea ce o face esenţială în alimentaţia zilnică. Zmeura este foarte săţioasă şi ajută la prelungirea procesului de digestie, astfel că nu vei resimţi foamea la scurt timp după ce tocmai ai mâncat. De asemenea, fibrele insolubile ajută la menţinerea greutăţii corpului iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime şi prevenind astfel instalarea unor afecţiuni severe.

Ar putea reduce riscul de cancer

Zmeura conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât roşiile. Nivelul crescut de antioxidanţi din aceste fructe luptă împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi. Acestea conţin, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.

Bună pentru fertilitate

Studiile recente arată că un consum regulat de zmeură creşte şansele de a concepe bebeluşi atât la femei cât şi la bărbaţi. Nivelul crescut de vitamina C şi magneziu este esenţial pentru fertilitatea femeilor şi bărbaţilor. Antioxidanţii din zmeură protejează sperma, ajută procesul de concepţie şi reduce riscul avortului spontan.

Zmeura încetineşte îmbătrânirea tenului

Antioxidanţii din zmeură încetinesc procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp. Antocianinele, coloranţii care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menţinând tenul impecabil, împiedicând astfel apariţia ridurilor de expresie. Mai mult decât atât, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor şi a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafaţa pielii, prevenind infecţiile şi apariţia coşurilor.

Zmeura luptă împotriva depresiei

Zmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mână plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort  emoţional instant. De asemenea, datorită conţinutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic şi menţine tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii, ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces..

Nutrienţii denşi din fructe ajută şi la îmbunătăţirea vederii, reduce inflamaţiile gastrice şi ajută digestia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”