5 cauze ascunse ale apariţiei coşurilor!

Ce determină apariţia coşurilor? Să fie vorba despre junk food, stres sau expunerea la soare? Există o mulţime de mituri despre apariţia coşurilor, dar experţii au descoperit câteva motive surprinzătoare pentru care pielea ta nu mai este la fel de netedă.
  • Publicat:
5 cauze ascunse ale apariţiei coşurilor!

Fiecare femeie se confruntă la un moment dat cu această problemă, iar uneori, indiferent de eficienţa produselor pe care le folosim, coşurile şi punctele negre se încăpăţânează să reapară. Dar ce determină, de fapt, apariţia coşurilor?

Să fie vorba despre junk food, stres sau expunerea la soare?

Există o mulţime de mituri despre apariţia coşurilor, dar experţii au descoperit câteva motive surprinzătoare pentru care pielea ta nu mai este la fel de netedă.

Lactatele

Un studiu al Academiei Americane de Dermatologie arată că un consum de lapte, de două ori pe zi, predispune la acnee.

“Laptele conţine, pe lângă proteine şi nutrienţi, ingrediente biologice precum factorul 1 de creştere a insulinei, similar cu insulina, şi un alfa redus de hormoni sexuali”, spune Clement Adebamowo, medicul care a condus studiul.

Acestea duc la creşterea producţiei de sebum, o substanţă uleioasă care bocheză porii. Optează pentru laptele de migdale în schimbul celui de vacă şi, după două luni, vei observa diferenţa.

Carbohidraţii

Cercetătorii au împărţit participanţii la studiu în două grupuri, le-au oferit câte un gel de curăţare şi i-au pus să ţină dietă timp de 12 săptămâni. Unii dintre ei au avut un plan alimentar bogat în carbohidraţi, ceilalţi în proteine, legume şi cereale integrale.

Deşi ambele grupuri au văzut o scădere a numărului de coşuri, cei care au consumat mai multe proteine ​​au avut parte de rezultate pozitive duble.

Cercetătorii cred nivelul insulinei crecute poate provoca inflamaţii la nivelul pielii. De asemenea, recomandă scoaterea zahărului din alimentaţie şi adăugarea cerealelor integrale.

Omega 3 insuficient

Un studiu publicat în Lipids in Health and Disease arată că un tip de Omega 3 care se găseşte în sardine şi anşoa reduce numărul de coşuri. Produsele chimice cresc producţia de sebum, iar Omega 3 împiedică efectele negative ale acestora.

Stresul

Cercetatorii cred că hormonii de stres pot agrava acneea. Anumiţi hormoni steroizi sunt eliberaţi în timpul stresului activează glandele sebacee care blochează porii. Un studiu realizat de Stanford a constatat că studenţii au mai multă acnee pe perioada stresantă a examenelor.

Prea mult soare

După ani de expunere la soare poate creşte producţia de sebum. Dacă ai tenul deschis, după 5-10 ani petrecuţi sub soare (ca şi adult) poţi fi susceptibil de acnee. E de preferat să nu te expui fără protecţie solară, dar alege cu atenţie produsele pe care le foloseşti. Alege variantele care se pulverizează, care se dizolvă în alcool, în locul celor care se dizolvă în uleiuri vegetale. Alcoolul se evaporă, iar pielea rămâne protejată.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân