10 măşti naturale pentru orice tip de ten

Deşi le găsim la fiecare pas, cel mai ieftin, uşor şi natural mod de a-ţi procura cosmeticele este să le faci chiar tu şi cel mai probabil ai deja ingredientele în frigider. Îţi oferim 10 soluţii, în funcţie de tipul de ten pe care îl ai, astfel încât pielea ta să radieze de sănătate şi să stârnească admiraţia celor din jur.
  • Publicat:
10 măşti naturale pentru orice tip de ten

Deşi le găsim la fiecare pas, cel mai ieftin, uşor şi natural mod de a-ţi procura cosmeticele este să le faci chiar tu şi cel mai probabil ai deja ingredientele în frigider. Îţi oferim 10 soluţii, în funcţie de tipul de ten pe care îl ai, astfel încât pielea ta să radieze de sănătate şi să stârnească admiraţia celor din jur.

Avocado şi miere într-o mască ideală pentru toate tipurile de ten

Foloseşte o jumătate dintr-un avocado bine copt şi un sfert de ceaşcă de miere. Pisează fructul bine şi amestecă-l cu mierea. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Scapă de pistrui şi pete cu ajutorul măştii pe bază de lămâie şi roşie

Acizii din lămâie au un efect asemănător unui peeling delicat, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar vitamina A, C şi licopenul, un antioxidant miraculos cu efecte nemaipomenite asupra întregului organism, conferă strălucire pielii terne, normalizează pH-ul şi are proprietăţi astringente, ceea ce înseamnă că ajută şi la îndepărtarea excesului de sebum.

Făina de ovăz şi iaurtul vin de hac celulelor moarte

Această mască o poţi realiza în doar 3 minute şi face minuni pentru toate tipurile de ten. Ai nevoie de o lingură de făină de ovăz, măcinată foarte fin, o lingură de iaurt organic, fără arome şi câteva picături de miere. Într-un bol de porţelan, amesteci făină cu iaurtul şi adaugi câteva picături de miere. Poţi adăuga şi câţiva fulgi de ovăz. După ce aplici masca, o laşi să acţioneze circa 15 minute, după care o înlături cu apă călduţă.

Lămâia, aliatul numărul 1 împotriva tenului gras

Pentru a realiza această mască pentru tenul gras, amestecă 1-2 linguriţe de miere, suc de la o jumătate de lămâie, 3 linguriţe de iaurt şi un albuş de ou bătut spumă. Aplică soluţia pe faţă şi lasă să acţioneze pentru 15 minute, apoi spală cu apă călduţă.

Combină argila în funcţie de nevoile tenului tău

Măştile cu argilă sunt bune pentru aproape toate tipurile de ten, depinde doar cu ce o combini. Pentru tenul gras, amestecă argilă cu apă sau zeamă de lămâie, aplică pe toată faţa şi nu lăsa masca să acţioneze mai mult de 15 minute. Pentur tenul normal, nici gras, dar nici uscat, se recomandă masca făcută dintr-o jumătate de morcov, dat prin blender şi amestecat cu o lingură de praf de argilă. Împotriva ridurilor, poţi folosi argila în combinaţie cu avocado deoarece aceste ingrediente alcătuiesc un cocteil imbatabil contra ridurilor, stimulând producţie de colage şi efectele îmbătrânirii la nivelul epidermei.

Tenul uscat suspină după miere

Ştim deja că mierea face minuni pentru pielea noastră. Asfel, pentru a hidrata tenul uscat, e de ajuns să încălzeşti o linguriţă de miere şi apoi să masezi cu grijă pielea umedă. Masajul trebuie să dureze 10 minute. Lasă să se usuce şi abia apoi spală cu apă caldă.

Spune stop acneeei cu ajutorul banalelor ouă

Pentru a realiza masca ideală contra acneei, ai nevoie de 2 ouă, separi albuşul de gălbenuş, baţi albuşurile până devin spumă şi compoziţia astfel obţinută se aplică pe zonele cu probleme şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care se spală cu apă călduţă.

Evită apariţia coşurilor folosind masca din muşeţel şi mentă

Această mască este destinată mai degrabă prevenirii decât tratării şi este, în acelaşi timp, o excelentă modalitate prin care poţi revigora aspectul pielii şi prin care zgârieturile, petele lăsate de acnee şi alte inflamaţii pot fi atenuate.

Într-un castronel mic, amestecă o lingură de flori de muşeţel uscate cu o lingură de mentă proaspătă mărunţită, o lingură de miere şi un ou. Aplică această compoziţie pe faţă, pe gât şi pe piept şi las-o să acţioneze 10-15 minute înainte de a clăti cu apă rece.

Body scrub din sâmburi de măsline

Data viitoare când mănânci măsline, păstrează sâmburii şi încearcă să-i pisezi (poţi încerca cu un aparat de zdrobit usturoi). Rezultatul poate fi cu succes folosit ca un body scrub natural 100%. Va îndepărta pielea uscată şi celulele moarte cât ai clipi.

Demachiant natural din iaurt şi aloe vera

Nu e nevoie să arunci jumătate din salariu pe „cel mai bun demachiant” din comerţ, ci este suficient să ai la îndemână un pahar cu iaurt, o jumătate de pahar de suc de roşii şi puţin suc de aloe vera şi, iată, ai la un preţ de nimic un produs excelent pentru demachierea tenului, cu ingrediente naturale şi efecte grozave asupra pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”