În ultimii zeci de ani, vaccinurile au salvat milioane de vieti şi au împiedicat răspândirea unor boli grave precum hepatita, tuberculoza sau rujeola. La ora actuală, există liste de vaccinuri obligatorii şi liste de vaccinuri opţionale. Deşi există şi voci medicale şi comunităţi de pacienţi care vorbesc despre unele efectele adverse nedorite, totuşi valoarea vaccinurilor rămâne una uriaşă.
Tuberculoza (TB) este o boala infecto-contagioasa larg raspandita in intreaga...
Inflamarea mucoasei sinusurilor paranazale si aparitia unei secretii purulente...
Steatoza (ficatul gras) reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului....
Orjeletul (denumirea populara este ulcior sau urcior) este o infectie...
Ciroza hepatica reprezinta o afectiune cronica a ficatului caracterizata...
Stomatita aftoasă (afta bucală) este o afecţiune care provoacă mici...
Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
În sezonul rece, tusea este printre cele mai frecvente simptome. Fie că prevesteşte o răceală, fie o infecţie acută a căilor respiratorii, tusea poate cauza probleme dacă nu este tratată la timp. Raluca Gornea, farmacist DONA, ne spune care sunt cele mai eficiente remedii pe care le puteţi lua fără prescripţie medicală împotriva supărătorului simptom.
Cistita, confundată adeseori de către femei cu “răceala la ovare” (anexita) , reprezintă o inflamaţie a vezicii urinare, ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina. Această problemă afectează în special femeile, statisticile sugerând că aproape una din 3 femei cu vârste până în 24 de ani se confruntă cu astfel de infecţii ale tractului urinar.
Sezonul rece aduce din păcate o multitudine de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi diferite infecţii la nivelul gâtului. Înainte de a apela la antibiotic, îţi oferim câteva remedii care să combată neplăcutele dureri de gât.
Ca să înţelegeţi cu cine aveţi de-a face, vă mărturisesc din start că mi se spune mama bolilor – felurite afecţiuni din diverse domenii îmi dau târcoale relativ frecvent.
Simţi nevoia să dai curs chemării naturii, însă corpul tău nu vrea să răspundă – sau, atunci când totuşi o face, scaunul este dur, uscat, greu de eliminat? Cel mai probabil suferi de lipsă de fibre, deshidratare sau pur şi simplu de ignoranţă în privinţa acestei necesităţi fiziologice la momentul potrivit.
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.