Vaccinul care i-ar putea scăpa pe astmatici de inhalator. Descoperire majoră a oamenilor de știință

Utilizarea pe termen lung a inhalatorului poate avea efecte negative asupra celor care suferă de astm.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vaccinul care i-ar putea scăpa pe astmatici de inhalator. Descoperire majoră a oamenilor de știință
Vaccinul care i-ar putea scăpa pe astmatici de inhalator

Oamenii de știință au descoperit că 92% dintre persoanele care au folosit injecțiile cu benralizumab au reușit să reducă utilizarea inhalatorului. În plus, șase din zece pacienți ar putea înceta complet să-l folosească.

Cum pot scăpa persoanele astmatice de inhalator

Astmul bronșic este o afecțiune cronică care poate afecta adulți, dar și copiii. Căile respiratorii se îngustează și se produc concomitent aglomerări de mucus.

Se estimează că 5,4 milioane de oameni din Marea Britanie suferă de astm. 5% suferă de o formă severă, ceea ce poate duce la dificultăți de respirație, constrângere în piept și tuse, precum și atacuri repetate de astm.

David Jackson, profesor de medicină respiratorie la King’s College din Londra, a scos la iveală faptul că astmaticii pot beneficia de un vaccin care să le reducă utilizarea inhalatorului. Studiile au arătat că acesta poate avea efecte negative în timp asupra organismului.

Injecțiile cu benralizumab ar putea fi soluția

Cercetătorii au vrut să vadă dacă acest risc ar putea fi redus cu tratamente alternative, cum ar fi injecțiile cu benralizumab: „Terapiile biologice precum benralizumab au revoluționat îngrijirea astmului sever în multe feluri. Rezultatele acestui studiu arată pentru prima dată că daunele legate de steroizi pot fi evitate pentru majoritatea pacienților care utilizează această terapie”.

Institutul Pasteur și compania franceză NEOVACS au dezvoltat un vaccin care ar putea induce protecție pe termen lung împotriva astmului alergic, reducând severitatea simptomelor și astfel îmbunătățind semnificativ calitatea vieții pacientului.

Studiile au arătat că acesta poate avea efecte negative în timp asupra organismului. Utilizarea pe termen lung a inhalatorului este asociată cu osteoporoză, risc crescut de fracturi, diabet și cataractă.

Cum se utilizează

Benralizumab este injectat la fiecare patru până la opt săptămâni și este disponibil în centrele de specialitate NHS pentru astm.

Astfel, terapia biologică reduce numărul de celule inflamatorii numite eozinofile, care sunt produse în număr anormal în căile respiratorii ale pacienților cu astm bronșic sever și sunt implicate critic în dezvoltarea crizelor de astm.

Oamenii de știință au studiat 208 pacienți în 22 de locații din patru țări, Marea Britanie, Franța, Italia și Germania.

Fiecare a fost repartizat aleatoriu să-și reducă doza mare de steroizi inhalați în cantități diferite pe parcursul a 32 de săptămâni, urmată de o perioadă de întreținere de 16 săptămâni.

Citește și: 6 moduri în care poluarea aerului îți afectează sănătatea

Aproximativ nouă din zece pacienți nu au prezentat nicio agravare a simptomelor de astm. Autorii studiului au spus că rezultatele lor ar putea fi benefice pentru pacienți în reducerea sau eliminarea efectelor secundare neplăcute ale steroizilor inhalatori, care includ dureri în gât, răgușeală, tuse și afte bucale, precum și potențialele complicații pe termen lung, scrie The Sun.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: