Dr. Viviana Iordache: top vitamine şi minerale pentru o piele sănătoasă VIDEO

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică ce vitamine şi minerale trebuie să luăm pentru a avea o piele sănătoasă cât mai multă vreme.

Ca întreg organismul, pielea este supusă procesului inerent de îmbătrânire. Acesta poate fi natural, însă poate fi accelerat de anumite obiceiuri nocive precum expunerea excesivă la soare, kilogramele în plus, dietele bogate în carbohidraţi şi grăsimi nesănătoase, somnul insuficient şi deshidratarea.

Aşadar, dacă vrem să avem o piele frumoasă cât mai multă vreme, trebuie să luăm măsuri. Renunţarea la fumat este un pas important, urmat de respectarea unui program de minimum de 7 ore de somn pe noapte. Nu trebuie să uităm nici de folosirea produselor cosmetice adaptate tipului de ten, de curăţarea acestuia, dar şi de folosirea produselor cu factor de protecţie UVA şi UVB.

Apoi, ar trebui să avem mare grijă la ce mâncăm. Ar trebui să consumăm preponderent legume şi fructe, alături de surse sănătoase de proteine şi grăsimi precum peştele, curcanul şi ouăle.

În plus, ar trebui să facem mişcare, să nu ratăm ritualurile de îngrijire a pielii acasă şi la salon. Un alt aspect important de care trebuie să ţinem seama este că pielea are nevoie de o gamă largă de vitamine şi minerale. Acestea pot fi luate din alimentaţie, precum vitamina C care se găseşte în multe legume şi fructe.

Nu trebuie să uităm nici de vitaminele A şi E extrem de importante pentru piele, dar şi de alte elemente despre care vorbeşte pe larg în interviul video medicul primar dermatolog Viviana Iordache.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult