Dr. Mihaela Bilic: de ce slăbim mai greu după menopauză VIDEO

Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet şi boli de nutiţie, explică mecanismele slăbirii la femei, implicarea hormonilor şi ce trebuie să facem pentru menţinerea siluetei după instalarea menopauzei.

Multe femei se confruntă cu un fenomen neplăcut odată cu instalarea menopauzei: este vorba de acumularea kilogramelor în plus, pe fondul reducerii drastice a secreţiei de estrogen din corp şi a poftei de mâncare excesive, dar şi a nevoii uneori compulsive de a consuma dulciuri.

Această situaţie este cu atât mai periculoasă pentru că survine pe fondul unei realităţi neplăcute pentru femei: acestea au de două ori mai multe celulele adipoase decât bărbaţii, ceea ce le face mai predispuse la acumularea de kilograme în plus.

Medicul primar diabet şi boli de nutriţie Mihaela Bilic subliniază faptul că hormonii feminini influenţează poftele şi atitudinea faţă de mâncare pe tot parcursul vieţii. În plus, medicul semnalează un alt fenomen: reducerea ratei metabolismului la fiecare decadă de vârstă, alături de atrofierea musculară. Aceasta înseamnă că pe măsură ce îmbătrănim, ar trebui să corelăm cantitatea de alimente cu rata metabolică în scădere pentru a nu ne îngrăşa.

De asemenea, dr. Mihaela Bilic abordează un alt subiect important pentru femei: substituţia hormonală odată cu instalarea menopauzei. Aceasta trebuie luată la sfatul medicului, după un set complet de teste şi analize, dar poate contribui la menţinerea unui status bun al organismului şi implicit a greutăţii optime.

Astfel, dacă o femeie îşi doreşte să se menţină sau să slăbească la menopauză, trebuie să ia în calcul toate aceste aspecte şi să abordeze cea mai bună cale, adaptată vârstei şi statusului organismului, pentru că dietele pe care le ţinea la 20 sau la 30 de ani ar putea să nu mai funcţioneze.

Am stat de vorbă pe larg cu medicul Mihaela Bilic despre menopauză şi implicaţiile pentru siluetă în interviul video dedicat uneia dintre cele mai delicate perioade din viaţa unei femei!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult