Greșeli în curele de slăbire: pastila de dietă

Află ce elemente importante îți pot periclita slăbirea!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vrei să dai jos câteva kilograme, dar nu prea îți reușește slăbirea, deși încerci? E timpul să dai atenție unor amănunte și greșeli esențiale.

În primul rând, calculează-ți precis numărul de calorii pe care le consumi. De exemplu, dacă ții fasting sau dieta ketogenică, este posibil să exagerezi cu caloriile. Iar slăbirea poate să întârzie.

Așa că, dacă ai de dat jos multe kilograme, ai grijă la alimentele bogate în grăsimi.

O altă greșeală care amenință slăbirea este aceea este să consideri că ai voie la discreție alimente sănătoase. Ele sunt bune pentru slăbire, dar doar în cantități optime.

De exemplu, nu consuma multe fructe sau multe nuci. Deși sunt sănătoase, ele au multe calorii.

O altă greșeală ar fi aceea să crezi că dacă faci mult sport și mănânci mult, vei slăbi. Este total greșit: oricât de intense ar fi orele de sport, ele nu ard atât de multe calorii pe cât poți mânca.

Sportul ajută la slăbit, dar dieta contează într-o mai mare măsură.

O altă greșeală este să mănânci foarte puțin, sub 800-1000 de calorii. Dacă îi dai organismul puțin, e posibil să facă rezerve. Aceasta depinde de metabolismul fiecărei persoane.

Aportul insuficient de apă face ca slăbirea să stagneze. La fel și dieta săracă în calorii, dar dezechilibrată, care nu conține proporții optime de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale.

Și mai există o greșeală frecventă care poate întârzia slăbirea: consumul de alimente pe care scrie “dietetic”. Multe dintre acestea nu au zahăr, dar au grăsimi peste medie.

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă aștept și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult