Sucuri și cafele de vară care te îngrașă: pastila de dietă

Află care sunt băuturile de vară care te îngrașă!
  • Publicat:

Vrei să te protejezi în această vară de câteva kilograme în plus, să te ferești de alimentele care îngrașă și chiar să slăbești? Atunci evită pe cât posibil sucurile și cafelele cu tot felul de adaosuri.

Pentru că este cald, vei fi tentat să consumi litri întregi de băuturi răcoritoare. Însă înainte de a face acest lucru, gândește-te câte calorii au și cât de mult te îngrașă.

În categoria băuturi care îngrașă, intră și sucurile naturale, din fructe proaspăt stoarse. De exemplu, 100 de grame de suc de portocale au 54 de calorii. La aceeași cantitate, sucul de grepfrut are 39, iar cel de mere 46.

Însă trebuie să te gândești că rareori consumi doar această cantitate. Un pahar mare poate depăși și 300 de grame de suc.

Aceste calorii provin din fructoză. Aceasta crește rapid glicemia, se depune sub formă de grăsime și îngrașă.

Dacă ne referim la băuturile acidulate, acestea ajung să aibă chiar și 150 de calorii la 350 de grame. Problema va fi întotdeauna la cantitate.

Aceasta pentru că puține persoane se vor rezuma la un pahar de suc. Și mai puține îl vor adăuga la numărul de calorii de peste zi.

Cât despre frappeuri, cu cât sunt mai dulci și conțin adaosuri de frișcă sau sirop, cu atât sunt mai calorice. Un pahar mare poate ajunge și la 400, 500 de calorii, echivalentul unei bucăți de grătar de curcan cu salată! Printre alimentele de vară care te îngrașă întră fructele și înghețata în exces, brânza cu roșii și grătarele din mici și cârnați!

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, Instagram și Tik Tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult