Cum să mănânci înghețată dacă ești la cură de slăbire: pastila de dietă

Află ce reguli trebuie să respecți dacă vrei să mănânci înghețată și ești la cură de slăbire!
  • Publicat:

Spui vară, spui înghețată! Vedeta verii în materie de deserturi este cu siguranță înghețata. Se găsește peste tot, răcorește în zilele caniculare și este accesibilă ca preț.

Ce ne facem însă dacă vrem să nu ne îngrășăm dacă mâncăm înghețată? Și ce alegem dacă suntem la cură de slăbire?

Regula numărul 1 este să citim eticheta și să ne ferim de cea cu coloranți și adaosuri de tot felul.

O înghețată bună trebuie să conțină doar lapte, ouă, smântână, zahăr și frișcă naturală. La acestea, se pot în funcție de sortiment cacao, fructe, vanilie, fistic, cafea sau alte ingrediente naturale.

Evident, dacă vrem să nu ne îngrășăm ne rezumăm doar la o cupă de înghețată. Iar dacă suntem la dietă, optăm pentru variantele cu cele mai puține calorii.

Sa nu uităm de sorbet. Există și variante de înghețată fără produse lactate, doar din piureuri de fructe înghețate.

Însă atenție și aici la calorii. Dacă au zahăr adăugat, pot avea mai multe calorii decât înghețata cu lapte și smântână.

În concluzie, mâncați doar o cupă, la desert, alegeți variantele fără coloranți și conservanți și aveți grijă la numărul de calorii. Cu cât mai puține pe cupă, cu atât mai bine pentru siluetă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult