Gingivectomia sau corectarea zâmbetului gingival – în ce constă procedura?

Persoanele care atunci când zâmbesc lasă la vedere o bună bucată din gingia de deasupra dinților se confruntă cu gummy smile, o problemă pe care gingivectomia o poate rezolva foarte ușor.

Înainte de procedură, medicul va realiza igienizarea profesională, adică îndepărtarea tartrului. Gingivectomia este o intervenție nedureroasă care se realizează cu anestezie locală. Aceasta constă în tăierea gingiei în exces cu ajutorul laserului sau bisturiului, iar efectul este imediat.

Vei avea dinții mai lungi, un zâmbet mai frumos și, foarte important, mai multă încredere în tine!

De menționat însă că la anumite categorii de pacienți trebuie luate diverse precauții. Spre exemplu, persoanele cu diabet, boli de inimă sau alte afecțiuni cronice trebuie să urmeze un anumit tratament înainte și după intervenție, stabilit de medicul dentist.

Totodată, este important să respecți recomandările după intervenție, pentru a te recupera mai rapid și a preveni complicațiile. Evită fumatul și alcoolul și renunță o perioadă la alimentele iritante pentru gingie (alimente foarte tari, picante, sărate, acre).

Nu uita de igiena orală: periază-ți dinții de 2 ori pe zi cu o periuță cu dinți moi, evită pasta de dinți abrazivă, folosește ață dentară și apă de gură.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult