Ce să faci dacă ți se vede prea mult gingia când zâmbești?

În acest video, medicul stomatolog Alexandru Meroiu răspunde la 3 întrebări foarte interesante pe care le-ați adresat.

Câte minute trebuie să dureze periajul dentar și cum ne spălăm corect pe dinți? Ți se vede prea mult gingia când zâmbești? Măselele de minte nu au ieșit complet și nu poți curăța bine zona?

Iată ce răspunde medicul stomatolog Alexandru Meroiu:

1) Cum ne spălăm corect pe dinți?

Dacă avem periuță manuală, trebuie să avem o înclinație la 45 de grade și să periem de sus în jos pentru partea superioară, respectiv de jos în sus  pentru partea inferioară.

Important e să periem toate cele 3 părți ale dinților: partea din față, partea cu care mestecăm și partea din spate. În total, 3 minute trebuie să dureze periajul dentar.

Dacă avem periuță electrică, mișcările circulare sunt suficiente pentru toate cele 3 părți ale dinților.

2) Ce pot să fac dacă am dinții mici și când zâmbesc se vede foarte mult gingia?

Tratamentul se numește gingivectomie și este o procedură rapidă. În doar 10 minute vei avea dinții mai lungi, un zâmbet mai frumos și, foarte important, mai multă încredere în tine!

3) Măselele de minte nu au ieșit complet și nu pot curăța foarte bine zona, ce pot să fac? 

Este foarte important să-ți faci o programare la medicul stomatolog! Acea zonă se poate inflama, acel dinte se poate caria și poți avea parte de mult disconfort. În cel mult 10 minute, problema poate fi rezolvată și te vei feri de alte probleme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult