3 tipuri de coroane dentare: care e cea mai bună?

Când vine vorba de coroane dentare, mulți ne orientăm în funcție de preț. Deloc indicat!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă ai de ales între mai multe variante de coroane dentare, e bine să ții cont de 3 aspecte esențiale: rezistență, estetică și armonie funcțională.

Coroanele dentare au menirea de a reda ocluzia și estetica odată pierdute în urma extracției dentare, a cariilor dentare sau a anumitor traume survenite la nivelul danturii. Acestea sunt de mai multe tipuri, fiind alcătuite din diverse materiale.

Cele mai folosite coroane dentare sunt următoarele:

  • coroana dentară metalo-ceramică: „scheletul” este făcut din metal, peste care se adaugă o peliculă de ceramică. Aceste coroane dentare sunt mai ieftine, nu redau complet naturalețea, dar ocluzia este perfectă.
  • coroana dentară din zirconiu: este foarte dură, poate reda aspectul dentar, dar nu și naturalețea unui dinte normal.
  • coroana dentară ceramică din EMAX: este cea mai bună coroană deoarece redă complet naturalețea și ocluzia. Nu îți vei da seama pe care dinte este coroana și care este dintele natural.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult