7 rețete de înghețată de casă. Sunt delicioase și ușor de făcut. Nu vei mai cumpăra înghețată din comerț!

  • Publicat:
  • Actualizat:

Ce poate fi mai răcoritor decât o înghețată de casă delicioasă, din ingrediente atent alese și „calibrate” de mâinile și ochii tăi critici? Poate doar o limonadă fresh să rivalizeze cu mult dorita înghețată de casă…

E timpul să renunți la înghețatele din comerț, care „pocnesc” de zahăr, grăsimi și cine știe ce aditivi dubioși. Aceste rețete de înghețată de casă sunt simple și rapide, dar rezultatul este delicios! Cu siguranță vei începe să faci mai des acasă înghețată, mai ales că în această perioadă ai din belșug fructe de sezon delicioase și aromate pe care să le incluzi în compoziția acestui desert-emblemă al verii.

Înghețată de casă cu ciocolată neagră

Ingrediente: 700 mililitri lapte 3,5% grăsime, 50 de grame de pelete de cacao, 100 grame zahăr, 30 de grame de pudră de cacao de calitate, 6 gălbenușuri, 230 grame ciocolată neagră (70% cacao), 1 linguriță de sare sau după gust.

Preparare: Adu laptele la fierbere într-o cratiță, pe foc mediu spre mare. Oprește focul, adaugă peletele de cacao în laptele fiert și lasă cratița acoperită cu un capac timp de 2 ore.

Într-o cratiță separată, amestecă zahărul cu pudra de cacao cu ajutorul unui tel, ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugă gălbenușurile și amestecă bine până se încorporează în compoziție. Adaugă laptele în care au stat peletele de cacao în această compoziție și amestecă energic.

Pune cratița pe foc mediu și lasă până obții un sos mai grosuț. Adaugă ciocolata neagră și praful de sare și amestecă bine până se topește în amestecul cu lapte.

Pune compoziția într-un recipient de inox cu capac și introdu la congelator pentru minimum 3-4 ore. Înainte de a servi înghețata, las-o la temperatura camerei 10-15 minute, ca să fie cremoasă.

Sursa foto: Shutterstock

Înghețată de casă cu pepene roșu și lime

Ingrediente: 200 grame piure de pepene (dă prin blender bucăți de pepene până obții un piure), 1 lingură de coajă de lime, 1 linguriță de suc de lime, 400 mililitri lapte condensat îndulcit, 250 mililitri smântână de frișcă, 2 lingurițe de extract de vanilie.

Preparare: Pune într-un blender piureul de pepene, coaja și sucul de lime și mixează câteva secunde. Într-un castron mare, pune laptele condensat, smântâna de frișcă și extractul de vanilie. Amestecă totul cu mixerul vertical, până frișca se întărește.

Adaugă peste frișcă amestecul de piure de pepene roșu cu lime. Amestecă ușor cu o spatulă de silicon și transferă compoziția într-un recipient cu capac. Lasă la congelator minimum 2-3 ore.

Sursa foto: Shutterstock

Rețetă de înghețată cu unt de arahide și miere

Ingrediente: 200 grame unt de arahide cremos, 200 de grame zahăr, 200 de grame miere, un praf de sare.

Preparare: Pune toate ingredientele (mai puțin sarea) într-un blender și mixează aproximativ 30 de secunde. Adaugă sare după gust și mixează încă 10 secunde. Pune înghețata într-un recipient și introdu la congelator pentru minimum 3 ore înainte de servire.

Sursa foto: Shutterstock

Înghețată de casă cu căpșune

Ingrediente: 500 mililitri lapte 3,5% grăsime, 480 de grame smântână de frișcă, 200 grame zahăr, 400 grame căpșune, un praf de sare, 2 lingurițe de extract de vanilie.

Preparare: Într-un în recipientul aparatului de înghețată toate ingredientele. Setează timpul în funcție de instrucțiuni și la final bucură-te de o înghețată de casă perfectă. Savurează o porție și restul pune-l la congelator.

Sursa foto: Shutterstock

Înghețată de banane cu un singur ingredient

Ingrediente: 5 banane foarte coapte, dulci și moi. Opțional, poți adăuga fulgi de ciocolată, unt de arahide, cremă de ciocolată sau o mână de nuci crude.

Preparare: Descojește bananele și taie-le rondele egale (nu contează grosimea lor). Pune bananele tăiate într-o pungă ziplock și las-o la congelator pentru minimum 2 ore, ideal peste noapte. Pune bananele congelate într-un blender puternic mixează la viteză mare până când compoziția capătă o textură cremoasă. Transferă conținutul într-un recipient cu capac și lasă la congelator până se întărește.

înghețată de casă
Sursa foto: Shutterstock

Înghețată de piersici

Ingrediente: 500 grame piersici foarte coapte, 3 linguri de suc de lămâie, 400 mililitri lapte condensat îndulcit, 250 mililitri smântână de frișcă, 1 linguriță de extract de vanilie, un praf de sare.

Preparare: Spală bine piersicile de puf și scoate-le sâmburii. Pune piersicile tăiate sferturi sau jumătăți într-un blender, adaugă sucul de lămâie și mixează la viteză mare până obții un piure cremos. Adaugă laptele condensat, extractul de vanilie și sarea și mixează din nou până se omogenizează compoziția.

Într-un castron separat, mixează smântâna de frișcă până se întărește (aproximativ 3-4 minute). Adaugă peste frișcă amestecul de piure de piersici și amestecă ușor cu o spatulă de silicon până se omogenizează compoziția. Pune  compoziția într-un recipient de plastic sau inox cu capac, la congelator, pentru minimum 6 ore. Înainte de servire, lasă înghețata la temperatura camerei 20-30 de minute.

înghețată de casă
Sursa foto: Shutterstock

Rețetă de înghețată sandwich

Ingrediente: 24 de biscuiți groși cu cacao, 400 mililitri smântână de frișcă, 50 grame zahăr, 1 lingură de pudră de cacao, 1 linguriță de extract de vanilie.

Preparare: Pune 12 biscuiți pe folie alimentară, într-o tavă. Într-un castron încăpător, adaugă zahărul și vanilia peste smântâna de frișcă și mixează câteva minute până se întărește ușor frișca. Transferă jumătate din cantitatea de frișcă într-un castron și adaugă pudra de cacao. Amestecă timp de câteva minute cu mixerul, apoi combină frișca de vanilie cu cea de ciocolată, amestecând ușor cu o spatulă de silicon, fără să obții neapărat o compoziție omogenă.

Toarnă frișca uniform peste biscuiții din tavă, apoi acoperă cu un nou strat de biscuiți și, la final, cu folie alimentară. Introdu tava la congelator pentru minimum 4 ore.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân