Alina Iliescu, psihanalist: Cum ne-a afectat pandemia starea de spirit VIDEO

Specialiştii spun la unison că perioada de criză creată de pandemie - care încă nu a trecut - ne-a influenţat mult echilibrul psihic. Iată ce crede un psihanalist.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Coronavirusul este o realitate care încă ne influenţează enorm vieţile. Am invitat-o alături de noi pe Alina Iliescu, psihanalist, să explice pe înţelesul tuturor impactul pe care îl are această situaţie creată de pandemie asupra psihicului nostru.

Echilibrul psihic este important

Specialiştii susţin că în situaţii de criză, echilibrul psihic este primul afectat. În astfel de momente, creierul trece într-un regim primitiv de reacţie imediată la orice ameninţare. Alina Iliescu ne-a explicat în interviu ce se întâmplă în creierul nostru , ce transformări au avut loc în psihicul nostru şi care au fost reacţiile cu care s-au confruntat unii dintre noi.

Pandemia ne-a făcut să trecem prin nenumărate stări: de teamă pentru viaţa noastră, incertitudini pentru viitor, teama de a intra în contact social şi în fruntea tuturor: toate emoţiile ce au izvorât din izolarea socială. Psihanalistul ne-a povestit care au fost urmele lăsate de toate acestea, dar şi ce putem face pentru a trece peste această perioadă cu bine.

Cum ne păstrăm echilibrul

Sănătatea mintală este aceea care ne ajută să rezistăm în perioade de criză, dar să şi supravieţuim acesteia. Este important s ne păstrăm echilibrul psihic şi să nu cădem pradă deznădejdii, pentru că acesta este primul pas spre depresie şi anxietate. Alina Iliescu a explicat cum ne putem echilibra felul de a gândi, cum alungăm panicile şi temerile. Altfel, toate aceste crize majore vor avea un impact major nu doar asupra echilibrului psihic, ci şi asupra sănătăţii fizice, fiind ştiut faptul că o perioadă îndelungată de stres poate duce la boli fizice în corp.

Este important să ne păstrăm calmul, echilibrul psihic, să gândim pozitiv şi, astfel, putem trece peste orice obstacol. Însă, acestea nu apar atât de uşor la o persoană care nu are încredere în ea. Psihanalistul ne-a explicat mecanismul interior ce se declanşează în astfel de cazuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alina Iliescu - Psihanalist
Alina Iliescu este mai mult decât un psihoterapeut obișnuit - este personality profiler și fondatoarea ARI Love - o matrice online care îți analizează profilul psihologic și apoi îți caută un partener potrivit printre cei care s-au înscris pe site. Deși este atrasă de psihologie de multă ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult