Starea de bine este influențată de alimentație și de somn

  • Publicat:
  • Actualizat:
Starea de bine este influențată de alimentație și de somn
foto Shutterstock

Atunci când suntem supărați, anxioși, triști, plictisiți mâncare bună sau dulciurile în special țin pentru multe persoane loc de o vorbă bună sau de o îmbrățișare. De la obiceiul de a gusta ceva când suntem emoționați chiar dacă nu ne este foame, la mâncatul pe fond nervos nu este decât o chestiune de timp și evenimente stresante, în unele cazuri. Iată cum, așadar, starea de bine este influențată de alimentație, dar și de somn, potrivit specialiștilor!

Deși se zaharul pare prieten de nădjde în redarea stării de bine, ei bine nu este chiar așa. Zahărul în exces, cofeină cresc starea de anxietea. Zahărul în exces nu este favorabil nici pentru microbiom.

Ce alimente ne ajută să menținem starea de bine

Prin conținutul său unele alimente au rol și în reglarea bunădispoziției. Iaurt, kefir, murături conțin probioctice.
Nuci, avocado, pește gras (macrou, somon) deoacere Omega 3 ajută și la reglarea stării de bine. Aveți grijă să consumați din când în când și turmeric, ghimbir tot din aceleași considerente.

Buna dispoziție depinde și de somn îndestulător

Atunci când dormim are loc reglarea emoțiilor, a apetitului alimentar, a greutății corporale, comportamentelor la risc și de căutare a plăcerii. De asemenea, de somn depinde și procesul de consolidare a imunității

Lumina soarelui ne face să ne simțim mai bine

Bunădispoziția depinde și de expunerea la lumina zilei. Acordați zilnic timp pentru mișcare în aer liber și bucurați-vă de lumina binefăcătoare a soarelui. Vitamina D se sintetizează doar prin contactul cu lumina soarelui. Așa vă bucurați și de o dispoziție bună, dar și de oase sănătoase. În plus, plimbările și mișcarea în aer liber sunt un prilej pentru a pune organismul în mișcare, pentru a reîncărca bateriile, regla apetitul alimentar.

Citește și: Ziua bună se cunoaște de dimineață: iată ce ai de făcut pentru a-ți începe ziua cu bună dispoziție

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030