Ziua bună se cunoaște de dimineață: iată ce ai de făcut pentru a-ți începe ziua cu bună dispoziție

  • Publicat:
Ziua bună se cunoaște de dimineață: iată ce ai de făcut pentru a-ți începe ziua cu bună dispoziție
Sursa foto: shutterstock

Spune-mi ce obiceiuri ai atunci când te trezești, ca să-ți spun ce zi o să ai! Da, pare greu de crezut, dar o rutină sănătoasă poate să-ți transforme întreaga zi într-una productivă și plină de reușite! Iată ce ai de făcut! 

5 lucruri sănătoase pe care să le faci dimineața pentru a-ți începe ziua cu succes

Sigur, cu toții avem tendința să amânăm alarmă la telefon uneori, dar cred că și voi ați remarcat faptul că acest obicei nu vă face decât să vă treziți mai ursuzi în primele ore ale dimineții. Așa că, de ce să faceți asta? Iată câteva lucruri simple, dar eficiente, pe care le puteți face în fiecare dimineață și care pot avea un real impact asupra stării voastre de spirit. Tu câte din ele bifezi?

Verifici telefonul? Dai snooze?

Bine ar fi să nu faci aceste lucruri, ele te pot indispune și vei pierde foarte ușor noțiunea timpului astfel. Mai bine stai deoparte de telefon imediat după trezire și vei avea mai mult timp pentru tine. Îți poți lua câteva clipe și poți medita, de pildă!

Îți faci patul imediat ce te ridici?

Despre ce e vorba, de fapt? Concret, dacă îți faci patul după ce te trezeșți, creierul tău va primi semnale că ziua a început. O activitate atât de simplă, dar atât de eficientă și de nelipsit de aici încolo din rutina ta.

Bei apă sau cafea imediat după trezire?

Probabil că bei cafea și consideri că nu poți să îți începi dimineața fără această licoare magică. Desigur, și cafeaua are rostul ei și îți poate da un real boost de energie, însă nimeni nu o recomandă pe stomacul gol și nici dimineața prea devreme. 

În schimb, un pahar cu apă cu lămâie este chiar indicat spre consum pentru a da restart sistemului digestiv și pentru a hidrata corpul.

Cinci minute de stretching pot face minuni

Este important ca imediat ce te trezești să execuți câteva mișcări de stretching, câteva întinderi, pentru a-ți pune sângele în mișcare și a te elibera de tensiune. Desigur, dacă ești adeptul oricărei alte forme de mișcare: alergat în parc, yoga, cu atât mai bine! Sportul înseamnă sănătate, înseamnă viață!

Un mic dejun hrănitor

Ziua ta o să aibă cu totul alt sens dacă nu sari peste prima masă a zilei, de altfel și cea mai importantă. Beneficiile sale sunt numeroase și au efect pe termen lung.

De pildă, dacă sări peste micul dejun, corpul tău va da jos caloriile mult mai greu, pentru a-și păstra energia de care are nevoie.

Însă, dacă mănânci dimineața, nu o să mai simți nevoia să mănânci atât de mult la prânz sau seara.

De asemenea, mic dejun nu înseamnă covrigi, croissant sau cereale dulci, avertizează specialiștii. Oferă-i corpului tău alimente sănătoase precum fructe sau nuci, iaurt, ouă, etc.

Surse: entrepreneur.com, marieskelton.com, theeverygirl.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân