Alimentul care crește riscul de Alzheimer. Un român mănâncă 100 de kilograme pe an

Medicul Virgiliu Stroescu dezvăluie care este cel mai nociv aliment pentru creier. Cei care îl consumă zi de zi riscă să facă Alzheimer
  • Publicat:

Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu a declarat, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, că alimentul cu potențialul cel mai nociv pentru sănătatea creierului este pâinea albă. Asta, deoarece făinoasele au în compoziție doar glucide, nu și fibre esențiale pentru sănătate. 

Pâinea albă e nesănătoasă, cei care o consumă zi de zi au un risc mult mai mare de a dezvolta boala Alzheimer, deoarece amidonul din ea duce la formarea amiloidului în creier, a declarat dr. Virgiliu Stroescu.

Regula numărul 1: fără făină albă

Potrivit medicului, făina albă, rafinată este cel mai mare dușman al sănătății noastre. Produse precum covrigii, pâinea albă, gogoșile, foietajele ar trebui evitate sau consumate mult mai rar.

În urma unui sondaj realizat recent în ţara noastră a ieşit la iveală că românul de rând consumă nici mai mult nici mai puţin de 100 de kilograme de pâine pe an. Mâncăm fără să ne hrănim iar acest lucru se reflectă în sănătatea noastră. Suntem pe primele locuri în Europa la bolile cardiovasculare, cancer şi obezitate.

Regula numărul 1: fără făină albă. Omul se bagă și strică ce a făcut Dumnezeu, adică cereala integrală, scoate numai partea albă, amidonul, iar asta ne îmbolnăvește.

Dumnezeu când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare dovadă de inteligență a divinității sunt fibrele, care sunt un fel de mop care șterg ce ai greșit tu, a adăugat medicul endocrinolog.

Fibrele sunt extrem de importante deoarece încetinesc procesele metabolice. Doctorul Stroescu oferă un exemplu ușor de înțeles, din care reiese importanța fibrelor și efectul nociv al glucidelor simple.

Dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și îi dai foc, aceasta va arde cu putere, face explozie. Dar dacă pui lemn în foc, el arde mai încet. Dacă pui cărbune, arde mai încet, dar mai puternic.

Glucidele simple sunt benzina, glucidele compuse sunt lemnul și grăsimile sunt cărbunele, a încheiat dr. Stroescu.

Pâinea albă îngrașă!

Dacă observi că aduni kilograme în ritm galopant, foarte posibil ca vinovata să fie pâinea albă. Amidonul folosit la fabricarea pâinii se propagă rapid în tractul digestiv şi astfel intră în fluxul sanguin sub formă de glucoză, care duce la o creştere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Însă, la scurt timp, nivelul glicemiei scade drastic, rezultatul fiind senzaţia de foame, oboseală, lipsa de concentrare.

Tocmai din acest motiv, persoanele care suferă de diabet sunt sfătuite să evite pâinea albă.

Cele mai multe sortimente de pâine au în compoziţie zahăr sau sirop de fructoză, precum şi numeroşi aditivi alimentari pe care corpul îi asimilează foarte greu, dar care sunt folosiţi pentru a compensa pierderile conştiente survenite în urma procesării bobului de grâu.

Mare atenţie şi la conţinutul de sare! Multe sortimente de pâine au în compoziţie, pe lângă zahăr, şi multă sare, care crește tensiunea, favorizează apariția cancerului de stomac, a osteoporozei, cataractei, diabetului şi a pietrelor la rinichi.

Cine este Virgiliu Stroescu

Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vastă experientă în modificările endocrinologice şi metabolice.

Activitatea sa profesională cuprinde peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică în Centrul de Medicină Sportivă şi în cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale. Competenţele sale profesionale şi specializarile obţinute se extind şi în nutriţie, alimentaţie sănătoasă, alimentaţie inteligentă şi alimentaţie sportivă.

Supranumit şi „apostolul alimentaţiei sănătoase”, doctorul Stroescu a fost de-a lungul timpului medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.

Urmărește CSID.ro pe Google News