Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Iată cei mai toxici aditivi din industria alimentară!

 

Nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că cu fiecare an alimentele devin tot mai încărcate de substanţe toxice. Producătorii nu se gândesc la sănătatea noastră, ci la câştiguri, aşa că produsele lor trebuie musai să fie frumos colorate, să aibă mirosuri ademenitoare, să fie pufoase, să se menţină câţiva ani, să aibă o anumită consistenţă etc.

Însă consumatorul nu mai este uşor de păcălt de când autorităţile europene i-au deschis ochii. Acum am învăţat să citim etichetele şi să punem produsul înapoi pe raft dacă vreunul dintre ingrediente ni se pare suspect.

Nu toate E-urile sunt nocive pentru sănătatea umană, unele dintre acestea având de altfel o bază naturală, regăsindu-se chiar şi în organismul nostru, însă unii dintre aceşti aditivi pot fi deosebit de toxici. Aflaţi acum care sunt cele mai utilizate astfel de substanţe pe care aveţi toate şansele să le descoperiţi în alimentele pe care le achiziţionaţi, în mod normal, pentru aprovizionarea familiei. Informaţi-vă înainte de a pleca la cumpărături pentru că voi sunteţi primii cărora ar trebuie să le pese de propria sănătate.

1. Coloranţii artificiali se găsesc în dulciuri, sucuri de fructe, sosuri pentru salate, mezeluri. Aceştia pot contribui la apariţia tulburărilor de comportament la copii şi pot determina o scădere semnificativă a coeficientului de inteligenţă. Experimentele efectuate pe animale au demonstrat o posibilă legătură şi cu apariţia unor tipuri de cancere. Fiţi cu băgare de seamă, aşadar, dacă întâlniţi:

Albastru E133, care este interzis în Norvegia, Finlanda şi Franţa pentru că poate genera dereglări la nivel cromozomial;  Roşu E124, care a fost şi el interzis în 1990 după 8 ani de dezbateri pe marginea utilizării în alimente şi cosmetice. Cu toate acestea, colorantul continuă să existe pe piaţă şi poate duce la cancer de tiroidă. Galben E110 şi Galben Tartrazina E102 sunt doi coloranţi interzişi în Norvegia şi Suedia întrucât cresc riscul de tumori renale. Se găseşte în anumite brânzeturi, dulciuri, băuturi, limonadă etc.
 
2. Dioxidul de sulf E220 - aditivii pe bază de sulf sunt deosebit de toxici, iar FDA a interzis în Statele Unite utilizarea acestora în conservarea fructelor şi a legumelor. Poate genera probleme respiratorii, în special persoanelor care suferă deja de astm sau au un teren sensibil, hipotensiune, şoc anafilactic, furnicături.

De asemenea, distruge rezervele de vitamina B1 şi E din organism, iar produsele care îi conţin nu le sunt recomandate copiilor. Organizaţia Internaţională a Muncii recomandă, de asemenea, evitarea consumului produselor ce conţin acest aditiv de către persoanele care suferă de conjunctivită, bronşită, boli cardiovasculare, astm bronşic, emfizem.

De obicei, E220 se găseşte în bere, băuturi răcoritoare, oţet, vin, siropuri, produse pe bază de cartofi.  

3. Glutamatul monosodic E621 – cercetările au demonstrat că există o legătură între consumul exagerat de alimente care conţin acest aditiv şi apariţia unor afecţiuni precum depresia, greaţa, problemele oculare, oboseala cronică, migrenele şi obezitatea. Consumul regulat poate duce la apariţia unor boli mai grave precum Parkinsonul, Alzheiemerul, boala Huntington.

Este un potenţator de aromă şi se găseşte, de obicei, în supele la plic, sosurile pentru salate, chipsuri, alimente congelate, mâncarea chinezească, de unde şi sindromul restaurantului chinezesc, adică o serie de simptome pe care le resimt, de obicei, persoanele care consum des alimente din bucătăria asiatică: amorţeală, slăbiciune, ameţeli, tremurături, palpitaţii, durere de cap.  

4. Grăsimile Trans – sunt utilizate pentru a prelungi valabilitatea unui produs şi este unul dintre cei mai periculoşi aditivi pe care îi găsim în alimente. Datorită acestuia, există produse pe care le putem consuma la câţiva ani de la cumpărare!

O sumedenie de studii au demonstrat că grăsimile trans cresc nivelul colesterolului LDL (rău) din sânge, destabilizândul pe cel HDL (bun), cresc riscul e infarct, atac cerebral şi în general boli cardiovasculare, generează procese inflamatorii în organism (despre care se ştie că favorizează apariţia tumorilor), diabet şi alte afecţiuni.

În Danemarca, de exemplu, uleiurile şi alte produse pe bază de grăsime sunt interzise dacă conţin grăsimi trans în procent mai mare de 2%. Toxicul aditiv se găseşte în margarine, uleiuri, chipsuri, prouse de patiserie, fast-food etc.


Citește și:
Avantajele preparării inteligente a alimentelor
Cea mai simplă cale de a slăbi considerabil, fără diete şi regimuri stricte
Dr. Oz: Alimente care înving durerea
GANDUL.RO: Un bărbat a fost oprit și legitimat. Când a scos...
EVZ.RO: Lovitură de teatru în cazul sopranei Maria Nicoară....
CAPITAL.RO: Măsuri bombă luate de Guvern! Tătaru a dat cea...
Exclusiv Online - 09.11.2014
Vinul  roșu, ”medicamentul” natural care ține cancerul și bătrânețea la distanță Doctorulzilei.ro Vinul roșu, ”medicamentul” natural care ține cancerul și bătrânețea...
Nenorocire în industria alimentară din România. Specialistul specialiștilor a dat verdictul crunt Infoactual.ro Nenorocire în industria alimentară din România. Specialistul specialiștilor...
50 de MILIARDE de ani de evoluție, distruși de om. Specialiştii au demontat misterele Animalzoo.ro 50 de MILIARDE de ani de evoluție, distruși de om. Specialiştii au...
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

Cineva va interveni în planurile dumneavoastră şi acest lucru vă va enerva, dar nu este cazul să vă manifestaţi supărarea. Încercaţi să discutaţi nemulţumirile dumneavoastră cu persoana...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Gandul.ro
CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare în corp! Descoperire incredibilă CORONAVIRUS. Nu gura este poarta de intrare...
Senator BĂTUT MĂR în direct la TV! Atacul-fulger...
Raed Arafat face anunțul: Vor urma alte...
ApropoTv.ro
Explozia TikTok Explozia TikTok
Există vreo modalitate sigură de socializare...
Marilyn Monroe cântând “Happy Birthday,...
Go4it.ro
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după...
Veste proastă din Rusia. Va putea ajunge...
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă...
ProMotor.ro
Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite cât a plătit un şofer pentru un plin. A anunţat imediat autorităţile Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite...
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate...
Polițiștii au rămas MASCĂ atunci când...
Descopera.ro
A CONDUS România timp de 24 de ani şi a murit de 30 de ani. IMAGINI neştiute până acum cu Nicolae Ceauşescu. Au stat la SECRET zeci de ani A CONDUS România timp de 24 de ani şi...
Cea mai mare MINCIUNĂ legată de coronavirus...
DOVEDIT științific! Metoda SIMPLĂ care...
ULTIMA ORĂ
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .