Consumul de peşte gras în timpul sarcinii poate scăpa gravida de anxietate

O singură porţie de peşte gras (ton, somon) pe săptămână ar putea îmbunătăţi semnificativ starea de spirit a gravidelor, se arată într-o cercetare realizată de curând în cadrul Universităţii Federal de Pelotas din Brazilia.
  • Publicat:
Consumul de peşte gras în timpul sarcinii poate scăpa gravida de anxietate

O singură porţie de peşte gras (ton, somon) pe săptămână ar putea îmbunătăţi semnificativ starea de spirit a gravidelor, se arată într-o cercetare realizată de curând în cadrul Universităţii Federal de Pelotas din Brazilia.

Rezultatele studiului sugerează că femeile însărcinate care mănâncă foarte rar peşte prezintă un risc cu 53% mai crescut de a suferi de anxietate şi temeri nejustificate, în special în cel de-al treilea trimestru de sarcină, faţă de gravidele care consumă la săptămână cel puţin o porţie de peşte.De asemenea, şi gravidele vegetariene sunt predispuse tulburărilor emoţionale.

Pentru realizarea cercetării, experţii au recrutat 9.500 de femei şi le-au analizat obiceiurile alimentare, iar în a 8-a lună de sarcină au fost rugate să completeze chestionare cu întrebări privind nivelul de anxietate resimţit.

„Pentru o sarcină sănătoasă, femeile trebuie să urmeze un regim alimentar echilibrat,c are să includă din belşug cereale integrale, legume, carne (pui, peşte, curcan, raţă, vită) şi fructe,” afirmă autoarea studiului, Juliana Vaz.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Lipsa somnului ne poate tulbura minţile
Lipsa somnului ne poate tulbura minţile
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân