Cel mai bun exercițiu pentru scăderea tensiunii arteriale. Îl poți face acasă!

  • Publicat:
Cel mai bun exercițiu pentru scăderea tensiunii arteriale. Îl poți face acasă!
Foto: Shutterstock

Exercițiile izometrice sunt cele mai eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale, arată un nou studiu publicat în The British Journal of Sports Medicine.

Potrivit cercetătorilor britanici, practicarea exercițiilor izometrice, timp de două sau mai multe săptămâni, duce la o scădere a tensiunii arteriale sistolice cu 8.24 mmHg și a celei diastolice cu 4 mmHg. În schimb, exercițiile aerobice determină o scădere cu 4.49 mmHg a valorilor tensiunii sistolice și cu 2.53 mmHg a valorilor tensiunii diastolice.

Rezultatele au fost obținute în urma colectării datelor din 270 de studii realizate în perioada 1990-2023.

Ce sunt exercițiile izometrice

Ce înseamnă mai exact exerciții izometrice? Acesta este un efort de tip anaerob care dezvoltă cel mai bine masa musculară. În plus, exerciţiile de izometrie şi stretching nu necesită echipament sau aparatură specială şi nu îţi solicită articulaţiile.

Exemple de exerciții de izometrie sunt plank (poziția scândură sau planșă), sprijinirea pe perete în poziția scaunului, statul într-un picior, flotările pe jumătate, ridicările de gambe și menținerile de poziții diverse.

Pe lângă faptul că subţiază talia şi dau trupului un tonus de invidiat, exerciţiile izometrice ajută la creşterea forţei musculare mai repede şi mai intens decât o fac exerciţiile dinamice, favorizează procesul de creştere şi dezvoltare fizică, cresc rezistența organismului la efort, precum şi capacitatea funcţională a aparatului locomotor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân