Ce efecte uimitoare are cafeaua asupra pielii tale

  • Publicat:
Ce efecte uimitoare are cafeaua asupra pielii tale
Sursa foto: Shutterstock

Cafeaua ne ajută să scăpăm de starea de somnolență dimineața, dar poate avea efecte benefice și asupra pielii. Potrivit experților, cafeaua ne ajută să ținem la distanță acneea, ridurile, cearcănele și celulita. 

Substanțele din cafea joacă un rol important în repararea celulară, producția de colagen și reducerea inflamațiilor. De asemenea, vitamina B3 și acidul clorogenic din cafea reduc riscul apariției melasmei, a ridurilor, cearcănelor și celulitei, spune medicul nutriționist Nora Tobin.

Melasma este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Această afecţiune a pielii constă în apariţia unor pete pigmentare maronii sau gri-albăstrui pe faţă, în special pe pomeţi, deasupra buzei superioare, pe frunte şi pe bărbie, dar şi pe alte zone ale corpului, cum sunt braţele, trunchiul, pieptul sau gâtul.

Foarte benefic este scrubul (exfolierea) cu zaț de cafea. Acesta reduce aspectul de coajă de portocală și îmbunătățește circulația sângelui.

Exfolierea pielii cu zaț de cafea înlătură celulele moarte și conferă pielii un aspect proaspăt, reîntinerit. Totodată, polifenolii din boabele de cafea stimulează sistemul limfatic, spune dr. Tobin.

Potrivit medicului, cafeaua are 3 beneficii majore pentru piele:

  • Previne sau ameliorează acneea – antioxidanții și acidul clorogenic din cafea ajută la desfundarea porilor inflamați.
  • Reduce aspectul cearcănelor – amestecă 1 linguriță de cafea cu 1 linguriță de miere și 2-3 picături de vitamina E. Aplică acest mix sub ochi, așteaptă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.
  • Diminuează celulita – cafeaua are proprietatea de a dilata vasele de sânge, ceea ce duce la creșterea fluxului sanguin și ameliorarea condițiilor pielii. Exfolierea periodică a pielii cu zaț de cafea conferă strălucire, fermitate și un tonus mai bun.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria