Vitamina E, bună pentru piele şi păr: cum să o integrezi în rutina de îngrijire?

Iată câteva dintre beneficiile pe care le are vitamina E pentru piele şi păr.
  • Publicat:
Vitamina E, bună pentru piele şi păr: cum să o integrezi în rutina de îngrijire?
FOTO: pexles.com / Vitamina E, bună pentru piele şi păr: cum să o integrezi în rutina de îngrijire?

Până acum, pentru sănătatea pielii am auzit numai de bine despre vitaminele A şi C însă, încă o vitamină se poate alătura acestui grup esenţial pentru îngrijirea pielii. Este vorba de vitamina E, un ingredient folosit de dermatologi de mai bine de 50 de ani şi care are numeroase beneficii pentru piele. Dacă arunci o privire în arsenalul de produse dedicate îngrijirii pielii, vei observa că cel puţin două sau trei dintre ele conţin vitamina E. Aşadar, iată care sunt beneficiile pentru piele şi cum se foloseşte.

Beneficiile vitaminei E?

Vitamina E este o vitamină grasă solubilă care nu se regăseşte doar în anumite alimente, ci şi în piele. În primul rând, vitamina E este un puternic antioxidant care protejează celulele pielii de deterioare prin reducerea formării radicalilor liberi are apar odată cu expunerea pielii la poluare sau razele ultraviolete. Radicalii liberi sunt cunoscuţi pentru producerea stresului oxidativ, atunci când pielea se luptă cu stresul pentru a repara deteriorările produse, iar astfel apar îmbătrânirea prematură şi riscul de cancer de piele.

De asemenea, vitamina E are proprietăţi emoliente şi hidratante, ceea ce înseamnă că ajută la menţinerea hidratării atât la interior, cât şi la exterior şi previne uscarea pielii. Totodată, vitamina E joacă un rol important în vindecarea rănilor şi cicatricilor după o intervenţie.

Vitamina E, ideală şi pentru păr

Există câteva mici studii care sugerează că suplimentele care conţin vitamina E pot ajuta la reducerea căderii părului şi promovează creşterea sănătoasă a acestuia, iar asta datorită proprietăţilor sale antioxidante. Se crede că vitamina E este un ingredient potrivit pentru părul uscat sau pentru scalpul uscat.

Cel mai bun mod de a folosi vitamina E pentru piele

Ideal este ca vitamina E să fie introdusă în produsele de îngrijire a pielii, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi a beneficiilor pe care le în privinţa protejării pielii. Din moment ce este o vitamină care se dizolvă în grăsimi sau uleiuri, optează pentru o cremă sau un ser pentru piele care să permită penetrarea produsului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc