De ce se transformă sânii după sarcină şi alăptare? Explică dr Călin Doboş, chirurg estetician

Decolteul frumos este un indicator al feminităţii şi al frumuseţii. Multe femei sunt înzestrate cu sâni frumoşi, dar forma, volumului, fermitatea se pot schimba
  • Publicat:
De ce se transformă sânii după sarcină şi alăptare? Explică dr Călin Doboş, chirurg estetician
Dr. Călin Doboș: ”Perioada de recuperare după implant fesier variază de la persoană la persoană, dar majoritatea, în două săptămâni, ar fi în stare să se plimbe pe distanțe scurte, să iasă în oraș, să conducă mașina, dacă folosesc, evident, și o pernă sub fese”

Frumuseţea femeilor a preocupat dintotdeauna. De studierea ei s-au ocupat scriitori, pictori, poeţi, oameni de ştiinţă, medici esteticieni etc. Dacă până mai ieri se spunea că frumuseţea vine din ochii privitorului, am putea spune că în secolul al XXI-lea frumuseţea este mai conectată cu propria percepţie despre sine ca niciodată. Deci, da – frumuseţea vine din interior şi se ”revarsă” în exterior – în oglindă şi în ochii celorlaţi. Dacă analizezi studii despre frumuseţea femeilor, sondaje de opinie etc constaţi că în primul rând atenţia cade în primă instanţă asupra feţei. Însă, atunci când vor să corecteze la medicul estetician ceea ce le nemulţumeşte, multe femei recurg la implantul mamar. Despre aceste subiect am aflat mai multe detalii de la dr. Călin Doboş, chirurg estetician.

CSÎD: Care sunt cele mai mari nemulţumiri ale femeilor vis-a-vis de corpul lor, de modul în care arată?

Dr. Călin Doboş: Primul punct la care se uită cineva la o persoană e faţa, apoi ochii, nasul, gura. Urmează silueta şi raportul talie / fese, pe urmă sânii, decolteul.
În ciuda acestei ierarhii, chirurgia estetică a sânilor, mai ales mărirea de sâni cu implant siliconic, a fost şi este prima în alegerile de îmbunătăţire.

CSÎD: Când se reiau intervenţiile din sfera chirurgiei estetice acum, în pandemie?

Dr. Călin Doboş: Aşa cum s-a precizat în clarificările ulterioare ordonanţelor autorităţilor, medicina în sine nu s-a întrerupt, doar s-a pus în stare de alertă, pentru a acorda prioritate eventualelor cazuri problemă. Desigur că măsurile de prevenire a răspândirii virusului sunt acum noutatea adăugată.

Sâni mai mari, mai fermi, mai ridicaţi – unul dintre motivele pentru care româncele trec pragul cabienetelor chirurgilor esteticieni

CSÎD: De ce nu sunt femeile mulţumite de aspectul sânilor? Ce îşi doresc în general româncele de la sânii lor?

Dr. Călin Doboş: Majoritatea îşi doresc sâni mai mari, decolteu voluptuos, pentru a sublinia feminitatea lor.
Urmează dorinţa de a avea sânii sus şi mai fermi, în cazul în care au coborât, urmare a unei sarcini, gravitaţiei sau a trecerii timpului.

Sarcina şi alăptarea – ce rol au în aspectul natural al sânilor

CSÎD: Afectează alăptarea aspectul sânilor sau este doar un mit?

Dr. Călin Doboş: La majoritatea femeilor, da, afectează. Dar nu alăptarea în sine, ci capacitatea pielii sânului de a se retrage după ce sânii cresc în sarcină.
Ştim că, în sarcină, sânii cresc în volum şi întind pielea. De cele mai multe ori, aceasta nu are capacitatea să revină la normal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”