La cât timp se schimbă lenjeria intimă. Ce riști dacă porți lenjerie veche

Bineînțeles, lenjeria intimă nu are dată de expirare, dar deja când începe să se deterioreze acesta ar fi primul semn că este cazul să o înlocuiești cu alta nouă.
  • Publicat:
La cât timp se schimbă lenjeria intimă. Ce riști dacă porți lenjerie veche
Sursa foto: Shutterstock

Nu cred că mai este cazul să explic de ce ar trebui să-ți schimbi lenjeria intimă zilnic sau că este necesar să o speli înainte de a o purta din nou. Dar pot să-ți explic, dintr-o perspectivă sănătoasă, care este „durata de viață” a lenjeriei intime și după cât timp ar trebui schimbată cu alta nouă.

Răspunsul nu este atât de simplu pe cât te aștepți, iar asta pentru că nu există dovezi medicale care să sugereze că purtarea lenjeriei intime vechi poate duce afecțiuni ale vaginului. Dar când vine vorba de confort și reducerea anumitor probleme precum reacțiile alergice sau infecțiile, lenjeria trebuie schimbată cu regularitate. Bineînțeles, lenjeria intimă nu are dată de expirare, dar deja când începe să se deterioreze acesta ar fi primul semn că este cazul să o înlocuiești cu alta nouă.

Ce se întâmplă dacă porți lenjerie intimă veche?

Riscurile nu sunt mari, dar pot apărea totuși probleme de sănătate. Dacă mărimea nu se mai potrivește și lenjeria este mult prea strâmtă, atunci pot apărea anumite infecții sau pielea poate fi iritată, apărând abraziuni sau mici leziuni la nivelul pielii.

În plus, contează foarte mult materialul din care este confecționată lenjeria intimă. Întotdeauna asigură-te că optezi pentru un material natural. Bumbacul este cel care permite pielii să respire și minimizează potențialele riscuri de apariție a infecțiilor.

Pe de altă parte, materialele sintetice precum nylonul sau spandexul nu se usucă repede și accelerează iritațiile și riscul de infecții.

Cum să speli lenjeria intimă să reziste mai mult

Este foarte important să cureți corespunzător lenjeria intimă între purtări pentru a evita riscurile menționate anterior.

În primul rând, urmează instrucțiunile de pe etichetă. Nu degeaba sunt imprimate.

Mai apoi, dacă porți lenjerie intimă din bumbac, poți adăuga clor la ciclul de spălare, pentru că în felul acesta vor fi îndepărtate bacteriile. Dacă vorbim de lenjerie intimă din bumbac, dar colorată, crește temperatura pentru a distruge germenii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân