Antrenorul personal îţi spune care sunt cele mai sănătoase gustări dintre mese

Gustările dintre mese sunt parte componentă a unei diete echilibrate. Ele te ajută să-ţi refaci stocul de energie, să-ţi accelerezi metabolismul şi să ţii sub control senzaţia de foame. Alimentat în mod regulat, organismul “ştie” că trebuie să primească surse de energie la anumite intervale de timp
17.02.2015
Antrenorul personal îţi spune care sunt cele mai sănătoase gustări dintre mese

Ce aţi răspunde la întrebarea: ce vă doriţi cel mai mult în această viaţă? Ei bine, unii cercetători afirmă că noi, de fapt, ne dorim să fim tineri şi frumoşi pentru totdeauna. Pentru acest scop trebuie să înfrângem toate provocările.

Una dintre cele mai grele este să avem o alimentaţie sănătoasă. Însă, totul poate deveni uşor cu ajutorul lui Florin Neby – antrenorul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Antena 1, care ne spune care sunt cele mai bune gustări pentru a avea grijă de silueta noastră.


„Gustările dintre mese sunt parte componentă a unei diete echilibrate. Ele te ajută să-ţi refaci stocul de energie, să-ţi accelerezi metabolismul şi să ţii sub control senzaţia de foame. Alimentat în mod regulat, organismul “ştie” că trebuie să primească surse de energie la anumite intervale de timp.

Atunci când creezi un deficit caloric, corpul reduce consumul, încetineşte metabolismul şi stochează depozite de grăsime, descompunând muşchii. Gustările joacă un rol important în alimentaţia zilnică, însă, ele trebuie alese astfel încât să nu saboteze obiectivele pentru care lucrezi.”, explică fostul campion mondial şi european la gimnastică masculină.

Neby recomandă următoarele gustări:

Iaurt natural. Nu numai că este delicios şi răcoritor, însă reduce nivelul colesterolului datorită culturilor vii, susţine sănătatea colonului, este o sursă excelentă de calciu şi îmbunătăţeşte absorbţia acestuia şi a complexului de vitamine B. Dacă îţi doreşti iaurt cu fructe, evită-l pe cel din magazin; prepară-l acasă cu fructe de padure.

Ouă fierte tari. Oul furnizează proteină cu cea mai mare rată de absorbţie, fiind folosită cel mai rapid în procesul de creştere a masei musculare. Fii atent la alimentele pe care le consumi în aceeaşi zi, deoarece 2 ouă fierte tari pot depăşi doza recomandată de acizi graşi.

Nuci şi seminţe crude. Acestea conţin acizi graşi esenţiali şi fibre care îţi oferă senzaţia de saţietate. Un pumn (50- 70 g) de nuci şi seminţe diverse – nuci româneşti, caju, alune de pădure, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui, de dovleac, de in, susan etc.- reduc riscul bolilor cardiovasculare şi colesterolul, ameliorează sănătatea pielii şi a articulaţiilor doar consumate în stare crudă.

Restul gustărilor le găsiţi pe: http://www.neby.ro/cele-mai-sanatoase-10-gustari/.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Lady Gaga a spus DA!
Lady Gaga a spus DA!
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă