Activități pe care trebuie să le faci ca să trăiești mai mult cu 10 ani!

Află ce trebuie să faci zilnic ca să trăiești o viață cu 10 ani mai lungă decât speranța medie de viață. Poate fi mai simplu decât crezi!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Activități pe care trebuie să le faci ca să trăiești mai mult cu 10 ani!
Activități pe care trebuie să le faci ca să trăiești mai mult cu 10 ani!

Mai multe studii realizate de-a lungul ultimului deceniu au demonstrat că putem contribui semnificativ la prelungirea speranței de viață pe care o avem.

De exemplu, dacă includem următoarele activități în viața noastră de zi cu zi am putea trăi cu 10 ani mai mult:

Activitatea fizică regulată

Exercițiile fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, înotul sau antrenamentele ce implică forța corpului, contribuie semnificativ la menținerea sănătății cardiovasculare și previn bolilor cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și bolile de inimă. Ceea ce înseamnă din start o viață cu până la 10 ani mai lungă.

O dietă sănătoasă

Consumul de alimente sănătoase, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și proteinele slabe te ține departe de obezitate și de majoritatea bolilor cronice. Află mai multe despre obezitate aici: Și dacă obezitatea este totuși o boală? De ce nu este de ajuns să mâncăm mai puțin și să facem mai multă mișcare ca să slăbim și să ne menținem

Odihna adecvată

Somnul adecvat, de calitate și atâtea ore cât are nevoie organismul tău, este principalul motor al sănătății mintale și fizice, un fel de centru al sistemului imunitar. Ceea ce înseamnă prevenirea problemelor de sănătate, mai ales cum sunt diabetul și bolile de inimă.

Reducerea stresului

Stresul cronic generează cele mai multe dintre problemele de sănătate, indiferent că vorbim despre anxietate sau depresie. Bolile cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă sunt cele mai importante semne de alarmă ale stresului.

Activitățile de reducere a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau plimbările în natură te ajută să gestionezi stresul cotidian și să îți îmbunătățești sănătatea dintr-o perspectivă holistică.

Evitarea fumatului

Oricât de neplăcut este pentru fumători, dacă vrei să trăiești cu până la 10 ani mai mult trebuie să renunți la acest obicei nociv.

Fumatul este responsabil nu numai pentru anumite tipuri de cancere, dar și pentru apariția bolilor de inimă a căror incidență crește în continuu în întreaga lume.

Reducerea consumului de alcool

Consumul excesiv de alcool poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate, mai ales cele legate de bolile de ficat și hipertensiunea arterială.

Reducerea consumului de alcool sau renunțarea completă la acesta îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului și prelungește speranța de viață.

Controlul stării de sănătate

Vizitele regulate la medic și controlul regulat al tensiunii arteriale, nivelului de zahăr din sânge și colesterolului pot ajuta la prevenirea bolilor cronice și la menținerea sănătății generale.

Citește și: Medicamentul gratuit care te scapă de foame, durere și tristețe. Recomandat de Mihaela Bilic!

Citește și: Numărul exact de pași pe care trebuie să îi faci în fiecare zi ca să trăiești mai mult!

Citește și: Ce să mănânci ca să trăiești mai mult?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân