SILDENAFIL TECNIMEDE 100/50/25 mg comprimate filmate

Producător: Tecnimede
Substanță activa
Citrat de sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
impotenta
Producător
West Pharma, Atlantic Pharma
Acțiune terapeutică
inhibitor al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5)

Ce este SILDENAFIL TECNIMEDE şi pentru ce se utilizează

SILDENAFIL TECNIMEDE aparţine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). SILDENAFIL TECNIMEDE acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis atunci când există un stimul sexual. SILDENAFIL TECNIMEDE vă ajută să obţineţi o erecţie satisfăcătoare, numai în prezenţa stimulării sexuale. Nu trebuie să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE dacă nu aveţi tulburări de erecţie. Nu trebuie să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE dacă sunteţi femeie.
SILDENAFIL TECNIMEDE este destinat bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau în imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.

Înainte să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE

Nu utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE
– Dacă utilizaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate determina o scădere
potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul dacă luaţi oricare dintre aceste
medicamente care sunt de obicei administrate pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri în
piept”). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
– Dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum
este nitritul de amil deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a
tensiunii arteriale.
– Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre componentele SILDENAFIL TECNIMEDE.
– Dacă aveţi o afecţiune cardiacă sau hepatică severă.
– Dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveţi hipotensiune
arterială.
– Dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinita pigmentară).
– Dacă aţi avut vreodată pierderea vederii datorită neuropatiei optice anterioare ischemice, nonarteritice (NOAIN).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE
Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră:
– Dacă aveţi siclemie (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor din
sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase)
– Dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie’s.
– Dacă aveţi boli de inimă. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie
dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual.
– Dacă aveţi ulcer gastric activ sau tulburări de sângerare (cum este hemofilia).
– Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi SILDENAFIL TECNIMEDE şi
contactaţi imediat medicul
Nu trebuie să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE împreună cu orice alt tratament administrat pe cale orală sau local pentru disfuncţia erectilă.
Informaţii speciale pentru copii şi adolescenţi
SILDENAFIL TECNIMEDE nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
Informaţii speciale pentru pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului
Trebuie să vă informaţi medicul dacă suferiţi de afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent alte medicamente, chiar şi dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
SILDENAFIL TECNIMEDE poate interfera cu acţiunea altor medicamente, în special cu cele utilizate pentru durerile în piept. În cazul oricăror urgenţe medicale, trebuie să informaţi orice cadru medical care vă tratează că aţi utilizat SILDENAFIL TECNIMEDE şi când aţi utilizat. Nu utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu SILDENAFIL TECNIMEDE decât cu permisiunea medicului dumneavoastră.
Nu trebuie să luaţi SILDENAFIL TECNIMEDE dacă luaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arterialeInformaţi medicul dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale
(“dureri în piept”).
Nu trebuie să luaţi SILDENAFIL TECNIMEDE dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale.
Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de SILDENAFIL TECNIMEDE (25 mg).
Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau pentru mărirea prostatei pot avea ameţeli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale care apare atunci când staţi în picioare sau când vă ridicaţi în picioare prea brusc. Unii
pacienţi au avut aceste manifestări când au luat SILDENAFIL TECNIMEDE în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestările apar cel mai frecvent în primele 4 ore de la administrarea de SILDENAFIL TECNIMEDE. Pentru a reduce posibilitatea apariţiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfablocant trebuie urmat cu o doză zilnică constantă înainte de a începe tratamentul cu SILDENAFIL TECNIMEDE. Medicul vă va recomanda să începeţi tratamentul cu SILDENAFIL TECNIMEDE cu o doză mai mică ( 25 mg).
Utilizarea SILDENAFIL TECNIMEDE cu alimente şi băuturi
SILDENAFIL TECNIMEDE poate fi administrată cu sau fără alimente. Totuşi, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi SILDENAFIL TECNIMEDE în timpul unei mese consistente.
Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de băuturi alcoolice înainte de a utiliza SILDENAFIL TECNIMEDE.
Sarcina şi alăptarea
SILDENAFIL TECNIMEDE nu este destinat utilizarii de către femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
SILDENAFIL TECNIMEDE poate produce ameţeli sau tulburări de vedere. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi la administrarea SILDENAFIL TECNIMEDE înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE

Utilizaţi întotdeauna SILDENAFIL TECNIMEDE exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului. Doza uzuală de start de SILDENAFIL TECNIMEDE este de 50 mg.
Nu trebuie să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE mai mult de o dată pe zi.
Trebuie să utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul în întregime, cu un pahar de apă.
Dacă aveţi impresia că SILDENAFIL TECNIMEDE acţionează prea slab sau prea puternic, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
SILDENAFIL TECNIMEDE vă ajută să obţineţi erecţia doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca SILDENAFIL TECNIMEDE să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este între o jumătate de oră şi o oră. Dacă utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE în timpul unei mese bogate, veţi constata că SILDENAFIL TECNIMEDE acţionează mai lent.
Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de băuturi alcoolice înainte de a utiliza SILDENAFIL TECNIMEDE.
Dacă SILDENAFIL TECNIMEDE nu vă ajută să obţineţi erecţia sau dacă erecţia nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din SILDENAFIL TECNIMEDE
Puteţi avea o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele peste 100 mg nu duc la
creşterea eficacităţii.
Nu utilizaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi întrebări suplimentare referitoare la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, SILDENAFIL TECNIMEDE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea SILDENAFIL TECNIMEDE sunt în general uşoare până la moderate şi au o durată scurtă.
Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după relaţiile sexuale:
– Staţi în poziţie semi-şezând şi încercaţi să vă relaxaţi.
– Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii de piept.
– Contactaţi imediat medicul.
Toate medicamentele, inclusiv SILDENAFIL TECNIMEDE pot determina reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce luati SILDENAFIL TECNIMEDE: respiraţie şuierătoare subită, dificultăţi în respiraţie sau ameţeli, umflarea pleoapelor, feţei buzelor sau gâtului.
După tratamentul cu SILDENAFIL TECNIMEDE au fost raportate erecţii prelungite uneori dureroase. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat medicul.
Dacă aveţi o scădere bruscă sau pierderea vederii, nu mai luaţi SILDENAFIL TECNIMEDE şi contactaţi imediat medicul.

O reacţie adversă foarte frecventă (poate să apară la 1 din 10 pacienţi) este durerea de cap.
Reacţii adverse frecvente (pot să aparăla 1 până la 10 pacienti din 100) includ: înroşirea feţei, indigestie, tulburări de vedere (inclusiv senzaţia de accentuare a culorilor, sensibilitate la lumină, înceţoşarea vederii sau reducerea acuităţii vizuale), înfundarea nasului şi ameţeli.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot să aparăla 1 până la 10 pacienti din 1000) includ: vărsături, erupţii trecătoare pe piele, sângerări în partea din spate a ochilor, iritaţia ochilor, înroşirea ochilor/ochi roşii, dureri de ochi, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, dureri musculare, senzaţie de somnolenţă, reducerea sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, greaţă, senzaţie de gură uscată, dureri în piept şi senzaţie de oboseală.
Reacţii adverse rare (pot să aparăla 1 până la 10 pacienti din 10000) includ: hipertensiune arterială, hipotensiune arterială, leşin, accident vascular cerebral, sângerări nazale, sau scăderea sau pierderea bruscă a auzului.
Reacţii adverse suplimentare raportate în cadrul experienţei după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau reducerea temporară a circulaţiei sângelui în unele zone ale creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, sufereau de probleme cardiace înainte de a lua medicamentul. Nu a fost posibil să se determine dacă aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea SILDENAFIL TECNIMEDE. Au fost de asemenea raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive.
Dacă oricare dintre aceste reacţii adverse devine gravă sau observaţi apariţia unei alte reacţii adverse care nu a fost menţionată în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul dumneavoastră.

Cum se păstrează SILDENAFIL TECNIMEDE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra în original.
Nu utilizaţi SILDENAFIL TECNIMEDE după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine SILDENAFIL TECNIMEDE
– Substanţa activă este Sildenafil. Un comprimat filmat conţine sildenafil 100 mg sub formă de citrat de sildenafil.
– Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu.
Film: alcool polivinilic, macrogol 3350, dioxid de titan (E171), talc, lac de aluminiu indigo carmin (E132)
Cum arată SILDENAFIL TECNIMEDE şi conţinutul ambalajului
SILDENAFIL TECNIMEDE 100 mg comprimate filmate sunt de culoare albastră, eliptice, inscripţionate cu un „+” pe o faţă.
Comprimatele filmate sunt ambalate în cutii cu blistere conţinând 1, 2, 4, 8 sau 12 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica