AMFIDOR, comprimate filmate, 25 mg/ 50 mg/ 100 mg

Producător: EGIS Pharmaceuticals PLC Ungaria
Substanță activa
sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
disfuncţie erectilă
Producător
West Pharma-Produşoes de Especialidades Farmaceuticas S.A. Portugalia, EGIS Pharmaceuticals PLC Ungaria,
Acțiune terapeutică
stimulator sexual

Ce este Amfidor şi pentru ce se utilizează

Amfidor face parte din grupa medicamentelor numită inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5). El acţionează prin relaxarea pereţilor vaselor de sânge din penis, lucru ce permite creşterea fluxului sanguin la nivelul penisului în prezenţa unei excitări sexuale. Amfidor vă va ajuta să aveţi o erecţie în prezenţa unei stimulări sexuale. Nu trebuie să luaţi Amfidor dacă nu aveţi disfuncţie erectilă. Nu trebuie să folosiţi Amfidor dacă sunteţi femeie.

Amfidor se foloseşte pentru tratamentul bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, uneori cunoscută sub denumirea de impotenţă. Acest lucru se întâmplă în momentul când un bărbat nu poate sau poate cu dificultate să susţină erecţia penisului în cadrul activităţii sexuale.

înainte să luaţi Amfidor

Nu luaţi Amfidor

  • Dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece asocierea poate detemina o scădere periculoasă a presiunii sanguine. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi unul din aceste medicamente care adeseori sunt administrate pentru ameliorarea anginei pectorale (sau „durere în piept”). Dacă nu sunteţi sigur întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
  • Dacă folosiţi medicamente cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această combinaţie poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.
  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale Amfidor.
  • Dacă aveţi probleme severe la inimă sau ficat.
  • Dacă aţi avut recent un accident cerebrovascular sau un infarct miocardic, sau dacă aveţi presiunea arterială scăzută.
  • Dacă aveţi probleme oculare ereditare (cum ar fi retinita pigmentară).
  • Dacă aţi avut vreodată probleme de pierdere a vederii datorată neuropatiei optice ischemice anterioare non-arteritice (NOIAN)

Aveţi grijă deosebită când luaţi Amfidor

Spuneţi medicului dumneavoastră

  • Dacă aveţi siclemie (o anormalitate a celulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor sanguine), mielom multiplu (cancer al măduvei spinării).
  • Dacă aveţi o anomalie a penisului sau Boala Peyronie
  • Dacă aveţi probleme cardiace. În acest caz medicul dumneavoastră trebuie să controleze atent dacă inima dumneavoastră poate suporta efortul suplimentar necesar actului sexual.
  • Dacă aveţi ulcer gastric, sau probleme de sângerare (cum ar fi hemofilia).
  • Dacă prezentaţi o scădere bruscă a acuităţii vizuale, întrerupeţi administrarea de Amfidor şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră. Nu trebuie să folosiţi Amfidor împreună cu alte tratamente orale sau locale pentru disfuncţia erectilă.

Atenţionări speciale pentru copii şi adolescenţi

Amfidor nu trebuie administrat la persoane cu vârsta sub 18 ani.

Precauţii speciale pentru pacienţi cu probleme renale sau hepatice

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul. Medicul dumneavoastră poate decide administrarea unei doze mai scăzute.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Amfidor comprimate filmate interacţionează cu unele medicamente mai ales acelea utilizate pentru tratamentul durerilor în piept. În cazul unei situaţii de urgenţă trebuie să vă adresaţi oricărui personal medical care să vă trateze în funcţie de cât şi când aţi luat Amfidor. Nu luaţi alte medicamente concomitent cu Amfidor decât în situaţia în care medicul dumneavoastră v-a spus că o puteţi face.

Nu trebuie să luaţi Amfidor dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece combinaţia dintre acestea poate determina scăderea periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi aceste medicamente care sunt utilizate în general pentru tratarea anginei pectorale (sau „durerii în piept”).

Nu trebuie să luaţi Amfidor concomitent cu oricare din medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric cum ar fi nitritul de amil deoarece această combinaţie poate determina o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.

Medicul dumneavoastră va începe tratamentul cu Amfidor cu doza cea mai mică (25 mg) în cazul în care sunteţi sub tratament cu medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, utilizate pentru tratamentul SIDA.

Unii pacienţi care sunt sub tratament cu alfa-blocanţi pentru hipertensiune arterială sau afecţiune a prostatei pot prezenta ameţeli sau stări confuzionale uşoare, cauzate de scăderea tensiunii arteriale la

schimbarea bruscă din poziţia şezând sau orizontală. Unii pacienţi au prezentat aceste simptome după ce au luat sildenafil şi alfa-blocanţi. Acest lucru este posibil mai ales în primele 4 ore după administrarea de sildenafil. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei acestor simptome, alfa-blocantul trebuie administrat regulat înainte de Amfidor. Medicul dumneavoastră poate iniţia tratamentul cu o doză mai mică de Amfidor (25 mg).

Folosirea Amfidor cu alimente şi băuturi

Amfidor poate fi luat cu sau fără alimente. Totuşi veţi constata că efectul se va instala cu întârziere în cazul ingerării de alimente.

Ingerarea de alcool poate perturba temporar abilitatea de a avea o erecţie. Pentru a avea beneficiile maxime ale medicamentului se recomandă să nu consumaţi cantităţi excesive de alcool înainte de a lua Amfidor.

Sarcina şi alăptarea

Amfidor nu este recomandat pentru administrare femeilor.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Amfidor poate provoca ameţeli şi tulburări de vedere. Trebuie să conştientizaţi cum reacţionaţi la Amfidor înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Amfidor

Luaţi întotdeauna Amfidor exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială uzuală este de 50 mg.

Nu trebuie să luaţi Amfidor mai mult decât o dată pe zi.

Trebuie să luaţi Amfidor cu o oră înainte de actul sexual. Înghiţiţi comprimatul filmat cu ajutorul unui pahar cu apă.

Dacă aveţi impresia că efectul Amfidor este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Amfidor vă va ajuta să aveţi o erecţie în contextul unei stimulări sexuale. Timpul necesar pentru efectul Amfidor variază de la persoană la persoană, dar în mod normal este cuprins între o jumătate de oră şi o oră. Acţiunea Amfidor se va instala mai greu dacă îl veţi lua după masă.

Ingerarea de alcool poate perturba temporar abilitatea de a avea o erecţie. Pentru a avea beneficiile maxime ale medicamentului se recomandă să nu consumaţi cantităţi excesive de alcool înainte de a lua Amfidor.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă Amfidor nu vă ajută să aveţi o erecţie sau dacă aceasta nu este suficientă pentru finalizarea actului sexual.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Amfidor

Puteţi să prezentaţi o creştere a incidenţei sau gravităţii reacţiilor adverse. Eficacitatea nu creşte la doze mai mari de 100 mg.

Nu trebuie să utilizaţi mai multe comprimate decât v-au fost recomandate de medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai multe comprimate decât v-au fost prescrise adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amfidor poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în legătură cu utilizarea sildenafilului sunt în general uşoare până la moderate şi cu o durată scurtă.

Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după actul sexual:

  • staţi în poziţie semi-şezândă şi încercaţi să vă relaxaţi.
  • Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerilor în piept.
  • Contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Toate medicamentele inclusiv Amfidor pot determina reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una din următoarele reacţii adverse după administrarea de Amfidor: respiraţie accelerată, dificultate în respiraţie sau ameţeli, umflarea pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.

După aministrarea de sildenafil a fost raportată erecţie prelungită uneori dureroasă. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de patru ore trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Întrerupeţi imediat administrarea Amfidor şi contactaţi medicul dumneavoastră dacă prezentaţi o scădere sau pierdere bruscă a vederii.

O reacţie adversă foarte frecventă (la mai mult de 1 din 10 pacienţi) este durerea de cap.

Reacţii adverse frecvente (apar la 1 până la 10 pacienţi din 100 de pacienţi) includ: înroşirea feţei, indigestie, efecte asupra vederii (incluzând probleme de distingere a culorilor, sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată sau reducerea acuităţii vizuale) nas înfundat şi ameţeli.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 pacienţi din 1000 de pacienţi) includ: vărsături, erupţie trecătoare pe piele, sângerări la nivelul fundului de ochi, ochi congestionaţi/ochi roşii, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau accelerate ale inimii, stare de somnolenţă, reducerea simţului tactil, senzaţie de învârtire, zgomote în urechi, greaţă, gură uscată, dureri în piept şi stare de oboseală.

Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 pacienţi din 10000 de pacienţi) includ: tensiune arterială mare, scăderea tensiunii arteriale, stare de leşin, accident cerebrovascular, sângerări nazale şi scăderea sau pierderea bruscă a auzului.

Reacţiile adverse raportate după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau scădere temporară a fluxului sanguin la nivelul creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au fost semnalate aceste reacţii adverse au prezentat probleme cardiace anterior administrării medicamentului. Este imposibil de determinat dacă aceste evenimente au fost legate direct de sildenafil. Au fost raportate de asemenea cazuri de apariţie a convulsiilor, crize convulsive şi reacţii grave

la nivelul pielii caracterizate prin erupţie trecătoare, pustule, descuamare a pielii şi durere situaţii care au necesitat asistenţă medicală imediată.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Amfidor

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi Amfidor după data de expirare (EXP) înscrisă pe flacon şi pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a respectivei luni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Amfidor

– Substanta activă este sildenafilul. Fiecare comprimat filmat conţine 100 mg sildenafil (sub formă de citrat).

– Celelalte componente sunt:

  • nucleu: celuloză microcristalină, hidrogen fosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu
  • film: alcool polivinilic, macrogol 3350, dioxid de titan (E171), talc, lac aluminiu indigo carmin (E132).

Cum arată Amfidor şi conţinutul ambalajului

Amfidor comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate eliptice de culoare albastră, marcate cu „+” pe una din feţe .

Cutie de carton cu blister conţinând 1, 4 sau 8 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

EGIS Pharmaceuticals PLC

H-1106 Budapesta, Kereszturi ut 30-38, Ungaria

Fabricanţi

West Pharma-Produşoes de Especialidades Farmaceuticas S.A., Rua Joâo de Deus, n° 11, Venda Nova, 2700-486 Amadora, Portugalia

Atlantic Pharma-Produşoes Farmaceuticas SA, Rua da Tapada Grande, n° 2, Abrunheira, 2710-089, Portugalia

EGIS Pharmaceuticals PLC, H-1106 Budapesta, Kereszturi ut 30-38, Ungaria

Egis Pharmaceuticals PLC, H-1165 Budapesta, Bokenyfoldi ut 118-120, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2011

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”