Sildenafil Terapia 100/50/25 mg comprimate filmate

Substanță activa
Sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
impotenta
Producător
Ranbaxy Ireland Limited, Basics GmbH, Terapia SA
Acțiune terapeutică
inhibitor al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5)

Ce este Sildenafil Terapia şi pentru ce se utilizează

Sildenafil Terapia aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis atunci când sunteţi excitat sexual. Sildenafil Terapia vă va ajuta să obţineţi o erecţie numai în prezenţa stimulării sexuale. Nu trebuie să luaţi Sildenafil Terapia dacă nu aveţi tulburări de erecţie. Nu trebuie să luaţi Sildenafil Terapia dacă sunteţi femeie.
Sildenafil Terapia este destinat bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.

Înainte să luaţi Sildenafil Terapia

Nu luaţi Sildenafil Terapia:
– Dacă luaţi medicamente denumite nitraţi, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt deseori administrate pentru tratamentul anginei pectorale (sau „al durerilor în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
– Dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric cum este nitritul de amil deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale.
– Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale Sildenafil Terapia.
– Dacă aveţi o boală severă a inimii sau a ficatului.
– Dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveţi tensiune arterială mică.
– Dacă aveţi anumite boli ereditare rare de ochi (cum este retinita pigmentară).
– Dacă aţi fost afectat vreodată de pierderea vederii din cauza neuropatiei optice anterioare ischemice nonarteritice (NOAIN)

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sildenafil Terapia
Spuneţi medicului dumneavoastră
– Dacă aveţi siclemie (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase).
– Dacă aveţi o deformare a penisului sau boală Peyronie.
– Dacă aveţi probleme cu inima. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual.
– Dacă aveţi ulcer al stomacului sau tulburări de sângerare (cum este hemofilia).
– Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Terapia şi contactaţi imediat medicul.
Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Terapia împreună cu orice alt tratament administrat pe cale orală sau local pentru disfuncţia erectilă.
Informaţii speciale pentru copii şi adolescenţi
Sildenafil Terapia nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
Informaţii speciale pentru pacienţii cu probleme de rinichi sau de ficat
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi boli ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.

Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Comprimatele de Sildenafil Terapia pot interfera cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru tratamentul durerilor de piept. În cazul unei urgenţe medicale, trebuie să informaţi orice profesionist din domeniul sănătăţii care vă tratează că aţi utilizat Sildenafil Terapia şi când aţi utilizat. Nu utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Sildenafil Terapia decât cu permisiunea medicului dumneavoastră.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Terapia dacă utilizaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale (sau „al durerilor în piept”).
Nu trebuie să luaţi Sildenafil Terapia dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale.
Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de Sildenafil Terapia (25 mg).
Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea tensiunii arteriale mari sau pentru tratarea măririi prostatei pot avea ameţeli sau uşoară stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale, care apare atunci când aceştia se aşează sau se ridică prea brusc. Unii pacienţi au prezentat aceste manifestări când au luat Sildenafil Terapia în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Apariţia acestora este mai probabilă în primele 4 ore de la administrarea Sildenafil Terapia. Pentru a reduce posibilitatea apariţiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie administrat în doză zilnică constantă, înainte de a începe tratamentul cu Sildenafil Terapia. Medicul vă poate recomanda să începeţi tratamentul cu Sildenafil Terapia cu o doză mai mică (25 mg).

Utilizarea Sildenafil Terapia împreună cu alimente şi băuturi
Sildenafil Terapia poate fi luat cu sau fără alimente. Totuşi, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi Sildenafil Terapia în timpul unei mese consistente.
Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de alcool etilic înainte de a utiliza Sildenafil Terapia.
Sarcina şi alăptarea
Sildenafil Terapia nu este indicat pentru utilizare la femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sildenafil Terapia poate produce ameţeli şi tulburări de vedere. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi la Sildenafil Terapia înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale SILDENAFIL TERAPIA
SILDENAFIL TERAPIA conţine substanţa colorantă E124 ponceau 4R lac de aluminiu, care poate provoca reacţii alergice.

Cum să luaţi Sildenafil Terapia

Luaţi întotdeauna Sildenafil Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială uzuală este de 50 mg.

Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Terapia mai mult de o dată pe zi.
Trebuie să utilizaţi Sildenafil Terapia cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu un pahar cu apă.
Dacă aveţi impresia că efectul Sildenafil Terapia este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Sildenafil Terapia vă ajută să obţineţi erecţia doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca Sildenafil Terapia să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este cuprins între o jumătate de oră şi o oră. Dacă luaţi Sildenafil Terapia în timpul unei mese consistente, puteţi constata că efectul se instalează mai lent.
Dacă Sildenafil Terapia nu vă ajută să obţineţi erecţia sau dacă erecţia nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să vă informaţi medicul.
Dacă luaţi mai mult Sildenafil Terapia decât trebuie
Puteţi prezenta o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele peste 100 mg nu duc la creşterea eficacităţii.
Nu trebuie să utilizaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Adresaţi-vă imediat medicului dacă luaţi mai multe comprimate decât trebuie.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Sildenafil Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Sildenafil Terapia sunt, în general, uşoare până la moderate şi au o durată scurtă.
Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după relaţiile sexuale:
 Staţi în poziţie semi-şezândă şi încercaţi să vă relaxaţi.
 Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii de piept.
 Contactaţi imediat medicul.
Toate medicamentele, inclusiv Sildenafil Terapia, pot provoca reacţii alergice.
Trebuie să contactaţi imediat medicul dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce luaţi Sildenafil Terapia:
 respiraţie şuierătoare subită,
 dificultăţi de respiraţie sau ameţeli,
 umflare a pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.
După tratamentul cu Sildenafil Terapia au fost raportate erecţii prelungite, uneori dureroase. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat medicul.
Dacă aveţi o scădere bruscă sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Terapia şi contactaţi imediat medicul.

Alte reacţii adverse includ:
O reacţie adversă foarte frecventă (poate să apară la 1 din 10 pacienţi) este durerea de cap.
Reacţiile adverse frecvente (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 100) includ:
înroşire a feţei, indigestie, tulburări de vedere (inclusiv senzaţie de accentuare a culorilor, sensibilitate la lumină, înceţoşare a vederii sau reducere a acuităţii vizuale), nas înfundat şi ameţeli.
Reacţiile adverse mai puţin frecvente (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 1000) includ:
vărsături, erupţii trecătoare pe piele, sângerări la nivelul fundului de ochi, iritaţie a ochilor, ochi injectaţi/ochi roşii, dureri de ochi, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, dureri musculare, senzaţie de somnolenţă, reducere a sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, greaţă, senzaţie de gură uscată, dureri în piept şi senzaţie de oboseală.
Reacţiile adverse rare (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 10000) includ:
tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, leşin, accident vascular cerebral, sângerări din nas şi scădere sau pierdere bruscă a auzului.
Reacţiile adverse suplimentare raportate în cadrul experienţei după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau reducere temporară a circulaţiei sângelui în unele zone ale creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, suferea de probleme ale inimii înainte de a lua medicamentul. Nu a fost posibil să se determine dacă aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea Sildenafil Terapia. Au fost, de asemenea,
raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive şi reacţii grave pe piele, caracterizate prin erupţii pe piele, vezicule, cojire a pielii şi durere, care au necesitat asistenţă medicală imediată.
Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră.

Cum se păstrează Sildenafil Terapia

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
A nu se utiliza Sildenafil Terapia după data expirării marcată pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Sildenafil Terapia
– Fiecare comprimat filmat de Sildenafil Terapia 100 mg conţine sildenafil 100 mg, sub formă de citrat de sildenafil.
– Celelalte componente sunt:
o Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu (anhidru), croscarmeloză sodică, stearat de magneziu,
o Film: hipromeloză, Ponceau 4R lac de aluminiu (E124), macrogol 400, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fer (E172), indigotină (E132).
Cum arată Sildenafil Terapia şi conţinutul ambalajului
Comprimatele filmate de Sildenafil Terapia 100 mg sunt de formă triunghiulară rotunjită, de culoare roşie, gravate cu „S23” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.
Comprimatele sunt ambalate în blistere care conţin 1, 2, 4, 8, 12, 60 sau 90 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă