Sildenafil Teva 25/50/100 mg comprimate masticabile

Producător: Teva Pharmaceuticals S.R.L.
Substanță activa
Sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
impotenta
Producător
Genepharm S.A., Cemelog BRS Ltd, Pharmadox Healthcare Ltd., TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company, TEVA UK Ltd, Pharmachemie B.V., TEVA Santé, Teva Operations Poland Sp. z.o.o, Teva Operations Poland Sp. z.o.o, Merckle GmbH, Teva Pharma B.V.,
Acțiune terapeutică
inhibitor al fosfodiesterazei de tip 5

Ce este Sildenafil Teva şi pentru ce se utilizează

Sildenafil Teva aparţine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5. Acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis atunci când există un stimul sexual. Sildenafil Teva vă ajută să obţineţi o erecţie satisfăcătoare, numai în prezenţa stimulării sexuale. Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Teva dacă nu aveţi tulburări de erecţie. Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Teva dacă sunteţi femeie. Sildenafil Teva este recomandat bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau în imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.
Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sildenafil Teva

Nu luaţi Sildenafil Teva:  Dacă utilizaţi medicamente care conţin nitraţi deoarece utilizarea concomitentă a acestor medicamente poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt de obicei administrate pentrutratamentul anginei pectorale („dureri în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.  Dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale.  Dacă sunteţi alergic la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).  Dacă aveţi o boală de inimă sau de ficat severă.  Dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveţi tensiune arterială mică.  Dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinita pigmentară).  Dacă aţi avut vreodată pierderea vederii din cauza neuropatiei optice anterioare ischemice, non-arteritice (NOAIN).

Atenţionări şi precauţii
Înainte să luaţi Sildenafil Teva, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:  Dacă aveţi siclemie (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase).  Dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie.  Dacă aveţi boli de inimă. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual.  Dacă aveţi ulcer activ al stomacului sau tulburări de sângerare (cum este hemofilia).  Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Teva şi contactaţi imediat medicul Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Teva împreună cu orice alt tratament oral sau local pentru disfuncţia erectilă.

Copii şi adolescenţi

Informaţii speciale pentru copii şi adolescenţi Sildenafil Teva nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Informaţii speciale pentru pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului Trebuie să vă informaţi medicul dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.

Sildenafil Teva împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Sildenafil Teva comprimate masticabile poate interfera cu acţiunea altor medicamente, în special cu cele utilizate pentru durerile în piept. În cazul oricăror urgenţe medicale, trebuie să informaţi orice cadru medical care vă tratează că aţi utilizat Sildenafil Teva şi când aţi utilizat. Nu utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Sildenafil Teva decât cu permisiunea medicului dumneavoastră. Nu trebuie să luaţi Sildenafil Teva dacă luaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul sau farmacistul dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale (sau „dureri în piept”). Nu trebuie să luaţi Sildenafil Teva dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere potenţial periculoasă a tensiunii arteriale. Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de Sildenafil Teva (25 mg). Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea tensiunii arteriale mari sau pentru mărirea prostatei pot avea ameţeli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale care apare atunci când staţi în picioare sau când vă ridicaţi în picioare prea brusc. Unii pacienţi au avut aceste manifestări când au luat Sildenafil Teva în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestările apar cel mai frecvent în primele 4 ore de la administrarea de Sildenafil Teva. Pentru a reduce posibilitatea apariţiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie urmat cu o doză zilnică constantă înainte de a începe tratamentul cu Sildenafil Teva. Medicul vă va recomanda să începeţi tratamentul cu Sildenafil Teva cu o doză mai mică (25 mg).

Sildenafil Teva împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic Sildenafil Teva poate fi administrat cu sau fără alimente. Totuşi, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi Sildenafil Teva în timpul unei mese consistente. Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de băuturi alcoolice înainte de a utiliza Sildenafil Teva.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Sildenafil Teva nu este destinat utilizarii de către femei.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Sildenafil Teva poate produce ameţeli sau tulburări de vedere. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi la administrarea Sildenafil Teva înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Sildenafil Teva comprimate masticabile conţine aspartam, care este o sursă de fenilalanină. Dacă suferiţi de fenilcetonurie (o tulburare rară, ereditară a metabolismului), trebuie să luaţi în considerare acest lucru.
Sildenafil Teva comprimate masticabile conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Sildenafil Teva

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială recomandată este de 50 mg.

Nu trebuie să luaţi Sildenafil Teva mai mult de o dată pe zi. Trebuie să luaţi Sildenafil Teva cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Mestecaţi comprimatul întreg. Dacă aveţi impresia că Sildenafil Teva acţionează prea slab sau prea puternic, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Sildenafil Teva vă ajută să obţineţi erecţia doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca Sildenafil Teva să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este cuprins între o jumătate de oră şi o oră. Dacă utilizaţi Sildenafil Teva în timpul unei mese bogate, veţi constata că acţionează mai lent. Dacă Sildenafil Teva nu vă ajută să obţineţi erecţia sau dacă erecţia nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Sildenafil Teva decât trebuie Puteţi avea o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele peste 100 mg nu duc la creşterea eficacităţii.

Nu utilizaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Sildenafil Teva sunt în general uşoare până la moderate şi au o durată scurtă.

Dacă aveţi dureri în piept în timpul sau după relaţiile sexuale: – Staţi în poziţie semi-şezând şi încercaţi să vă relaxaţi. – Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii de piept. – Contactaţi imediat medicul.

Toate medicamentele, inclusiv Sildenafil Teva pot determina reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce luaţi Sildenafil Teva: respiraţie şuierătoare subită, dificultăţi în respiraţie sau ameţeli, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului. După tratamentul cu Sildenafil Teva au fost raportate erecţii prelungite, uneori dureroase. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat medicul. Dacă aveţi o scădere bruscă sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Teva şi contactaţi imediat medicul.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): Durere de cap Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): Înroşire a feţei, indigestie, tulburări de vedere (inclusiv senzaţie de accentuare a culorilor, sensibilitate la lumină, înceţoşare a vederii sau reducere a acuităţii vizuale), înfundare a nasului şi ameţeli. Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane): Vărsături, erupţii trecătoare pe piele, sângerări în partea din spate a ochilor, iritaţie a ochilor, înroşire a ochilor/ochi roşii, dureri de ochi, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, dureri musculare, senzaţie de somnolenţă, reducerea sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, greaţă, senzaţie de gură uscată, dureri în piept şi senzaţie de oboseală.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane): tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, leşin, accident vascular cerebral, sângerări din nas şi scădere sau pierdere bruscă a auzului. Reacţii adverse suplimentare raportate în cadrul experienţei după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, moarte subită, infarct miocardic sau reducere temporară a circulaţiei sângelui în unele zone ale creierului. Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, aveau probleme ale inimii înainte de a lua medicamentul. Nu a fost posibil să se determine dacă aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea sildenafilului. Au fost, de asemenea, raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive şi reacţii grave la nivelul pielii caracterizate prin erupţii, vezicule, descuamare a pielii şi durere care necesită îngrijire medicală de urgenţă.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Sildenafil Teva

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sildenafil Teva – Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine sildenafil 25 mg, 50 mg sau 100 mg. – Celelalte componente sunt: polacrilin potasic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoză monohidrat, povidonă K-30, aspartam (E951), croscarmeloză sodică, aromă de mentă, stearat de magneziu, hidroxid de potasiu (pentru ajustarea pH-ului) sau acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului).

Cum arată Sildenafil Teva şi ce conţine ambalajul 25 mg: Comprimate triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu “25” pe una dintre feţe. 50 mg: Comprimate triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu “50” pe una dintre feţe. 100 mg: Comprimate triunghiulare, biconvexe, de culoare albă, marcate cu “100” pe una dintre feţe. Cutii cu blistere a câte 2, 4, 8 sau 12 comprimate masticabile Este posibil ca nu mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica