Sildenafil Macleods 25/50/100 mg comprimate filmate

Substanță activa
Citrat de sildenafil
Clasa ATC
G04BE
Format
comprimate
Afecțiuni
impotenta
Producător
Peckforton Pharmaceuticals Ltd.
Acțiune terapeutică
inhibitor de fosfodiesterază de tip 5 (PDE 5)

Ce este Sildenafil comprimate şi pentru ce se utilizează

Sildenafil comprimate aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori de fosfodiesterază de tip 5 (PDE 5). Acest medicament acţionează prin relaxarea vaselor de sânge din penisul dumneavoastră, permiţând sângelui să circule în penisul dumneavoastră când vă excitaţi sexual. Sildenafil comprimate vă va ajuta să aveţi erecţie doar dacă sunteţi stimulat sexual. Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă nu aveţi disfuncţie erectilă. Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă sunteţi femeie.
Sildenafil comprimate este un tratament pentru bărbaţii cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori ca impotenţă. Aceasta apare atunci când un bărbat nu poate avea sau menţine penisul tare, în erecţie, potrivit pentru activitatea sexuală.

Înainte de a lua Sildenafil comprimate

Nu luaţi Sildenafil comprimate
– Dacă luaţi medicamente denumite nitraţi, pentru că această combinaţie poate produce o scădere potenţial periculoasă a tensiunii dumneavoastră arteriale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi vreunul dintre aceste medicamente care sunt deseori prescrise pentru ameliorarea anginei pectorale (sau “al durerilor în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul sau farmacistul.
– Dacă folosiţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil pentru că această combinaţie poate duce la o scădere potenţial periculoasă a tensiunii dumneavoastră. arteriale.
– Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau oricare altul dintre celelalte componente ale Sildenafil comprimate.
– Dacă aveţi o boală de inimă sau de ficat gravă.
– Dacă aţi avut de curând un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic sau dacă aveţi tensiune arterială mică.
– Dacă aveţi anumite boli congenitale rare de ochi (cum ar fi retinitis pigmentosa).
– Dacă v-aţi pierdut vreodată vederea din cauza neuropatiei optice ischemice anterioare ischemice nonarteritice (NOIAN)

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sildenafil comprimate
Spuneţi medicului dumneavoastră:
– dacă aveţi siclemie (o anomalie a globulelor roşii ale sângelui), leucemie (cancer al celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase)
– dacă aveţi o deformare a penisului sau boala Peyronie.
– dacă aveţi probleme cu inima. În acest caz medicul dumneavoastră trebuie să verifice cu atenţie dacă inima dumneavoastră poate permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual .
– dacă în prezent aveţi ulcer al stomacului sau o problemă cu sângerarea (cum este hemofilie).
– dacă aveţi o scădere sau pierdere bruscă a vederii, nu mai luaţi Sildenafil comprimate şi contactaţi-vă medicul imediat.
Nu trebuie să folosiţi Sildenafil comprimate cu niciun alt tratament administrat pe cale orală sau local pentru disfuncţia erectilă.
Observaţii speciale pentru copii şi adolescenţi
Sildenafil comprimate nu trebuie să fie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
Observaţii speciale pentru pacienţi cu probleme de rinichi sau de ficat
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi probleme ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră. poate satbili o doză mai scăzută pentru dumneavoastră.

Administrarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală.
Comprimatele de Sildenafil comprimate pot interfera cu unele medicamente, în special cu cele folosite pentru tratamentul durerilor de piept. În eventualitatea unei urgenţe medicale, trebuie să spuneţi personalului medical care vă tratează starea că aţi luat Sildenafil comprimate şi când le-aţi luat. Nu luaţi Sildenafil comprimate cu alte medicamente decât dacă medicul dumneavoastră vă spune că puteţi.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece această asociere poate produce o scădere potenţial periculoasă a tensiunii dumneavoastră arteriale. Întotdeauna spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luaţi vreunul dintre aceste medicamente care sunt deseori folosite pentru ameliorarea anginei pectorale (sau “durerii de piept”).
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă folosiţi vreunul dintre medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric cum este nitritul de amil t (“medicamente uşoare”) pentru că această combinaţie poate duce, de asemenea, la o scădere potenţial periculoasă a tensiunii dumneavoastră arteriale.
Dacă luaţi medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, cum sunt medicamentele pentru tratamentul HIV, medicul dumneavoastră poate să vă dea cea mai scăzută doză (25 mg) de Sildenafil comprimate.
Unii pacienţi care fac tratament cu blocante alfa-adrenergice pentru a trata tensiunea arterială mare sau pentru a trata mărirea prostatei pot avea ameţeli sau uşoară stare de confuzie la aşezarea sau ridicarea rapidă, care pot fi cauzate de tensiunea arterială scăzută. Unii pacienţi au avut aceste simptome atuni când au luat Sildenafil comprimate împreună cu medicamente alfa-blocante. Este cel mai probabil să se întâmple lucrul acesta în termen de 4 ore după ce aţi luat Sildenafil comprimate. Pentru a reduce posibilitatea apariţiei acestor simptome, trebuie să luaţi o doză zilnică constantă din medicamentul dumneavoastră alfa-blocant înainte de a începe să luaţi Sildenafil comprimate. Medicul dumneavoastră poate să vă dea o doză mai scăzută (25 mg) de Sildenafil comprimate.

Administrarea Sildenafil comprimate împreună cu alimente şi băutură
Sildenafil comprimate se pot lua cu sau fără alimente. Totuşi, puteţi constata că Sildenafil comprimate necesită mai mult timp pentru a începe să funcţioneze dacă le luaţi cu o masă bogată.
Consumul de băuturi alcoolice vă poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a obţine beneficiul maxim din medicamentul dumneavoastră., vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de alcool etlic înainte de a lua Sildenafil comprimate.
Sarcina şi alăptarea
Sildenafil comprimate nu este indicat să fie folosit de către femei
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sildenafil comprimate poate cauza ameţeli şi poate afecta vederea. Trebuie să fiţi conştienţi de modul cum reacţionaţi la Sildenafil comprimate înainte de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Cum se ia Sildenafil comprimate

Luaţi întotdeauna Sildenafil comprimate exact aşa cum v-a indicat medicul. Trebuie să vă consultaţi cu medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială uzuală este de 50 mg.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate mai mult de o dată pe zi.
Trebuie să luaţi Sildenafil comprimate cu aproximativ cu o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul întreg cu un pahar cu apă.
Dacă aveţi impresia că efectul Sildenafil comprimate este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Sildenafil comprimate vă va ajuta să aveţi erecţie doar dacă sunteţi stimulat sexual. Perioada de timp necesară pentru ca Sildenafil comprimate să acţioneze variază de la persoană la persoană, dar în mod normal durează între o jumătate de oră şi o oră. Puteţi constata că Sildenafil comprimate necesită mai mult timp pentru a începe să funcţioneze dacă le luaţi cu o masă bogată.
Dacă Sildenafil comprimate nu vă ajută să aveţi erecţie sau dacă erecţia dumneavoastră nu durează destul de mult pentru a încheia actul sexual, trebuie să spuneţi acest lucru medicului dumneavoastră
Dacă luaţi mai multe Sildenafil comprimate decât trebuie:
Puteţi prezenta o intensificare a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele peste 100 mg nu măresc eficacitatea.
Nu trebuie să luaţi mai multe comprimate decât vă spune medicul dumneavoastră.
Contactaţi-vă medicul dacă luaţi mai multe comprimate decât trebuie.
Dacă aveţi orice alte întrebări despre utilizarea acestui medicament, întrebaţi medicul sau farmacistul.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Sildenafil comprimate poate provoca reacţii adverse chiar dacă nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Sildenafil comprimate sunt uşoare spre moderate şi de scurtă durată.
Dacă aveţi dureri de piept în timpul sau după actul sexual:
– Staţi într-o poziţie semiaşezată şi încercaţi să vă relaxaţi
– Nu folosiţi nitraţi pentru a vă trata durerea de piept
– Contactaţi imediat medicul
Toate medicamentele, inclusiv Sildenafil comprimate pot provoca reacţii alergice. Trebuie să vă contactaţi imediat medicul dacă suferiţi oricare dintre următoarele simptome după ce aţi luat Sildenafil comprimate: respiraţie şuierătoare subită, dificultaţi de respiraţie sau ameţeli, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor sau a gâtului.
Au fost raportate erecţii prelungite şi uneori dureroase după administrarea de Sildenafil comprimate. Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat un medic.
Dacă suferiţi de o scădere sau pierdere bruscă a vederii, nu mai luaţi Sildenafil comprimate şi contactaţi-vă imediat medicul.

O reacţie adversă foarte frecventă (poate să apară la 1 din 10 pacienţi) este durerea de cap.
Reacţiile adverse frecvente (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 100): înroşire a feţei, indigestie, efecte asupra vederii (inclusiv senzaţie de accentuare a culorilor, sensibilitate la lumină, înceţoşare a vederii sau acuitatea redusă a vederii) nas înfundat şi ameţeală.
Reacţiile adverse puţin frecvente (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 1.000) includ: vărsături, erupţie trecătoare pe piele, sângerare în spatele ochiului, ochi injectaţi/ochi roşii, durere a ochilor, vedere dublă, senzaţii anormale în ochi, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, durere musculară, senzaţie de somnolenţă, reducere a sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, greaţă, senzaţie de gură uscată, durere în piept şi senzaţie de oboseală.
Reacţiile adverse rare (afectează de la 1 la 10 pacienţi din 10.000) includ: tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, leşin, accident vascular cerebral, sângerări din nas şi scădere sau pierdere bruscă a auzului.
Reacţiile adverse suplimentare raportate în cadrul experienţei după punerea pe piaţă includ: bătăi puternice ale inimii, dureri în piept, deces subit, infarct miocardic sau reducere temporară a circulaţiei sângelui în unele zone ale creierului.
Majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii ,aveau probleme ale inimii înainte de a lua acest medicament. Este imposibil de determinat dacă aceste cazuri au fost direct legate de utilizarea Sildenafil comprimate. Au fost de asemenea raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive şi reacţii grave pe piele, caracterizate prin erupţii pe piele, vezicule, cojire a pielii şi durere, care au necesitat asistenţă medicală imediată.
Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să vă anunţaţi medicul.

Cum se păstrează Sildenafil comprimate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare cu privire la temperatură.
Nu folosiţi Sildenafil comprimate după data expirării care este scrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul despre modul de eliminare a medicamentelor de care nu mai aveţi nevoie. Aceste măsuri vor ajuta la protecţia mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Sildenafil comprimate
Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat filmat conţine citrat de sildenafil echivalentul a sildenafil 25 mg, 50 mg sau 100 mg.
Celelalte componente sunt
Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, croscarmeloză sodică, hipromeloză şi stearat de magneziu.
Film: hipromeloză 6cP, dioxid de titan (E171), triacetină şi indigotină (E132).
Cum arată Sildenafil comprimate
25 mg: comprimate filmate în formă de diamant de culoare albastră, gravate cu “CL 35” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. 50 mg: comprimate filmate, în formă de diamant de culoare albastră, gravate cu “CL 36” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. 100 mg: comprimate filmate, în formă de diamant de culoare albastră, gravate cu “CL 37” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being