Loratadină Arena, 10 mg, comprimate

Substanță activa
Loratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate
Afecțiuni
rinite alergice, urticarie
Producător
S.C. Arena Group S.A.
Acțiune terapeutică
antihistaminice, ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corp

Ce este Loratadină Arena şi pentru ce se utilizează

Loratadină Arena aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corpul nostru.

Loratadină Arena ameliorează simptomatologia asociată rinitelor alergice (de exemplu: febra fânului), cum ar fi strănutul, secreţia nazală abundentă sau mâncărime nazală, usturimile sau mâncărime oculară.

Loratadină Arena poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărimile, roşeaţa, precum şi numărul şi dimensiunile elementelor eruptive apărute pe piele).

Ameliorarea acestor manifestări se menţine pentru întreaga perioadă a zilei şi vă ajută să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi în mod normal.

Înainte să utilizaţi Loratadină Arena

Nu utilizaţi Loratadină Arena

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Loratadină Arena.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loratadină Arena

înainte de a utiliza Loratadină Arena, informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist:

  • dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o afecţiune hepatică.

Utilizarea altor medicamente

Nu există interacţiuni cunoscute ale Loratadină Arena cu alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat pentru alergii, nu trebuie să mai luaţi Loratadină Arena cu două zile înainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenţa rezultatele testelor.

Utilizarea Loratadină Arena cu alimente şi băuturi

Loratadină Arena poate fi administrat în timpul meselor sau între mese.

Dacă este administrat împreună cu alcoolul, Loratadină Arena nu creşte efectele acestuia.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată administrarea de Loratadină Arena. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La doza recomandată, Loratadină Arena nu va determina, probabil, somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Totuşi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenţa, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Loratadină Arena

Loratadină Arena conţine lactoză şi dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Loratadină Arena

Luaţi întotdeauna Loratadină Arena exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste: luaţi un comprimat Loratadină Arena o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate peste 30 kg: un comprimat Loratadină Arena, o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate sub 30 kg: se recomandă alte concentraţii de loratadină.

La copii cu vârsta între 2 – 6 ani se recomandă alte forme farmaceutice adecvate vârstei (de exemplu, sirop).

Loratadină Arena nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 2 ani.

Pacienţi cu afecţiuni hepatice severe

Pentru adulţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o dată la două zile, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente

Pacienţii vârstnici sau la cei cu afectarea funcţiei renale nu necesită reducerea dozei. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Loratadină Arena

Luaţi Loratadină Arena respectând întocmai prescripţia medicală. Totuşi, dacă aţi luat o doză de Loratadină Arena mai mare decât cea indicată, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Loratadină Arena

Dacă aţi uitat să luaţi medicamentul la timp, puteţi să o faceţi cât mai curând posibil şi apoi să reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Loratadină Arena

Respectaţi durata de tratament recomandată de medicul dumneavoastră. Dacă încetaţi să luaţi Loratadină Arena mai curând decât vi s-a recomandat, manifestările bolii pot să reapară.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loratadină Arena poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la copiii cu vârste între 2 şi 12 ani sunt durerile de cap, nervozitatea şi oboseala. Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la adulţi şi adolescenţi constau în somnolenţă, dureri de cap, creşterea apetitului şi tulburări ale somnului (insomnie).

în perioada după punerea pe piaţă a loratadinei au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe, somnolenţă, ameţeli, palpitaţii, greaţă, uscăciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, căderea părului, erupţii pe piele sau oboseală.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Loratadină Arena

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Loratadină Arena după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Loratadină Arena

  • Substanţa activă este loratadină. Un comprimat conţine loratadină 10 mg.
  • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K 30, celuloză microcristalină (pH 101), stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu.

Cum arată Loratadină Arena şi conţinutul ambalajului

Loratadină Arena se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, rotunde, plate, de culoarea albă sau aproape albă, cu diametrul de 9 mm, având inscripţionat „L1” pe una din feţe.

Loratadină Arena este disponibil în cutii cu un blister a 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Arena Group S.A.

Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, sect. 2

Bucureşti, România

Producătorul

S.C. Arena Group S.A. Voluntari, B-dul Dunării nr. 54 Jud. Ilfov, România

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2008

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?