FLONIDAN 10 mg comprimate

Substanță activa
loratadina
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate
Afecțiuni
lonidan 10 mg ameliorează următoarele simptome determinate de histamină: mâncărimi, roşeaţă, transpiraţii şi secreţii nazale.
Producător
Lek Pharmaceuticals d.d.
Acțiune terapeutică
antihistaminice

Ce este Flonidan 10 mg şi pentru ce se utilizează

Flonidan 10 mg conţine ca substanţă activă loratadina, care aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Diferite substanţe (mediatori) sunt eliberate în cursul reacţiilor alergice, ducând la dezvoltarea simptomelor bolii alergice. Histamina este unul dintre cei mai importanţi mediatori în reacţiile alergice. Flonidan 10 mg inhibă acţiunea histaminei, demonstrând în acest mod o puternică activitate antialergică.

Flonidan 10 mg ameliorează următoarele simptome determinate de histamină: mâncărimi, roşeaţă, transpiraţii şi secreţii nazale.

Acţiunea medicamentului se instalează în 30 minute de la ingestie şi are o durată de aproximativ 24 ore.

Flonidan 10 mg este recomandat în prevenirea şi tratamentul:

•          rinitelor alergice sezoniere (strănutul, secreţia nazală abundentă sau mâncărime nazală, usturimile sau mâncărime oculară);

•          urticariei cronice (mâncărimi) şi a altor alergii ale pielii.

Înainte să luaţi Flonidan 10 mg

Nu luaţi Flonidan 10 mg

•          dacă sunteţi alergic la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Flonidan 10 mg, comprimate.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Flonidan 10 mg

Daca aveţi insuficienţă hepatică severă.

Administrarea Flonidan 10 mg, trebuie întreruptă cu cel puţin 48 ore înainte de efectuarea testelor cutanate, deoarece antihistaminicele pot preveni sau reduce reacţiile pozitive de reactivitate dermică.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Interacţiuni posibile pot apare la toţi inhibitorii cunoscuţi ai CYP3A4 sau CYP2D6 rezultând concentraţii crescute ale loratadinei, care pot determina creşterea reacţiilor adverse.

Folosirea Flonidan 10 mg cu alimente şi băuturi

Administrat concomitent cu alcoolul, Flonidan 10 mg nu are efecte de potenţare ale acestuia. Flonidan poate fi luat cu alimente sau între mese.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, utilizarea Flonidan nu este recomandată. Loratadina este excretată în laptele matern

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La doza recomandată, Flonidan nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.Totuşi, foarte rar, la unele persoane poate apărea somnolenţa, fapt ce ar putea influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Flonidan 10 mg

Flonidan 10 mg, comprimate conţine lactoză şi dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Flonidan 10 mg

Luaţi întotdeauna Flonidan 10 mg aşa cum se recomandă în continuare. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste: luaţi un comprimat Flonidan 10 mg o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate peste 30 kg: luaţi un comprimat Flonidan 10 mg, o dată pe zi, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate sub 30 kg: Flonidan 10 mg comprimate nu este recomandat copiilor sub 30 kg.

La copii cu vârsta între 2 – 6 ani se recomandă alte forme farmaceutice adecvate vârstei (de exemplu, sirop).

Flonidan 10 mg nu este recomandat copiilor sub 2 ani.

Pacienţi cu afecţiuni hepatice severe:

Pentru adulţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani şi greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o dată la două zile, cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente

Pacienţii vârstnici sau la cei cu afectarea funcţiei renale nu necesită reducerea dozei.

Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Flonidan 10 mg

Dacă aţi luat mai mult Flonidan decât v-a prescris medicul dumneavoastră, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Dacă aţi luat mai mult Flonidan decât trebuie, puteţi avea următoarele simptome: somnolenţă, bătăi frecvente ale inimiişi dureri de cap.

Dacă aţi uitat să luaţi Flonidan 10 mg

Dacă aţi uitat să luaţi medicamentul la timp, puteţi să o faceţi cât mai curând posibil şi apoi să reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Flonidan 10 mg

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Flonidan 10 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt ordonate în funcţie de frecvenţă, cele mai frecvente primele, folosind următoarea convenţie:

Foarte frecvente Frecvente

Mai puţin frecvente Rare

Foarte rare

Cu frecvenţă necunoscută

care afectează mai mult de 1 pacient din 10 care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi care nu poate fi estimată din datele disponibile

Cel mai frecvent pot apărea:

Reacţii alergice

Ameţeli

Ritm rapid al inimii, palpitaţii

Greaţă, uscăciunea gurii, inflamaţia stomacului

Tulburări ale funcţiei hepatice

Erupţie tranzitorie la nivelul pielii, căderea părului Oboseală

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Flonidan 10 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Flonidan 10 mg după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Flonidan 10 mg

•          Substanţa activă este loratadina. Fiecare comprimat conţine loratadină 10 mg.

•          Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu..

Cum arată Flonidan 10 mg

Flonidan 10 mg se prezintă sub formă de comprimate rotunde, de culoare albă până la aproape albă, cu şanţ median pe una din feţe.

Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Lek Pharmaceuticals d.d., Verovskova 57,1526 Ljubljana, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2012

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being