Desloratadină Terapia, 5 mg, comprimate filmate

Substanță activa
Desloratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
simptome asociate rinitei alergice, simptome asociate urticariei
Producător
Specifar S.A.
Acțiune terapeutică
antialergic, care nu produce somnolenţă

Ce este Desloratadină Terapia şi pentru ce se utilizează

Desloratadină Terapia este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Desloratadină Terapia ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimare a ochilor.

Desloratadină Terapia este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei. Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Înainte să luaţi Desloratadină Terapia

Nu luaţi Desloratadină Terapia

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Desloratadină Terapia sau la loratadină.

Desloratadină Terapia este indicat adulţilor şi adolescenţilor (cu vârsta de 12 ani şi peste).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Desloratadină Terapia

  • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să îl întrebaţi pe medicul dumneavoastră înainte de a lua Desloratadină Terapia.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Desloratadină Terapia cu alte medicamente.

Utilizarea Desloratadină Terapia cu alimente şi băuturi

Desloratadină Terapia poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadină Terapia.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadină Terapia să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Desloratadină Terapia

Desloratadină Terapia conţine izomalt. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Desloratadină Terapia

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi.Inghiţiţi comprimatul întreg, cu apă, cu sau fără alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică pe care o aveţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Desloratadină Terapia.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (simptomelor sunt prezente timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (simptomelor sunt prezente timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi, de aceea, trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai mult Desloratadină Terapia decât trebuie

Luaţi Desloratadină Terapia numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă aţi luat mai mult Desloratadină Terapia decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aţi uitat să luaţi Desloratadină Terapia

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele Desloratadină Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, durerea de cap a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a comprimatelor care conţin desloratadină, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflături) şi erupţii trecătoare pe piele.

De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerare a ritmului bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutate în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Desloratadină Terapia

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu utilizaţi Desloratadină Terapia după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Spuneţi farmacistului dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Desloratadină Terapia

  • Substanţa activă este desloratadina. Fiecare comprimat conţine desloratadină 5 mg.
  • Celelalte componente ale comprimatului sunt Nucleu:
  • Izomalt (E953)
  • Amidon pregelatinizat de porumb
  • Celuloză microcristalină
  • Oxid de magneziu greu
  • Hidroxipropilceluloză
  • Crospovidonă (tip A)
  • Stearat de magneziu

Filmul comprimatului:

  • Polivinil alcool
  • Dioxid de titan (E171)
  • Macrogol / PEG 3350
  • Talc
  • Indigotină (E132)

Cum arată Desloratadină Terapia şi conţinutul ambalajului

Desloratadină Terapia comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde,biconvex, de culoare albastră, cu un diametru de aproximativ 6,5 mm.

Desloratadină Terapia este ambalat în blistere din PCTFE – PVC/Al.

Desloratadină Terapia 5 mg comprimate filmate este ambalat în blistere unidoză, în cutii cu 7, 10, 15, 20,21, 28, 30, 50, 90 sau 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca România

Fabricant

Specifar S.A.

1, 28 Octovriou Str., Ag. Varvara, 12351, Atena Grecia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Danemarca Desloratadin Ranbaxy 5 mg filmovertrukne tabletter

Spania              Desloratadina Ranbaxy 5 mg comprimidos con cubierta pelicula EFG

Franţa              Desloratadine Ranbaxy 5 mg, comprimé pelliculé

România           Desloratadină Terapia 5 mg comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal