Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

EWOFEX 120 mg/ 180 mg comprimate filmate

Companie: Ewopharma International, s.r.o.
Cuprins
Ce este Ewofex şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Ewofex
Cum să luaţi Ewofex
Reacţii adverse posibile ale Ewofex
Cum se păstrează Ewofex
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Ewofex şi pentru ce se utilizează

Clorhidratul de fexofenadină, substanţa activă a medicamentului dumneavoastră, aparţine grupului de medicamente cunoscute sub denumirea de antihistaminice.

Ewofex 120 mg comprimate filmate este indicat pentru ameliorarea unor simptome cum sunt strănutul, eliminarea secreţiilor nazale mucoase , mâncărimea nasului, si/sau la nivelul ochilor, lăcrimare şi înroşirea ochilor, acestea apărând de obicei în legătură cu guturaiul (rinita alergică).

Ewofex 180 mg comprimate filmate este indicat pentru ameliorarea simptomelor cum sunt roşeaţa trecătoare, edemul şi mâncărimea acestea apărând în legătură cu o afecţiune alergică a pielii, denumită urticarie cronică idiopatică (UCI).

sus

Înainte să luaţi Ewofex

Nu luaţi Ewofex:

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de fexofenadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Ewofex. Acest medicament nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ewofex:

-  dacă sunteţi în vârstă.

-  dacă aveţi afecţiuni renale sau hepatice.

Solicitaţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Folosirea altor medicamente

În cazul în care luaţi un medicament care conţine aluminiu sau magneziu, împotriva unei afecţiuni a stomacului, se recomandă să lăsaţi aproximativ 2 ore între momentul în care aţi luat medicamentul

dumneavoastră şi Ewofex. Medicamentul poate să scadă cantitatea de substanţă activă absorbită şi acţiunea Ewofex ar putea fi afectată.

Dacă luaţi fexofenadină împreună cu eritromicină sau ketoconazol sau cu o singură doză din asocierea ritonavir-lopinavir, nivelul de fexofenadină din plasmă ar putea să crească, fiind posibil să se intensifice şi reacţiile adverse.

Teste alergologice: dacă urmaţi să fiţi testaţi alergologic (teste cutanate alergologice), tratamentul cu Ewofex trebuie întrerupt cu 3 zile înaintea testării.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră. sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Folosirea Ewofex cu alimente şi băuturi

Ewofex trebuie luat cu apă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Luaţi Ewofex în timpul sarcinii numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este strict necesar.

Alăptarea

Nu este recomandat să luaţi Ewofex în timpul alăpării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Ewofex să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, pot exista rare excepţii, astfel încât vă rugăm să vă asiguraţi că sunteţi pe deplin alert înainte de a conduce vehicule şi a de a efectua operaţiuni care necesită o atenţie sporită.

sus

Cum să luaţi Ewofex

Luaţi întotdeauna Ewofex exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ewofex 120 mg comprimate filmate: Pentru ameliorarea simptomelor de guturai (rinită alergică): Doza uzuală este de un comprimat filmat o dată pe zi pentru adulţi şi pentru copii cu vârsta peste 12 ani.

Ewofex 180 mg comprimate filmate: Pentru ameliorarea simptomelor de urticarie cronică idiopatică (afecţiune alergică a pielii).

Doza uzuală este de un comprimat filmat o dată pe zi pentru adulţi şi pentru copii cu vârsta peste 12 ani.

Luaţi comprimatele cu apă.

Dacă consideraţi că efectele Ewofex sunt prea puternice sau prea slabe, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Ewofex

Contactaţi medicul dumneavoastră, un serviciu de urgenţă sau farmacistul, dacă aţi luat mai mult Ewofex decât este menţionat în acest prospect sau mai mult decât v-a prescris medicul dumneavoastră. Simptomele de supradozaj includ ameţeală, senzaţie de somnolenţă, senzaţie de oboseală şi uscăciunea gurii.

Dacă uitaţi să luaţi Ewofex

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia situaţiei în care este aproape de momentul administrării următoarei doze. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile ale Ewofex

Ca toate medicamentele, Ewofex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse descrise mai jos au fost observate la pacienţi care au luat fexofenadină şi sunt descrise ca fiind frecvente, mai puţin frecvente sau rare.

Frecvente (observate la mai mult de 1 din 10 dar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi ): dureri de cap, somnolenţă, greaţă, uscăciunea gurii sau ameţeală.

Mai puţin  frecvente (observate la la mai mult de 1 din 100 dar la mai puţin de 1 din 1000 dintre pacienţi): senzaţie de oboseală

Alte reacţii adverse includ:

Diaree, dificultate de a adormi, nervozitate, tulburări ale somnului, coşmaruri, reacţii alergice ale pielii cum ar fi eczemă, urticarie şi mâncărime, umflături neaşteptate (edem), senzaţie de apăsare în piept, senzaţie de sufocare şi roşeaţă. De asemenea, bătăile inimii pot fi accelerate sau neregulate.

Cereţi sfatul medicului dacă apar simptome de reacţii anafilactice (de exemplu umflături sau dificultăţi în respiraţie) sau apar reacţii adverse grave pe piele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Ewofex

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ewofex după data de expirare, înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ewofex

Substanţa activă este clorhidratul de fexofenadină.

Fiecare comprimat filmat de Ewofex 120 mg conţine 120 mg de clorhidrat de fexofenadină echivalent la 112 mg fexofenadină.

Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu. Filmul comprimatelor conţine: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 4000, oxid galben de fer (E 172) şi oxid roşu de fer (E 172).

Fiecare comprimat filmat de Ewofex 180 mg conţine 180 mg de clorhidrat de fexofenadină echivalent la 168 mg fexofenadină.

Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu. Filmul comprimatelor conţine: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 4000, oxid galben de fer (E 172).

Cum arată Ewofex şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate de Ewofex 120 mg sunt de culoarea piersicii, alungite, plane pe ambele feţe.

Comprimatele filmate de Ewofex 180 mg sunt de culoare galbenă, alungite, plane pe o faţă şi cu o linie mediană de divizare, pe cealaltă faţă.

Ewofex este disponibil în ambalaje de 2, 7, 10, 15, 20, 30, 50, 100 sau 200 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Ewopharma International, s.r.o., Bratislava, Republica Slovacia

Fabricantul:

Chanelle Medical, Loughrea, Co. Galway, Irlanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Belgia

Doc Fexofenadine 120 mg Doc Fexofenadine 180 mg

Bulgaria

Ewofex® 120 Ewofex® 180

Republica Cehă

Ewofex® 120 Ewofex® 180

Cipru

Fexonad 120 mg Fexonad 180 mg

Danemarca

Alterfast 120 mg, comprimate filmate Alterfast 180 mg, comprimate filmate

Finlanda

Alterfast 120 mg Alterfast 180 mg

Franţa

Fexofenadine Mylan 120 mg Fexofenadine Mylan 180 mg

Ungaria

Ewofex® 120 Ewofex® 180

Italia

Fexofenadina Merck Generics 120 mg Fexofenadina Merck Generics 180 mg

Luxemburg

Doc Fexofenadine 120 mg Doc Fexofenadine 180 mg

Norvegia

Doc Fexofenadine 120 mg Doc Fexofenadine 180 mg

Olanda

Fexofenadine 120 A Fexofenadine 180 A

Polonia

Ewofex® 120 Ewofex® 180

România

Ewofex 120 mg comprimate filmate Ewofex 180 mg comprimate filmate

Republica Slovacia

Ewofex® 120 Ewofex® 180

Slovenia

Ewofex® 120 Ewofex® 180

Suedia

Doc Fexofenadine 120 mg Doc Fexofenadine 180 mg

 

 

Acest prospect a fost aprobat în: Aprilie 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Taguri: EWOFEX, medicamente
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Este posibil ca în luna martie să faceţi o deplasare pe nepregătite. Dacă nu plecaţi într-o călătorie propriu-zisă, cu siguranţă veţi visa toată ziua la o escapadă. Conjuncturile sunt deosebit...citește mai departe

×

Zf.ro
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi Care sunt cele mai bune pârtii din România...
Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
BusinessMagazin.ro
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce acesta a decedat. Cine a moştenit si se bucură de averea acumulată de omul care a fost cel mai bogat român Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde...
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Mediafax.ro
Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are, pentru întreaga lume, epidemia de coronavirus din China Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl...
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Gandul.info
O tânără de 22 de ani a murit în timpul sexului cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder. Ce a făcut tânărul după ce a constatat decesul este înfiorător O tânără de 22 de ani a murit în timpul...
Ce se întâmplă cu copiii născuți din...
El este Cesare E, italianul infectat cu...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Chiar dacă are cele mai scumpe telefoane, tot Apple vinde mai mult! Un IPHONE este cel mai bine vândut telefon din lume Chiar dacă are cele mai scumpe telefoane,...
Pot fi telefoanele la fel de dependente...
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
ProMotor.ro
O șoferiță de DUSTER a produs haos în București. TOTUL în MARȘARIER O șoferiță de DUSTER a produs haos în...
Dacia lui 'nea Costică fumegă ca o locomotivă...
Limbaj codat la Poliţia Rutieră: „Să-i...
Descopera.ro
VIDEO. Românca care l-a ÎNGENUNCHEAT pe cel mai mare gangster din istorie. Era poreclită ''Femeia în Roşu'' VIDEO. Românca care l-a ÎNGENUNCHEAT pe...
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul....
Aşa le PLACE cel mai mult femeilor. Poziţiile...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.