Dynid 5 mg comprimate

Producător: Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
Substanță activa
desloratadina
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate
Afecțiuni
Acest medicament este utilizat pentru: ameliorarea simptomelor asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Alte simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor. ameliorarea simptomelor asociate urticariei care este o afecţiune a pielii provocată de alergie. Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.
Producător
Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
Acțiune terapeutică
antihistaminic

Ce este Dynid 5 mg comprimate şi pentru ce se utilizează

Desloratadina este un medicament antihistaminic cu durată lungă de acţiune. Acest medicament este utilizat pentru:

–                 ameliorarea simptomelor asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Alte simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

–                 ameliorarea simptomelor asociate urticariei care este o afecţiune a pielii provocată de alergie. Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dynid 5 mg comprimate

Nu luaţi Dynid:

–                dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct. 6) sau la loratadină

Atenţionări

– discutaţi cu medicul dumneavoastră, cu farmacistul sau cu asistenta medicală

– dacă aveţi insuficienţă renală.

Utilizarea altor medicamente

Nu sunt cunoscute medicamente care să influenţeze modul în care acţionează desloratadina.

Sarcina şi alăptarea

Acest medicament nu trebuie utilizat dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi. Adresaţi-vă întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi orice medicament în timpul sarcinii sau alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Foarte rar, unele persoane s-au simţit somnolente după ce au luat acest medicament. În cazul în care vă simţiţi somnolent, nu trebuie să conduceţi sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Dynid 5 mg comprimate

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele tipuri de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Dynid 5 mg comprimate

Acest medicament poate fi utilizat doar la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.

Doze:

Luaţi un comprimat o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatul întreg cu apă. Puteţi lua acest medicament cu sau fără alimente.

Durata tratamentului

•                 Rinită alergică

Dacă rinita dumneavoastră alergică persistă mai puţin de 4 zile pe săptămână sau dacă afecţiunea durează mai puţin de 4 săptămâni, medicul dumneavoastră vă va prescrie un tratament de scurtă durată cu acest medicament, iar apoi va reevalua starea dumneavoastră de sănătate. Medicul poate decide că nu este nevoie să luaţi acest medicament pe o perioadă de timp lungă.

Dacă rinita dumneavoastră alergică persistă mai mult de 4 zile pe săptămână sau dacă durează mai mult de 4 săptămâni, medicul dumneavoastră poate decide că trebuie să luaţi acest medicament pe o perioadă de timp mai lungă în sezonul alergiilor la polen.

•                 Urticarie

Dacă luaţi acest medicament pentru urticarie, urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră, cu farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteţi sigur cum să luaţi acest medicament.

Dacă luaţi mai mult Dynid decât trebuie

Luaţi dozele prescrise de medic. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave dacă luaţi prea mult din acest medicament. Cu toate acestea, dacă luaţi mai multă desloratadină decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Dynid

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Dacă se apropie momentul în care ar trebui să luaţi următoarea doză, nu mai luaţi doza omisă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Dynid 5 mg comprimate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi utilizarea medicamentului şi mergeţi imediat la medic dacă resimţiţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave:

•            dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare (wheezing), mâncărimi, urticarie şi umflare a gurii sau gâtului. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice rare.

•            palpitaţii, bătăi rapide ale inimii şi convulsii (reacţii adverse foarte rare).

Alte reacţii adverse care pot apărea includ:

•            oboseală

•            uscăciune a gurii

•            durere de cap

Foarte rar, unii pacienţi pot suferi de următoarele:

•            durere de stomac

•            greaţă (senzaţie de rău)

•            vărsături

•            senzaţie de disconfort gastric

•            diaree

•            ameţeli

•            somnolenţă

•            insomnie

•            dureri musculare

•            halucinaţii

•            nelinişte (însoţită de hiperactivitate motorie)

•            inflamaţia ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei hepatice.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Dynid 5 mg comprimate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Dynid 5 mg comprimate după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Spuneţi farmacistului dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a aspectului comprimatelor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Dynid 5 mg comprimate

Substanţa activă este desloratadina. Fiecare comprimat conţine desloratadină 5 mg.

Celelalte componente ale comprimatului sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Cum arată Dynid 5 mg comprimate şi conţinutul ambalajului

Dynid 5 mg comprimate se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare aproape albă până la roz deschis, marcate cu „L5″ pe una dintre feţe şi netede pe cealaltă faţă.

Dynid 5 mg comprimate este disponibil în cutii cu blistere conţinând 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 90 sau 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4 Republica Cehă

Fabricantul

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.

City Tower, Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4,

Republica Cehă

(sediul administrativ)

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Fibichova 143, 566 17 Vysoke Myto, Republica Cehă (locul de fabricaţie)

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal