Desloratadina Labormed, 2,5 mg, comprimate orodispersabile

Producător: Labormed Pharma SA
Substanță activa
Desloratadina
Clasa ATC
R06AX
Format
comprimate orodispersabile
Afecțiuni
simptome asociate rinitei alergice, simptome asociate urticariei
Producător
Genepharm S.A.
Acțiune terapeutică
antialergic, care nu produce somnolenţă

Ce este Desloratadina Labormed şi pentru ce se utilizează

Desloratadina Labormed este un medicament antialergic, care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia.

Desloratadina Labormed ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

Desloratadina Labormed este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul.

Trebuie să discutaţi cu un medic dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simtiţi mai rău.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Desloratadina Labormed

Nu luaţi Desloratadina Labormed:

– dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6) sau la loratadină.

Comprimatele a 2,5 mg de Desloratadina Labormed sunt indicate adulţilor, adolescenţilor şi copiilor (cu vârsta de 6 ani şi peste).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Desloratadina Labormed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului : • dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Desloratadina Labormed împreună cu alte medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale Desloratadina Labormed cu alte medicamente.

Desloratadina Labormed împreună cu alimente şi băuturi

Desloratadina Labormed nu trebuie luat cu apă sau lichide. Pe lângă aceasta, Desloratadina Labormed poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadina Labormed.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadina Labormed să vă determine somnolenţă sau scăderea atenţiei. Totuşi, foarte rar, la unii oameni, desloratadina, poate provoca somnolenţă, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Desloratadina Labormed comprimate orodispersabile conţine aspartam. Aspartam este o sursă de fenilalanină, care poate fi dăunătoare pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cum să luaţi Desloratadina Labormed

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

înainte de utilizare, deschideţi cu grijă blisterul şi scoateţi doza de comprimat orodispersabil fără a îl sfărâma. Puneţi-l în gură şi se va dizolva imediat. Nu sunt necesare apă sau alte lichide pentru înghiţirea dozei.

Doza recomandată este de:

  • Copii cu vârstă între 6 şi 11 ani: luaţi un comprimat orodispersabil a 2,5 mg de Desloratadina Labormed dată pe zi. Luaţi comprimatul imediat ce l-aţi scos din blister.
  • Adulţi şi adolescenţi (cu vârstă de 12 ani şi peste): luaţi două comprimate orodispersabile a 2,5 mg de Desloratadina Labormed o dată pe zi. Luaţi doza imediat după ce aţi scos-o din blister.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi medicamentul dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Desloratadina Labormed decât trebuie

Luaţi Desloratadina Labormed numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Desloratadina Labormed decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Desloratadina Labormed

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza individuală uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de administrarea unui comprimat care nu conţine substanţă activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine substanţă activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.

După punerea pe piaţă a desloratadinei, au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, senzaţie de mâncărime, urticarie şi umflătură) şi erupţii trecătoare pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitaţii, accelerarea bătăilor inimii, durere abdominală, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, senzaţie de disconfort gastric, diaree, ameţeli, somnolenţă, greutatea în a adormi, dureri musculare, halucinaţii, convulsii, stare de nelinişte cu creştere a frecvenţei mişcărilor corpului, inflamaţie a ficatului şi valori anormale ale testelor funcţiei ficatului.

Dacă aveţi orice reacţii adverse, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

Cum se păstrează Desloratadina Labormed

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Desloratadina Labormed

  • Substanţa activă este desloratadina 2,5 mg.
  • Celelalte componente sunt: polacrilin potasic, acid citric monohidrat, oxid roşu de fer (E172), stearat de magneziu, croscarmeloză sodică, aromă Tutti-frutti (conţine de asemenea propilenglicol), aspartam (E951), celuloză microcristalină, manitol şi hidroxid de potasiu (pentru ajustarea pH-ului).

Cum arată Desloratadina Labormed şi conţinutul ambalajului

Desloratadina Labormed 2,5 mg comprimate orodispersabile sunt rotunde, plate, cu margini teşite, de culoare roşu-cărămiziu, marcate cu ‘2.5’ pe o faţă.

Blistere în cutii cu 10 sau 30 comprimate orodispersabile. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Labormed Pharma SA

Bd. Theodor Pallady nr. 44 B, 032266, sector 3, Bucureşti, România

Fabricantul

Genepharm S.A.

18 Km Marathon Avenue, 15351 Pallini Grecia

Tel: +30 210 60 39 336 Fax: +30 210 60 39 402 E-mail: info@genepharm.com

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

{ Cehia}: { Desloratadin Labormed 2,5 mg tablety dispergovatelné v ústech} { Polonia}: { Desloratadine Labormed}

{ Portugalia }: { Desloratadina Labormed 2,5mg comprimido orodispersível } { Romania}: { Desloratadina Labormed 2,5 mg comprimate orodispersabile}

Acest prospect a a fost revizuit în Aprilie 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica