Loratadină Biofarm, 5 mg/5 ml, sirop

Producător: S.C. Biofarm S.A.
Substanță activa
Loratadină
Clasa ATC
R06AX
Format
sirop
Afecțiuni
rinite alergice, urticarie
Producător
S.C. Biofarm S.A.
Acțiune terapeutică
antihistaminice, ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corp

Ce este Loratadină Biofarm şi pentru ce se utilizează

Loratadină Biofarm aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corpul nostru.

Loratadină Biofarm ameliorează simptomatologia asociată rinitelor alergice (de exemplu: febra fânului), cum ar fi strănutul, secreţia nazală abundentă sau mâncărimea nazală, usturimile sau mâncărime oculară.

Loratadină Biofarm poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărimile, roşeaţa, precum şi numărul şi dimensiunile elementelor eruptive apărute pe piele).

Ameliorarea acestor manifestări se menţine pentru întreaga perioadă a zilei şi vă ajută să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi în mod normal.

Înainte să utilizaţi Loratadină Biofarm

Nu utilizaţi Loratadină Biofarm

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale Loratadină Biofarm.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loratadină Biofarm

Înainte de a utiliza Loratadină Biofarm, informaţi-l medicul dumneavoastră sau pe farmacist:

  • dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi de o afecţiune hepatică.

Utilizarea altor medicamente

Nu există interacţiuni cunoscute ale Loratadină Biofarm cu alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Loratadină Biofarm cu alimente şi băuturi

Loratadină Biofarm poate fi utilizat în timpul meselor sau între mese.

Dacă este administrat împreună cu alcoolul, Loratadină Biofarm nu creşte efectele acestuia.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată administrarea de Loratadină Biofarm. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În doza recomandată, Loratadină Biofarm nu va determina, probabil, somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Totuşi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenţa, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Loratadină Biofarm

Loratadină Biofarm conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat pentru alergii, nu trebuie să mai luaţi Loratadină Biofarm cu două zile înainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenţa rezultatele testelor.

Cum să utilizaţi Loratadină Biofarm

Luaţi întotdeauna Loratadină Biofarm exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste: luaţi 10 ml sirop o dată pe zi, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 12 ani şi greutate peste 30 kg: 10 ml sirop o dată pe zi, cu sau fără alimente.

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 12 ani şi greutate sub 30 kg: 5 ml sirop o dată pe zi, cu sau fără alimente.

Loratadină Biofarm nu este recomandat copiilor sub 2 ani.

Pacienţi cu afecţiuni hepatice severe

La adulţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 12 ani şi greutate mai mare de 30 kg: 10 ml sirop o dată la două zile, cu sau fără alimente

Pentru copii cu cu vârsta cuprinsă între 2 – 12 ani şi greutate sub 30 kg : 5 ml sirop o dată la două zile, cu sau fără alimente.

La pacienţii vârstnici sau la cei cu afectarea funcţiei renale nu necesită reducerea dozei. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Loratadină Biofarm

Luaţi Loratadină Biofarm respectând întocmai prescripţia medicală. Totuşi, dacă aţi luat o doză de Loratadină Biofarm mai mare decât cea indicată, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă uitaţi să luaţi Loratadină Biofarm

Dacă aţi uitat să luaţi medicamentul la timp, puteţi să o faceţi cât mai curând posibil şi apoi să reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Loratadină Biofarm

Respectaţi durata de tratament recomandată de medicul dumneavoastră. Dacă încetaţi să luaţi Loratadină Biofarm mai curând decât vi s-a recomandat, manifestările bolii pot să reapară. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loratadină Biofarm poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la copiii cu vârste între 2 şi 12 ani sunt: durerile de cap, nervozitatea şi oboseala. Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la adulţi şi adolescenţi constau în: somnolenţă, dureri de cap, creşterea apetitului şi tulburări ale somnului (insomnie).

În perioada după punerea pe piaţă a loratadinei au fost raportate foarte rar cazuri de reacţii alergice severe, somnolenţă, ameţeli, palpitaţii, greaţă, uscăciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, căderea părului, erupţii pe piele sau oboseală.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Loratadină Biofarm

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A se utiliza în maxim 28 zile după prima deschidere a flaconului.

Nu utilizaţi Loratadină Biofarm după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Loratadină Biofarm

  • Substanţa activă este loratadina 5 mg în 5 ml sirop
  • Celelalte componente sunt: propilenglicol, glicerol, zahăr, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilină, aromă de caise, apă purificată

Cum arată Loratadină Biofarm şi conţinutul ambalajului

Loratadină Biofarm se prezintă sub formă de lichid siropos, limpede, slab gălbui, cu gust dulce amărui şi miros caracteristic.

Loratadină Biofarm este disponibilă în cutie cu un flacon din sticlă brună a 100 ml sirop şi o măsură dozatoare din PP cu gradaţii de la 2,5 la 20 ml.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie-2008

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica