Finasteridă Cipla UK 5 mg comprimate filmate

Producător: The Old Post House
Substanță activa
finasterida
Clasa ATC
G04CB
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
Finasterida este utilizată în tratamentul şi controlul măririi benigne (de exemplu ne-canceroase) a prostatei (hiperplazie benignă de prostată - HBP).
Producător
S.C. Imedica S.A.
Acțiune terapeutică
inhibitori de 5-alfa-reductază

Ce este Finasteridă Cipla UK şi pentru ce se utilizează

Finasterida aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de 5-alfa-reductază. Ele acţionează prin reducerea dimensiunii prostatei la bărbaţi.

Finasterida este utilizată în tratamentul şi controlul măririi benigne (de exemplu ne-canceroase) a prostatei (hiperplazie benignă de prostată – HBP). Acesta determină reducerea dimensiunilor prostatei mărite, ameliorarea debitului urinar şi a simptomelor determinate de HBP şi reduce riscul apariţiei bruşte a incapacităţii de a urina (cunoscută ca retenţie urinară acută) şi necesitatea intervenţiei chirurgicale.

Înainte să utilizaţi Finasteridă Cipla UK

Nu utilizaţi Finasteridă Cipla UK

–                dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la finasteridă sau la oricare dintre celelalte componente ale Finasteridă Cipla UK

–                dacă sunteţi femeie (vezi, de asemenea „Sarcină şi alăptare”)

–                dacă sunteţi copil

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Finasteridă Cipla UK

–                dacă aveţi un volum rezidual mare de urină în vezica dumneavoastră urinară şi/sau debitul urinar redus sever. Dacă acesta este cazul dumneavoastră trebuie să fiţi monitorizaţi cu atenţie pentru îngustarea tractului urinar.

–                dacă aveţi insuficienţă hepatică. Concentraţia plasmatică de finasteridă poate creşte la aceşti pacienţi.

dacă partenera dumneavoastră sexuală este gravidă sau este posibil să fie gravidă, trebuie să evitaţi expunerea sa la sperma dumneavoastră, care poate conţine o cantitate mică din medicament.

dacă vi se efectuează un test PSA (test utilizat pentru detectarea cancerului de prostată). Spuneţi medicului dumneavoastră că utilizaţi finasteridă. Finasterida poate afecta concentraţiile sanguine ale substanţei care este testată, PSA.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă vreuna din situaţiile de mai sus se aplică la dumneavoastră în prezent sau dacă s-a aplicat în trecut.

Utilizarea altor medicamente

Finasteridă Cipla UK nu interferă de obicei cu alte medicamente. Nu au fost identificate interacţiuni medicamentoase semnificative. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Finasteridă Cipla UK cu alimente şi băuturi

Finasteridă Cipla UK poate fi utilizată cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Finasteridă Cipla UK este destinat exclusiv bărbaţilor.

Femeile gravide sau care pot deveni gravide nu trebuie să manipuleze Finasteridă Cipla UK, în special dacă comprimatele filmate sunt sfărâmate sau rupte. Dacă finasterida este absorbită prin piele sau înghiţită de către o femeie gravidă cu un făt de sex masculin, copilul se poate naşte cu malformaţii ale organelor genitale externe.

Atunci când partenera sexuală a pacientului este gravidă sau poate deveni gravidă, pacientul trebuie fie să evite să îşi expună partenera la contactul cu sperma (de exemplu prin folosirea unui prezervativ), fie să întrerupă tratamentul cu finasteridă.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date care să sugereze că Finasteridă Cipla UK afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Finasteridă Cipla UK

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Finasteridă Cipla UK

Luaţi întotdeauna Finasteridă Cipla UK exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Doza uzuală este de 1 comprimat pe zi (echivalent a 5 mg finasteridă).

Comprimatele filmate pot fi luate fie pe stomacul gol, fie în timpul mesei. Comprimatul filmat trebuie înghiţit întreg şi nu trebuie rupt sau zdrobit.

Deşi poate fi observată o ameliorare rapidă a simptomelor, tratamentul poate fi necesar cel puţin şase luni pentru a se putea evalua dacă a fost obţinut un răspuns benefic.

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp ar trebui să continuaţi să luaţi Finasteridă Cipla UK 5 mg, comprimate filmate. Nu întrerupeţi tratamentul mai devreme, deoarece simptomele pot reapare.

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Nu există experienţă privind utilizarea Finasteridă Cipla UK la pacienţii cu insuficienţă hepatică (vezi, de asemenea „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Finasteridă Cipla UK”).

Pacienţi cu insuficienţă renală

Nu sunt necesare modificări ale dozei. Nu a fost investigată încă utilizarea Finasteridă Cipla UK la pacienţii ce efectuează hemodializă.

Pacienţi vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei.

Dacă aveţi impresia că efectul Finasteridă Cipla UK este prea puternic sau prea slab informaţi medicul sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Finasteridă Cipla UK

Dacă utilizaţi mai mult Finasteridă Cipla UK decât vi s-a recomandat, sau dacă altcineva a utilizat Finasteridă Cipla UK, mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră orice comprimate filmate rămase sau cutia goală, pentru identificarea uşoară a medicamentului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Finasteridă Cipla UK

Dacă uitaţi să luaţi o doză de Finasteridă Cipla UK, puteţi să o luaţi imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului în care este aproape momentul pentru administrarea următoarei doze, caz în care trebuie să continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost prescris medicamentul dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Finasteridă Cipla UK

Nu încetaţi să utilizaţi Finasteridă Cipla UK dacă medicul dumneavoastră nu vă spune acest lucru.

Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Finasteridă Cipla UK poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt impotenţa sexuală şi scăderea apetitului sexual. Aceste efecte apar în mod normal la începutul tratamentului, dar de obicei nu durează mult la majoritatea pacienţilor, dacă tratamentul continuă.

Reacţii adverse frecvente

–                 impotenţă

–                 erupţii pe piele

–                 scăderea apetitului sexual,

–                 volum redus de spermă,

–                 tulburări de ejaculare,

–                 sensibilitate crescută a sânilor sau mărirea sânilor la bărbaţi

Reacţii adverse rare

–                 mâncărimi,

–                 urticarie (blânde),

–                 reacţii de hipersensibilitate, de exemplu umflarea feţei şi a buzelor

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

–                 dureri testiculare

Reacţii adverse foarte rare

–                 secreţie mamară la bărbaţi,

–                 noduli la nivelul sânilor

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

–                      somnolenţă

Finasterida Cipla UK poate afecta rezultatul testului de laborator PSA.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Finasteridă Cipla UK

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu utilizaţi Finasteridă Cipla UK după data de expirare, care este declarată pe etichetă după Exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

 Ce conţine Finasteridă Cipla UK

–                Substanţa activă este finasterida. Fiecare comprimat filmat conţine 5 mg de finasteridă.

–                 Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, anhidru, amestec 85% docusat de sodiu şi 15% benzoat de sodiu, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu (E 572); film: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), indigocarmin (E132), macrogol 6000.

Cum arată Finasteridă Cipla UK şi conţinutul ambalajului

Finasteridă Cipla UK se prezintă sub formă de comprimate filmate circulare, biconvexe, de culoare albastru deschis.

Este disponibil în cutii cu 2 blistere a câte 14 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

The Old Post House, Health Road, Weybridge, Surrey KT13 8TS, Marea Britanie.

Fabricantul

S.C. Imedica S.A.

Şos. Bucureşti-Ploieşti 141 D, Sector 1, Bucureşti România

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011.

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate