Enyde 1 mg, comprimate filmate

Producător: Dr. REDDY'S LABORATORIES ROMANIA SRL.
Substanță activa
finasterida
Clasa ATC
D11AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
Enyde 1 mg comprimate filmate se utilizează pentru a preveni căderea părului şi pentru a îmbunătăţi creşterea părului la bărbaţi.
Producător
Dr Reddy's Laboratories (UK) Ltd
Acțiune terapeutică
opreste caderea paului la barbatii cu alopecie androgenetică

Ce este Enyde 1 mg şi pentru ce se utilizează

Medicul dumneavoastră v-a prescris aceste comprimate deoarece manifestaţi căderea timpurie a părului de tip masculin, cunoscută sub numele de alopecie androgenetică (AAG). Enyde 1 mg comprimate filmate se utilizează pentru a preveni căderea părului şi pentru a îmbunătăţi creşterea părului la bărbaţi.

Substanţa activă (care determină efectul medicamentului) este finasterida. Finasterida este un tip de medicament denumit inhibitor de 5-alfa-reductază.

Înainte să utilizaţi Enyde 1 mg

Nu utilizaţi Enyde 1 mg

-sunteţi alergic la finasteridă sau la oricare dintre componentele acestui comprimat, menţionate la punctul 6. -sunteţi femeie

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Enyde 1 mg

•  dacă aveţi dificultăţi când urinaţi

•  dacă suferiţi de probleme hepatice

•   Finasterida poate afecta un test de sânge numit PSA. Dacă aveţi nevoie de un test PSA, trebuie să informaţi medicul că utilizaţi finasteridă.

Utilizarea altor medicamente

Enyde 1 mg comprimate filmate nu interferă de obicei cu alte medicamente. Cu toate acestea trebuie să informaţi medicul sau farmacistul dacă utilizaţi alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Femeile nu trebuie să utilizeze Enyde 1 mg comprimate filmate.

Finasterida poate trece prin piele, astfel comprimatele sunt filmate pentru a preveni contactul cu finasterida. Femeile care sunt sau pot rămâne gravide nu trebuie să atingă comprimatele de Enyde zdrobite sau rupte. Dacă finasterida este absorbită prin piele de către o femeie care este gravidă având un făt de sex masculin, dezvoltarea normală a organelor sexuale ale copilului poate fi afectată. Dacă partenera dumneavoastră sexuală este sau poate fi gravidă, trebuie să evitaţi să o expuneţi spermei dumneavoastră, care poate conţine o cantitate mică de finasteridă – de exemplu prin utilizarea unui prezervativ în timpul activităţii sexuale.

Dacă credeţi că o femeie gravidă a venit în contact cu finasterida, trebuie să consultaţi un medic.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor nu sunt afectate de acest medicament.

Informaţii importante privind unele componente ale Enyde 1 mg Conţinutul de zahăr

Acest medicament conţine un tip de zahăr numit lactoză, astfel dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Enyde 1 mg

Enyde 1 mg comprimate filmate se administrează pe cale orală şi este numai pentru bărbaţi.

Utilizaţi întotdeauna produsul exact cum a fost prescris de către medicul dumneavoastră şi respectând instrucţiunile tipărite în prospectul produsului. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi: Doza uzuală este de un comprimat în fiecare zi cu sau fără alimente. Comprimatele trebuie înghiţite întregi şi nu trebuie zdrobite sau rupte.

Copii: Enyde 1 mg comprimate filmate nu trebuie utilizat la copii.

Pacienţii vârstnici sau cei cu probleme renale: De obicei nu este necesară o ajustare a dozei şi trebuie utilizată aceeaşi doză ca în cazul celorlalţi adulţi.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Enyde 1 mg

Dacă utilizaţi mai mult decât numărul recomandat de comprimate, contactaţi medicul sau farmacistul imediat pentru sfaturi de urmat ulterior. Nu au fost raportate reacţii adverse în această situaţie.

Dacă uitaţi să utilizaţi Enyde 1 mg

Luaţi comprimatul uitat atunci când vă amintiţi, apoi luaţi doza următoare ca de obicei în ziua următoare.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Durata tratamentului

In general este nevoie de şase luni de tratament pentru a stopa căderea părului dumneavoastră. Tratamentul continuu este necesar pentru a preveni revenirea căderii părului. Dacă încetaţi tratamentul, căderea părului va reîncepe după 6 luni şi va fi ca înainte cu 9-12 luni.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Enyde 1 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Trebuie să raportaţi medicului dumneavoastră dacă apar modificări ale ţesutului sânului precum noduli, durere, mărire a ţesutului sânului sau scurgeri ale sfârcurilor, întrucât acestea pot fi semne ale unei afecţiuni serioase precum cancerul de sân.

Mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 din 10000 de pacienţi dar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi): dorinţa redusă de a face sex, dificultăţi în a menţine o erecţie, probleme de ejaculare cum ar fi o cantitate scăzută de fluid seminal

Cu frecvenţă necunoscută: bătăi cardiace rapide, sensibilitatea şi mărirea sânilor la bărbaţi, dificultăţi în a menţine o erecţie după întreruperea tratamentului, umflarea sau dureri la nivelul testiculelor, valori crescute ale enzimelor hepatice şi reacţii alergice cum ar fi reacţii trecătoare pe piele, mâncărimi, furnicături, umflarea feţei şi a buzelor. Administrarea Enyde 1 mg comprimate filmate pe timp îndelungat poate creşte riscul de infertilitate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Enyde 1 mg

Păstraţi Enyde 1 mg comprimate filmate într-un loc sigur.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe blister.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Enyde 1 mg

–                Substanţa activă este finasterida. Fiecare comprimat conţine finasteridă 1 mg.

–                Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină (E 460), amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (Tip A), stearat de magneziu (E 470b), docusat de sodiu, hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol şi oxid roşu de fer şi oxid galben de fer (E 172). Conţinutul de sodiu al fiecărui comprimat este de 3,85 mg.

Cum arată Enyde 1 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate rotunde, biconvexe, de culoare brun deschis, marcate cu „FIN” pe una din feţe şi „1” pe cealaltă faţă.

Comprimatele sunt ambalate în cutii cu blistere a 14, 28 sau 98 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. REDDY’S LABORATORIES ROMANIA SRL.

str. Nicolae Caramfil nr. 71-73

Et. 5, Spaţiul 10, sect 1, Bucuresti, Romania

tel. +4 021 2240032, fax.: +4 021 2240032

Producător

 Dr Reddy’s Laboratories (UK) Ltd, 6 Riverview Road, Beverley, HU17 0LD, UK, tel: +44 (0) 1482 860228, fax: +44 (0) 1482 872042

Acest prospect a fost aprobat în August 2011

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate