REVALID capsule

Producător: Ewopharma International s.r.o.
Substanță activa
DL-metionină
Clasa ATC
D11AX
Format
capsule
Afecțiuni
alopecie difuză; alopecie androgenică; alopecie seboreică; alopecie apărută în timpul sarcinii; alopecie medicamentoasă datorată unor tulburări hormonale sau de origine necunoscută; tulburări ale părului şi unghiilor datorate nutriţiei.
Producător
Ewopharma, spol. s.r.o.
Acțiune terapeutică
acţionează împotriva căderii părului (alopecie) şi tulburări ale creşterii părului

Ce este Revalid şi pentru ce se utilizează

Revalid este un medicament împotriva căderii părului (alopecie) şi tulburări ale creşterii părului, precum: alopecie difuză; alopecie androgenică; alopecie seboreică; alopecie apărută în timpul sarcinii; alopecie medicamentoasă datorată unor tulburări hormonale sau de origine necunoscută; tulburări ale părului şi unghiilor datorate nutriţiei.

Pentru alopecia androgenică, efectul Revalid este limitat la revitalizarea părului rămas. Acest medicament este indicat la adulţi, copii şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani.

Înainte să utilizaţi Revalid

Nu utilizaţi Revalid

–  dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la DL-metionină, L-cistină, D-pantotenat de calciu, clorhidrat de tiamină (vitamina B1), clorhidrat de piridoxină (vitamina B6), acid paraaminobenzoic, extract de mei, extract de germeni de grâu, drojdie de bere, complex de mineral chelat sau la oricare dintre celelalte componente ale Revalid.

–  la copii cu vârsta sub 12 ani.

Ocazional, în cazul administrării de 6 capsule pe zi, pot apărea tulburări digestive. În acest caz, este recomandată o reducere a dozei la 3 capsule pe zi.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea Revalid trebuie întreruptă în cursul tratamentului cu sulfonamide (antibiotice), deoarece activitatea sulfonamidelor este diminuată de către acidul paraaminobenzoic.

Utilizarea Revalid împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi utiliza Revalid cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte să luaţi orice medicament.

Revalid se administrează în timpul sarcinii sau alăptării numai după evaluarea atentă a raportului dintre beneficiul matern şi riscul potenţial asupra fătului respectiv nou-născutului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Revalid nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Revalid

Pacienţii cu diabet zaharat trebuie să ţină cont de faptul că o capsulă de Revalid conţine 0,035 echivalenţi fructoză (6,7 kj/1,6 kcal).

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu boală celiacă (intoleranţă la gluten), deoarece o capsulă conţine 1 mg gluten.

Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează vreunul din componentele acestui medicament.

Cum să utilizaţi Revalid

Utilizaţi întotdeauna Revalid exact cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi, copii şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Doza uzuală este de o capsulă de 3 ori pe zi, administrată cu o cantitate suficientă de lichid, înainte de sau în timpul meselor.

Deşi s-au obţinut rezultate favorabile înainte de terminarea primei luni de tratament, o cură de Revalid trebuie să dureze în mod normal 3 luni. Dacă este necesar, durata tratamentului poate fi prelungită sau tratamentul poate fi repetat.

In funcţie de gravitatea afecţiunii, tratamentul poate fi început cu o doză de 2 capsule de 3 ori pe zi; revenirea la doza uzuală de o capsulă de 3 ori pe zi se va face după prima lună de tratament.

Copii cu vârsta sub 12 ani

Revalid nu este recomandat la copii cu vârsta sub 12 ani datorită lipsei de date asupra siguranţei şi eficacităţii.

Dacă aţi utilizat mai mult Revalid decât trebuie

In cazul în care aţi luat mai multe capsule Revalid decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Revalid

Tratamentul cu Revalid este de lungă durată. Nu trebuie să întrerupeţi să luaţi medicamentul fără a discuta mai întâi acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Revalid poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa posibilelor reacţii adverse prezentate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:

–          foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)

–          frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

–          mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

–          rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

–          foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)

–          cu frecvenţă necunoscută (frecvenţă care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Tulburări gastro-intestinale:

Disconfort epigastric, greaţă, dureri abdominale (cu frecvenţă necunoscută).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Revalid

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Revalid după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.


Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Revalid

–   Substanţele active sunt DL-metionină, L-cistină, D-pantotenat de calciu, clorhidrat de tiamină (vitamina B1), clorhidrat de piridoxină (vitamina B6), acid paraaminobenzoic, extract de mei, extract de germeni de grâu, drojdie de bere, complex de mineral chelat. O capsulă conţine DL-metionină 100 mg, L-cistină 50 mg, D-pantotenat de calciu 55 mg, clorhidrat de tiamină 1,65 mg (vitamina B1), clorhidrat de piridoxină 11 mg (vitamina B6), acid paraaminobenzoic 20 mg, extract de mei 50 mg, extract de germeni de grâu 50 mg, drojdie de bere 50 mg, complex de mineral chelat 65 mg – corespunzător la fer 2 mg, zinc 2 mg, cupru 0,5 mg.

–  Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal, gelatină, indigo carmin (E132), galben de chinolină (E104).

Cum arată Revalid şi conţinutul ambalajului

Revalid se prezintă sub formă de capsule de culoare verde deschis/verde închis, ce conţin pulbere de culoare cafenie.

Conţinutul ambalajului

Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 10 capsule Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 10 capsule Cutie cu 9 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 10 capsule Cutie cu 12 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 10 capsule Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinatorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinatorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Ewopharma International s.r.o. Hlavna 17, 831 01 Bratislava, Slovacia

Fabricantul

Ewopharma, spol. s.r.o. Korunni 2206/127 130 00 Praga 3 Republica Cehă

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: Ewopharma AG, Romania

B-dul Primaverii Nr.19-21, Scara B, Etaj 1, Sector 1

Bucuresti

Tel. 021/260 13 44

Fax. 021/202 93 27

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie 2011.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?