TAREDOX 5 mg comprimate filmate

Producător: DR. REDDY’S LABORATORIES ROMÂNIA S.R.L.
Substanță activa
Finasteridă
Clasa ATC
G04CB
Format
comprimat
Afecțiuni
hiperplazie benignă de prostată sau HBP
Producător
Dr. Reddy's Laboratories (UK) Ltd.,
Acțiune terapeutică
inhibitor de 5-alfa reductază

Ce este TAREDOX şi pentru ce se utilizează

Finasterida aparţine unui grup de medicamente numit inhibitori de 5-alfa reductază. Ele acţionează prin scăderea mărimii glandei numită prostată. Finasterida este utilizată în tratamentul şi controlul unei afecţiuni numită hiperplazie benignă de prostată sau HBP.

Inainte să luaţi TAREDOX

Nu luaţi TAREDOX – dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la finasterida sau la oricare dintre celelalte componente ale TAREDOX. – dacă sunteţi femeie. TAREDOX nu trebuie utilizat la copii.

Aveţi grijă deosebită când luaţi TAREDOX – dacă aveţi funcţie hepatică redusă. – dacă aveţi dificultate în golirea completă a vezicii urinare sau dacă fluxul urinar este scăzut mult. Medicul dumneavoastră trebuie să vă facă un examen complet înainte de a lua TAREDOX, pentru a exclude posibilitatea altor obstrucţii ale căilor urinare.
– dacă aveţi un test sanguin numit ASP (antigen specific al prostatei), TAREDOX poate influenţa rezultatul acestui test. Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă observaţi orice modificare a sânului , precum noduli, durere, creştere a sânului, scurgeri ale sfârcurilor întrucât acestea pot fi semne ale unei afectări serioase, precum cancerul de sân. Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră despre faptul că luaţi TAREDOX.

Sarcina şi alăptarea TAREDOX trebuie utilizat numai de către bărbaţi (vezi „Nu luaţi TAREDOX”). AVERIZARE: Vă rugăm să informaţi orice persoană de sex feminin din preajma dumneavoastră care este sau ar putea fi gravidă să nu atingă comprimatele rupte sau sfărâmate de TAREDOX. Femeile care sunt sau ar putea rămâne gravide nu trebuie să atingă comprimatele rupte sau sfărâmate de TAREDOX. Dacă finasterida este absorbită prin piele sau înghiţită de către o femeie gravidă cu un băieţel, copilul s-ar putea naşte cu malformaţii ale organelor genitale. Comprimatele de TAREDOX sunt filmate, ceea ce previne contactul cu finasterida, dacă comprimatele nu sunt rupte sau sfărâmate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor TAREDOX nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Utilizarea altor medicamente Nu au fost găsite interacţiuni semnificative clinic cu alte medicamente. Totuşi efectele TAREDOX şi ale altor medicamente administrate concomitent se pot influenţa reciproc. De aceea vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Informaţii importante privind unele componente ale TAREDOX TAREDOX conţine lactoză monohidrat, un tip de glucidă. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-1 întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi TAREDOX

Comprimatele pot fi luate cu sau fără mâncare. Comprimatele trebuie înghiţite întregi şi nu trebuie zdrobite sau sfărâmate. Luaţi întotdeauna TAREDOX exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Doza uzuală este de un comprimat pe zi. Chiar dacă o îmbunătăţire este de obicei observată după un timp scurt, s-ar putea să fie necesar să luaţi TAREDOX pentru cel puţin 6 luni. Nu modificaţi doza şi nu întrerupeţi tratamentul fără a întreba medicul.

Dacă uitaţi să luaţi TAREDOX Doza omisă trebuie administrată cât mai curând posibil. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Doar luaţi următoarea doză ca de obicei.

Reacţii adverse posibile

Ca orice alt medicament, TAREDOX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt impotenţa (imposibilitatea de a avea o erecţie) şi scăderea libidoului (dorinţa de a face sex). Aceste reacţii apar de obicei la începutul tratamentului şi la majoritatea pacienţilor sunt de scurtă durată. Dacă luaţi mai mult decât trebuie din TAREDOX Dacă aţi luat mai multe comprimate odată sau în caz de utilizare accidentală de către copii, contactaţi imediat medicul Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 persoane) • sensibilizarea sau mărirea sânilor, impotenţa (imposibilitatea de a avea o erecţie) sau scăderea libidoului (dorinţa de a face sex). • scăderea cantităţii ejaculate (volumului de spermă); această scădere a cantităţii de spermă nu afectează funcţia sexuală normală. La unii bărbaţi, aceasta reacţie adversă dispare în timp ce continuă să ia TAREDOX. Dacă simptomele persistă, de regulă se pot rezolva prin întreruperea tratamentului. Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 persoane) • modificări sau tulburări de ejaculare. • erupţii cutanate. Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 persoane) • reacţii alergice cum sunt erupţii cutanate, mâncărimi, tumefierea buzelor şi feţei. • dureri testiculare. Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 persoane) • secreţii ale sânilor. • noduli la sân. TAREDOX poate modifica rezultatele unui test de sânge numit ASP (antigen specific al prostatei) (vezi pct. 2). Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează TAREDOX

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi TAREDOX după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine TAREDOX Substanţa activă este: un comprimat filmat conţine finasteridă 5 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu tip A, docusat de sodiu, stearat de magneziu; film: Opadry blue
03B5899: hipromeloză 6 cP (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol, FD&C Blue # 2/lac conţinând indigotină(E 132).

Cum arată TAREDOX şi conţinutul ambalajului Comprimate filmate de culoare albastră, biconvexe, ovale, inscripţionate cu „FIN” pe una din feţe şi cu „5″ pe cealaltă Cutie cu 2 blistere din Al/Al a câte 14 comprimate filmate

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being