Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate

Companie: Terapia SA
Cuprins
Ce este Exemestan Terapia şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Exemestan Terapia
Cum să luaţi Exemestan Terapia
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Exemestan Terapia
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Exemestan Terapia şi pentru ce se utilizează

Exemestan Terapia face parte dintr-o grupă de medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori de aromatază. Aceste medicamente acţionează asupra unei substanţe denumite aromatază, necesară pentru producerea hormonilor sexuali feminini, estrogenii, în special la femeile aflate în postmenopauză. Scăderea valorilor estrogenilor în organism este o modalitate de tratament a cancerului de sân hormono-dependent.

Exemestan Terapia este utilizat în tratamentul cancerului de sân hormono-dependent în stadiu incipient, la femeile aflate în postmenopauză, după 2-3 ani de tratament cu medicamentul denumit tamoxifen.

Exemestan Terapia este utilizat, de asemenea, în tratamentul cancerului de sân hormono- dependent în stadiu avansat, la femeile aflate în postmenopauză, în cazurile în care un alt tratament hormonal nu a fost destul de eficace.

sus

Înainte să luaţi Exemestan Terapia

Nu luaţi Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate:

•          dacă sunteţi sau aţi fost alergică (hipersensibilă) anterior la exemestan sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Vezi pct. 6 („Informaţii suplimentare") pentru lista completă a celorlalte componente;

•          dacă nu aţi ajuns încă la „menopauză", adică mai aveţi ciclu menstrual;

•          dacă sunteţi gravidă, dacă există posibilitatea să fiţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate:

•          Înaintea tratamentului cu Exemestan Terapia, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recolteze probe de sânge, pentru a se asigura că vă aflaţi la menopauză;

•          Înaintea tratamentului cu Exemestan Terapia, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii;

•          Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă aţi suferit sau suferiţi de orice boală care afectează densitatea osoasă. Este posibil ca, înainte de începerea tratamentului şi în timpul tratamentului cu Exemestan Terapia, medicul dumneavoastră să efectueze măsurători ale densităţii osoase. Aceasta deoarece medicamentele din această clasă determină scăderea valorilor de hormoni feminini, ceea ce poate conduce la demineralizarea osoasă, având drept efect scăderea densităţii oaselor.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Exemestanul nu trebuie administrat în acelaşi timp cu terapia de substituţie hormonală (TSH).

Următoarele medicamente se vor utiliza cu prudenţă dacă se administrează concomitent cu Exemestan Terapia. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi medicamente ca:

•          rifampicină (un antibiotic),

•          carbamazepină sau fenitoină (anticonvulsivante utilizate în tratamentul epilepsiei),

•         tratamentul pe bază de plante de sunătoare (Hypericum perforatum) sau preparate care conţin această plantă.

Utilizarea Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate împreună cu alimente şi băuturi

Exemestan Terapia se administrează după masă, la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi.

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi exemestan dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă, spuneţi-i medicului dumneavoastră. Dacă există posibilitatea să rămâneţi gravidă, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre metodele de contracepţie.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă simţiţi somnolenţă, ameţeală sau slăbiciune în timpul tratamentului cu .exemestan nu trebuie să încercaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

sus

Cum să luaţi Exemestan Terapia

Luaţi întotdeauna Exemestan Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigură.

Paciente adulte şi vârstnice

Exemestan Terapia se administrează pe cale orală, după masă, la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să luaţi medicamentul şi pentru cât timp. Doza recomandată este de un comprimat pe zi.

Nu încetaţi să luaţi comprimatele, chiar dacă vă simţiţi bine, decât dacă vă spune medicul dumneavoastră.

Dacă este necesar să mergeţi la spital în timpul tratamentului cu Exemestan Terapia, spuneţi personalului medical ce medicament luaţi.

Acest medicament nu este adecvat pentru utilizarea la copii.

Dacă luaţi mai mult Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate decât trebuie:

Dacă luaţi din greşeală prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi de urgenţă la cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră comprimatele şi ambalajul.

Dacă uitaţi să luaţi Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate:

Dacă aţi uitat din greşeală să luaţi o doză într-o zi, luaţi doza următoare în mod normal. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Exemestan Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. In general, medicamentul dumneavoastră este bine tolerat; reacţiile adverse enumerate mai jos au fost observate la paciente tratate cu Exemestan Terapia şi sunt, în general, de intensitate uşoară sau moderată. Majoritatea reacţiilor adverse sunt asociate cu scăderea valorilor estrogenilor (de exemplu bufeurile).

Reacţii adverse foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 persoană din 10):

•          Tulburări de somn

•          Dureri de cap

•          Bufeuri

•          Senzaţie de greaţă

•          Transpiraţii abundente

•          Dureri musculare şi articulare (inclusiv osteoartrită, dureri lombare, artrită şi rigiditate articulară)

•          Oboseală

Reacţii adverse frecvente (care afectează între 1 şi 10 din 100 de persoane):

•          Pierderea poftei de mâncare

•          Depresie

•          Ameţeală, sindrom de tunel carpian (senzaţie de furnicături şi înţepături, asociată cu amorţeală şi durere ce afectează toată mâna, cu excepţia degetului mic)

•          Dureri de stomac, vărsături (senzaţie de rău), constipaţie, indigestie, diaree

•          Erupţii trecătoare pe piele, căderea părului

•          Subţierea oaselor, care poate determina scăderea densităţii lor (osteoporoză), conducând în unele cazuri la fracturi osoase (fisuri sau rupturi)

•          Durerea şi umflarea mâinilor şi picioarelor

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează între 1 şi 10 din 1000 de persoane):

•          Somnolenţă

•          Slăbiciune musculară

Poate apărea inflamaţia ficatului (hepatită). Simptomele includ stare de rău, greaţă, icter (îngălbenirea pielii şi a albului ochilor), mâncărime, dureri pe partea dreaptă a abdomenului şi pierderea poftei de mâncare. In cazul în care consideraţi că aveţi oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă vi se efectuează analize de sânge, se poate observa că există modificări ale funcţiei hepatice. Pot apărea modificări ale numărului anumitor celule sanguine (limfocite) şi trombocite, în special la pacientele cu limfopenie preexistentă (număr scăzut al limfocitelor în sânge).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Exemestan Terapia

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Exemestan Terapia după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate

•          Substanţa activă este exemestanul. Fiecare comprimat filmat conţine exemestan 25 mg.

•          Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă, hipromeloză, manitol, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu şi polisorbat 80. Filmul comprimatului conţine Opadry white OY-S-9622 (compus din: hipromeloză, propilenglicol şi dioxid de titan (E171)).

Cum arată Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă, marcate cu „E" pe o fată.

Cutii cu blistere care conţin 15, 20, 28, 30, 90, 100 sau 120 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România

Fabricanţi:

Genepharm S.A.

18th Km Marathonos Avenue, 15351 Pallini, Grecia Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România Basics GmbH

Hemmelrather Weg 201, D-51377 Leverkusen, Germania Ranbaxy Ireland Limited

Spafield, Cork Road, Cashel, Co. Tipperary, Irlanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale SEE sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie: Exemestane 25 mg film-coated tablets Franţa: Exemestane Ranbaxy 25 mg comprimé pelliculé Italia: Exemestane Ranbaxy 25 mg compresse rivestite con film România: Exemestan Terapia 25 mg comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în: Iunie 2011

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Fecioară Fecioară 23 august - 21 septembrie

Sunteţi plin de optimism. Şefii vă vor da undă verde pentru a vă pune în aplicare proiectele la care munciţi. Este posibil ca intervenţia cuiva din anturajul vostru apropiat să vă creeze o mică...citește mai departe

×

Zf.ro
Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri ”sar în aer”.Schimbări majore pentru posesorii de carduri Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri...
O resursă EXTREM de valoroasă, pe care...
O marcă premium a dat lovitura! Cum a reuşit...
BusinessMagazin.ro
Ţara cu cei mai longevivi locuitori: 70.000 au depăşit 100 de ani, iar persoanele peste 65 de ani reprezintă 13% din forţa de muncă a ţării Ţara cu cei mai longevivi locuitori: 70.000...
Este OFICIAL: Unul dintre cei mai mari retaileri...
Mediafax.ro
Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Casa Albă: Fiul fostului lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost UCIS Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Casa Albă:...
Interviul integral. Marius Tucă Show. Dana...
Dana Gîrbovan: Nu am avut discuţii şi...
Gandul.info
Această tânără frumoasă, blondă, s-a întors epuizată după o noapte în oraş şi nu ştia de ce. Când s-a uitat în jos, însă, a rămas perplexă şi nu i-a venit să creadă: „Aceasta este marea diferenţă dintre femei şi bărbaţi” - FOTO Această tânără frumoasă, blondă, s-a...
HUIDU reacţionează în cazul lui Mario...
După 15 ani de emisiune, Mircea Badea face...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
ŞOCANT! Câţi bani vrea familia tânărului mort de la Gino Iorgulescu! Şeful LPF, terorizat şi ameninţat ŞOCANT! Câţi bani vrea familia tânărului...
Breaking news: un preot, în faţa salonului...
ŞOC! Celebra româncă a recunoscut că...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
SAMSUNG este înfrânt? Compania se gândeşte să renunţe la telefoanele GALAXY S şi GALAXY NOTE SAMSUNG este înfrânt? Compania se gândeşte...
Cel mai PUTERNIC telefon din lume vine într-o...
Descoperirea ŞOCANTĂ a unui bărbat care...
ProMotor.ro
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident pe E85 - VIDEO Şoferul unui Golf este filmat cum repetă...
MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL....
A crezut că a trecut cu roata peste un...
Descopera.ro
VIDEO. Fenomen EXTREM apărut în Siberia. Savanţii sunt ALARMAŢI VIDEO. Fenomen EXTREM apărut în Siberia....
Lucrul pe care nicio femeie nu ar trebui...
Aventurile nebune ale DESFRÂNATEI Letitia,...
ULTIMA ORĂ
Un deputat cere ca avioanele să nu mai zboare peste unul dintre cele mai mari oraşe din România. Ce îl nemulţumeşte pe parlamentar

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.