Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

Caută în:

ANASTROZOL ATB, 1 mg, comprimate filmate

Companie: Antibiotice S.A. România
Cuprins
Ce este Anastrozol Atb şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Anastrozol Atb
Cum să utilizaţi Anastrozol Atb
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Anastrozol Atb
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Anastrozol Atb şi pentru ce se utilizează

Anastrozol Atb aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori de aromatază. Aceasta înseamnă că medicamentul interferă cu unele acţiuni ale aromatazei, o enzimă din organism care afectează concentraţiile unor hormoni sexuali feminini, cum sunt estrogenii.

Anastrozol Atb este utilizat pentru:

 • Tratamentul cancerului mamar avansat la femei care au trecut de menopauză. (Eficacitatea anastrozolului nu a fost încă demonstrată la femei ale căror tumori nu au prezentat niciun receptor estogenic, cu excepţia pacientelor care au răspuns deja anterior la tratamentul cu tamoxifen).
 • Tratamentul suplimentar al cancerului mamar invaziv, precoce, la femei care au trecut de menopauză şi ale căror tumori au prezentat receptori hormonali.
 • Tratamentul suplimentar al cancerului mamar precoce la femei care au trecut de menopauză şi cărora li s-a administrat deja tratament suplimentar cu tamoxifen, timp de 2 până la 3 ani.
sus

Înainte să utilizaţi Anastrozol Atb

Nu utilizaţi Anastrozol Atb

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la anastrozol sau la oricare dintre componentele medicamentului (vezi pct. 6);
 • dacă nu sunteţi încă la menopauză;
 • dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi (vezi si cap. Sarcina şi alăptarea);
 • dacă suferiţi de afecţiuni severe renale;
 • dacă suferiţi de afecţiuni hepatice moderate sau severe;
 • dacă luaţi medicamente cu conţinut estrogenic sau tamoxifen (vezi şi cap. Utilizarea altor medicamente).

Nu utilizaţi Anastrozol Atb dacă vreuna dintre situaţiile de mai sus se aplică dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a utiliza Anastrozol Atb.

Nu utilizaţi Anastrozol Atb la copii.

Medicamentele care conţin estrogeni nu trebuie niciodată administrate împreună cu Anastrozol Atb, deoarece anulează efectul acestuia.

Anastrozol Atb nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu tamoxifenul (vezi "Folosirea altor medicamente").

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Anastrozol Atb

înainte de a lua medicamentul, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă:

 • Dacă suferiţi de osteoporoză sau orice altă afecţiune care influenţează structura oaselor dumneavoastră.
 • Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice sau renale.
 • Întrebaţi medicul dacă sunteţi sau nu la menopauză. Medicul va demonstra biochimic instalarea menopauzei la orice pacientă la care există dubii privind starea sa hormonală. Dacă mergeţi la spital, informaţi personalul medical că luaţi Anastrozol Atb. Întrerupeţi administrarea comprimatelor doar dacă medicul dumneavoastră v-a indicat acest lucru.

Utilizarea altor medicamente

Nu utilizaţi Anastrozol Atb dacă sunteţi sub tratament cu următoarele medicamente:

 • Medicamente care conţin estrogeni;
 • Tamoxifen sau alt tratament împotriva cancerului de sân.
 • Dacă utilizaţi analogi ai hormonilor eliberatori de hormoni luteinizanţi (analogi LHRH) (medicamente utilizate în tratamentul cancerului de sân, a anumitor probleme ginecologice sau de infertilitate). Nu s-au realizat studii în ceea ce priveşte utilizarea anastrozolului împreună cu analogii hormonilor eliberatori de hormoni luteinizanţi. Aceste medicamente nu se vor utiliza în asociere.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea de Anastrozol Atb cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni între Anastrozol Atb şi alimente sau băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi Anastrozol Atb dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Utilizarea de Anastrozol Atb vă poate face să vă simţiţi obosit sau să aveţi o stare de somnolenţă. Dacă sesizaţi astfel de simptome nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Anastrozol Atb

Dacă medicul dumenavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să utilizaţi Anastrozol Atb

Utilizaţi întotdeauna Anastrozol Atb exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi vârstnici: 1 mg Anastrozol Atb (un comprimat filmat) administrat oral, o dată pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid. Încercaţi să luaţi acest medicament în fiecare zi la aceeaşi oră, înainte sau după masă.

Copii: nu este recomandată utilizarea de anastrozol la copii.

Insuficienţă renală: nu este recomandată modificarea dozelor la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară sau moderată.

Însuficienţă hepatică: nu este recomandată modificarea dozelor la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară.

In cazul afecţiunilor în stadiu incipient, durata recomandată a tratamentului este de 5 ani.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Anastrozol Atb

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe. În tratamentul supradozajului se va lua în considerare posibilitatea de a se fi administrat mai multe medicamente.

Dacă uitaţi să utilizaţi Anastrozol Atb

Daca aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Anastrozol Atb

Nu întrerupeţi administrarea de Anastrozol Atb chiar dacă vă simţiţi mai bine, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Anastrozol Atb. poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Toate reacţiile adverse următoare, foarte frecvente, frecvente sau mai puţin frecvente, au fost în majoritatea cazurilor de intensitate uşoară sau moderată.

Foarte frecvente:                    care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:                               care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:               care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:                                        care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:                             care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Foarte frecvente: valuri de căldură (bufeuri), astenie, dureri articulare şi redoare articulare, durere de cap, greaţă, erupţii trecătoare pe piele

Frecvente. anorexie (pierderea poftei de mâncare), valori crescute ale colesterolului, uscăciunea mucoasei vaginale, sângerări din vagin*, căderea părului (alopecie), diaree, vărsături, somnolenţă, modificări ale rezultatelor analizelor de sânge care arată cât de bine funcţionează ficatul, sindrom de tunel carpian (furnicături, durere, senzaţie de frig, slăbiciune în diverse părţi ale mâinii)

Mai puţin frecvente: creşterea valorilor gamma -GT şi a bilirubinei, tenosinovită digitală (unul din degetele dumneavoastră sau degetul mare este prins îndoit într-o anume poziţie), hepatită, urticarie

Rare: eritem polimorf, reacţii alergice, incluzând umflarea feţei şi a mucoaselor, urticarie şi reacţii de hipersensibilitate acută

Cu frecvenţă necunoscută: reacţii severe ale pielii şi mucoaselor cu apariţia unor vezicule (sindrom Stevens-Johnson), eritem polimorf

* Au existat ocazional raportări privind sângerări de la nivelul vaginului, în special la paciente cu cancer mamar avansat, în timpul primelor săptămâni după trecerea de la tratamentul hormonal actual la Anastrozol Atb. Dacă aceste sângerări persistă, luaţi legătura cu medicul dumneavoastră, deoarece trebuie efectuate investigaţii suplimentare.

Anastrozolul scade concentraţiile de hormoni feminini şi acest fapt poate duce la pierderea conţinutului mineral al oaselor, ceea ce ar putea scădea tăria acestora şi în unele cazuri ar putea creşte riscul de fracturi (vezi pct. "Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Anastrozol Atb).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Anastrozol Atb

Nu utilizaţi Anastrozol Atb după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Anastrozol Atb

 • Substanţa activă este anastrozol. Fiecare comprimat filmat conţine anastrozol 1 mg.
 • Celelalte componente sunt: nucleu- lactoză monohidrat, lactoză anhidră, amidonglicolat de sodiu, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu; film- hipromeloză 15 cp (E 464), dioxid de titan(E 171), macrogol.

Cum arată Anastrozol Atb şi conţinutul ambalajului

Anastrozol Atb se prezintă sub forma de comprimate filmate biconvexe, de culoare albă.

 • Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.
 • Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.
 • Cutie cu 9 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice S.A. Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi, România

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2010

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Gemeni Gemeni 22 May - 21 June

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

Zf.ro
Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din România. Multe companii habar nu au că se întâmplă asta Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din...
Este oficial: Cum puteţi lua 10.000 de...
Începe URGIA. Cod de ploi torenţiale şi...
BusinessMagazin.ro
Povestea românului care I-A REFUZAT pe Mark Zuckerberg şi Bill Gates. A fost CEL MAI TÂNĂR MILIONAR din Silicon Valley Povestea românului care I-A REFUZAT pe...
Cine este omul care a fost de trei ori mai...
Cele mai SIGURE maşini. 9 modele în care...
Mediafax.ro
Game of Thrones s-a încheiat. Comentariile continuă!/ "Să n-ai încredere în nimeni!" Game of Thrones s-a încheiat. Comentariile...
Rachete Kalibr, LANSATE în Marea Neagră...
Liviu Dragnea îi cere lui Eugen Teodorovici...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: România, zguduită de încă o moarte fulgerătoare! A murit unul dintre cei mai valoroşi oameni ai generaţiei sale: "Odihneşte-te în pace!" BREAKING NEWS: România, zguduită de încă...
BREAKING NEWS: Marea lovitură a Gabrielei...
BREAKING NEWS: A murit şi nu a apucat să-şi...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate Huawei nu mai poate include slot pentru...
În timp ce HUAWEI este acuzat de spionaj,...
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
ProMotor.ro
Prima generaţie Skoda Fabia are o problemă... neobişnuită Prima generaţie Skoda Fabia are o problemă......
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi...
MANEVRA asta o vezi o dată la 100 de ani....
Descopera.ro
Ce PĂŢESC femeile care fac prea MULT sex. Nimeni nu le-a spus asta până acum Ce PĂŢESC femeile care fac prea MULT sex....
Cum se AJUNGE la orgasm. Nu ţine nici de...
Unul dintre cei mai BIZARI şi SÂNGEROŞI...
ULTIMA ORĂ
”Cea mai mare poveste din istoria ALEGERILOR”: Candidat ÎN LACRIMI la TV, după ce a aflat că a fost votat de doar 5 oameni, deşi familia lui are 9 membri

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.