Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Anastrozol Bluefish, 1 mg, comprimate filmate

Companie: Bluefish Pharmaceuticals Suedia
Cuprins
Ce este Anastrozol Bluefish 1 mg şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg
Cum să luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Anastrozol Bluefish 1 mg
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Anastrozol Bluefish 1 mg şi pentru ce se utilizează

Anastrozol Bluefish 1 mg conţine o substanţă numită anastrozol. Acesta aparţine unei grup de medicamente numite "inhibitori de aromatază".

Anastrozol Bluefish 1 mg este utilizat pentru tratamentul cancerului de sân la femeile care au trecut deja de menopauză.

Anastrozol Bluefish 1 mg acţionează prin scăderea cantităţii de hormon numit estrogen produs de corpul dumneavoastră. Anastrozol Bluefish 1 mg realizează acest efect prin blocarea unei substanţe naturale (o enzimă) din corpul dumneavoastră numită "aromatază".

sus

Înainte să luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg

Nu luaţi Anastrozol Bluefish 1mg :

 • dacă sunteţi alergică (hipersensibilă) la anastrozol, sau la oricare dintre celelalte componente ale Anastrozol Bluefish 1 mg (vezi punctul 6 "Informaţii suplimentare").
 • dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi (vezi punctul Sarcina şi alăptarea)

Nu luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Anastrozol Bluefish 1mg

Înaintea tratamentului cu Anastrozol Bluefish 1 mg, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • dacă încă aveţi ciclu menstrual şi nu aţi trecut încă la menopauză.
 • dacă luaţi un medicament care conţine tamoxifen sau medicamente care conţin estrogen deoarece acestea pot reduce efectul Anastrozol Bluefish (vezi punctul "Utilizarea altor medicamente")
 • dacă aţi avut vreodată o tulburare care să afecteze duritatea oaselor dumneavoastră (osteoporoză).
 • dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu rinichii dumneavoastră.

Dacă nu sunteţi sigur, dacă oricare dintre cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Anastrozol Bluefish 1mg.

Dacă mergeţi la spital, spuneţi personalului medical că luaţi Anastrozol Bluefish.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Acestea includ medicamente cumpărate fără prescripţie medicală şi medicamente din plante. Trebuie să faceţi acest lucru deoarece Anastrozol Bluefish poate influenţa modul în care funcţionează unele medicamente şi unele medicamente pot avea un efect asupra Anastrozol Bluefish.

Nu luaţi Anastrozol Bluefish dacă luaţi deja oricare dintre următoarele medicamente:

 • Anumite medicamente utilizate pentru tratamentul cancerului de sân (modulatori selectivi de receptori estrogeni) de exemplu, medicamente care conţin tamoxifen. Acest lucru este necesar deoarece aceste medicamente pot împiedica activitatea corectă a Anastrozol Bluefish.
 • Medicamente care conţin estrogen, cum este terapia de substituţie hormonală (TSH).

Dacă cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare din următoarele:

 • Un medicament cunoscut ca "analog LHRH". Această categorie include gonadorelină, buserelină, goserelină, leuprorelină şi triptorelină. Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul cancerului de sân, al unor tulburări de sănătate feminine (ginecologice) şi al infertilităţii.

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi Anastrozol Bluefish dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Opriţi administrarea Anastrozol Bluefish dacă rămâneţi gravidă şi discutaţi cu medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Anastrozol Bluefish să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, ocazional unele persoane pot resimţi somnolenţă sau senzaţie de slăbiciune în timpul tratamentului cu Anastrozol Bluefish. Dacă acestea vi se întâmplă dumneavoastră, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Informaţii importante privind unele componente ale Anastrozol Bluefish 1 mg

Anastrozol Bluefish conţine lactoză, care este un tip de zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca o aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

sus

Cum să luaţi Anastrozol Bluefish 1 mg

Luaţi întotdeauna Anastrozol Bluefish exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de un comprimat filmat o dată pe zi. încercaţi să luaţi comprimatul la aceeaşi oră în fiecare zi. înghiţiţi comprimatul întreg cu puţină apă.

Nu contează dacă luaţi Anastrozol Bluefish înainte, în timpul sau după masă.

Luaţi Anastrozol Bluefish pe întreaga perioadă prescrisă de medicul dumneavoastră. Este un tratament pe termen lung şi este posibil să fie necesar să îl utilizaţi pe o perioadă de mai mulţi ani.

Utilizarea la copii

Anastrozol Bluefish nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.

Dacă luaţi mai mult Anastrozol Bluefish decât trebuie

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Anastrozol Bluefish adresaţi-vă imediat unui medic

Dacă uitaţi să luaţi Anastrozol Bluefish

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză conform schemei obişnuite de administrare. Nu luaţi o doză dublă (două doze în acelaşi timp) pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Anastrozol Bluefish

Nu încetaţi utilizarea comprimatelor decât la recomandarea medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Anastrozol Bluefish 1 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane)

 • Durere de cap
 • Bufeuri
 • Senzaţie de rău (greaţă)
 • Erupţie trecătoare pe piele
 • Durere sau rigiditate articulară
 • Inflamaţie a articulaţiilor (artrită)
 • Senzaţie de slăbiciune
 • Pierdere de masă osoasă (osteoporoză)

Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 persoane din 100)

 • Pierderea poftei de mâncare.
 • Valori crescute sau mari ale unei grăsimi numite colesterol din sângele dumneavoastră. Acestea pot fi detectate printr-un test de sânge.
 • Senzaţie de somnolenţă.
 • Sindrom de tunel carpian (senzaţie de furnicături, durere, senzaţie de răceală, slăbiciune la nivelul unui anumit segment al mâinii).
 • Diaree.
 • Stare de rău (vărsături.
 • Modificări ale testelor de sânge care evaluează starea de funcţionare a ficatului dumneavoastră.
 • Subţierea părului (cădere în exces a părului)
 • Reacţii alergice (hipersensibilitate) incluzând faţa, buzele sau limba.
 • Durere osoasă.
 • Uscăciune a vaginului.
 • Sângerare vaginală (de obicei în primele săptămâni de tratament - dacă sângerarea continuă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră).

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 persoane din 1000)

 • Modificări ale testelor de sânge speciale care evaluează starea de funcţionare a ficatului dumneavoastră (gamma-GT şi bilirubină).
 • Inflamare a ficatului (hepatită)
 • Urticarie.
 • Deget în resort (o afecţiune în care unul din degetele dumneavoastră sau degetul mare este blocat într-o poziţie îndoită).

Reacţii adverse rare (afectează 1 până la 10 persoane din 10000)

 • Inflamaţii rare la nivelul pielii care pot include pete roşii sau băşici.
 • Erupţii trecătoare pe piele determinate de hipersensibilitate (aceasta poate fi o reacţie alergică sau anafilactoidă).
 • Inflamaţii ale vaselor de sânge mici care determină colorarea pielii în roşu sau purpuriu. Pot să apară simptome foarte rare cum sunt durere articulară, de stomac sau la nivelul rinichilor; acestea fac parte dintr-o boală cunoscută ca 'purpură Henoch-Schonlein'.

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 10000)

 • O reacţie cutanată extrem de severă pe piele, manifestată prin ulceraţii sau vezicule pe suprafaţa pielii (cunoscută ca "sindromul Stevens-Johnson").
 • Reacţii alergice (hipersensibilitate) cu umflarea gâtului care poate cauza dificultăţi la înghiţire sau respiraţie. Aceasta este cunoscută ca "edem angioneurotic"

Dacă apare oricare dintre aceste reacţii, chemaţi o ambulanţă sau adresaţi-vă imediat unui medic - este posibil să aveţi nevoie de tratament medical urgent.

Efecte asupra oaselor dumneavoastră

Anastrozolul scade cantitatea de hormon numit estrogen din corpul dumneavoastră. Aceasta poate scădea conţinutul de minerale din oasele dumneavoastră. Oasele dumneavoastră pot fi mai puţin rezistente şi este mai probabil să se producă fracturi. Medicul dumneavoastră va ţine sub control aceste riscuri în conformitate cu ghidurile terapeutice pentru controlul sănătăţii oaselor la femeile care au trecut prin menopauză. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre aceste riscuri şi despre opţiunile de tratament.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Anastrozol Bluefish 1 mg

A nu se lăsa la la vederea şi la îndemâna copiilor. Păstraţi comprimatele dumneavoastră într-un loc sigur unde copiii nu au acces. Comprimatele dumneavoastră le pot face rău.

Nu utilizaţi Anastrozol Bluefish 1 mg după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Păstraţi comprimatele în ambalajele originale.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Anastrozol Bluefish 1 mg comprimate filmate

Substanţa activă este: anastrozol. Fiecare comprimat filmat conţine anastrozol 1 mg. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat 93 mg, povidonă K30, amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu. învelişul comprimatelor este compus din: hipromeloză, macrogol 300, dioxid de titan (E 171).

Cum arată Anastrozol Bluefish 1 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Anastrozol Bluefish 1 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, de culoare albă. Anastrozol Bluefish 1 mg comprimate filmate este disponibil în cutii cu 28, 30, 98 şi 100 de comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Bluefish Pharmaceuticals AB Torsgatan 11 111 23 Stockholm Suedia

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2013

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Leu Leu 23 iulie - 22 august

Relaţia cu persoana iubită este bună. Ar trebui totuşi să încercaţi să fiţi mai altruişti unul cu celălalt şi atunci relaţia ar fi chiar perfectă. În viaţa dumneavoastră vor avea loc...citește mai departe

×

Gandul.ro
Anunțul de ultimă oră al lui Ludovic Orban! Intră în vigoare de la 1 septembrie Anunțul de ultimă oră al lui Ludovic...
NEWS ALERT Pedeapsă BLÂNDĂ pentru Napy,...
BREAKING NEWS! Ce a pățit asasinul lui...
ApropoTv.ro
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America Ellen DeGeneres este susţinută de soţia...
Netflix anunţă ultima parte a serialului...
Ancheta emisiunii lui Ellen DeGeneres ar...
Go4it.ro
Și-a ridicat drona pentru a-și filma copiii, pe plajă. După 30 de secunde, pilotul a încremenit Și-a ridicat drona pentru a-și filma copiii,...
S-au dus pe plajă dimineața și au avut...
O echipă NASA a mers pe cea mai nouă insulă...
ProMotor.ro
Ce s-a întâmplat cu Daewoo CIELO, mașina străină pe care toți românii și-o doreau în anii ’90? Ce s-a întâmplat cu Daewoo CIELO, mașina...
ILUZIE OPTICĂ. Găsește femeia dezbrăcată!...
Un angajat al unei reprezentanțe auto surprinde...
Descopera.ro
Au ridicat DRONA să filmeze deasupra unei parc MISTERIOS. Când au descărcat imaginile a rămas ȘOCAȚI de ce au descoperit Au ridicat DRONA să filmeze deasupra unei...
Cele mai SIMPLE și rapide REMEDII pentru...
Un PESCAR rus a făcut o descoperire URIAȘĂ...
ULTIMA ORĂ
Și-a ridicat drona pentru a-și filma copiii, pe plajă. După 30 de secunde, pilotul a încremenit

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .